Actualitate

Al treilea Paşte cu ouă gigant (FOTO)

Municipalitatea a început amplasarea ouălor uriaşe realizate din poliester armat cu fibră de sticlă, de câte doi metri fiecare, continuând tradiţia decorării oraşului înainte de Paşte începută în 2012, după modelul Zagreb. Ca de obicei, ouăle de mari dimensiuni pe care sunt pictate peisaje sau simboluri religioase vor fi împrejmuite cu bârne din lemn şi vor sta în ”cuibare” din lemn mărunţit.

9 oua gigant 2014Ouăle aşezate în faţa Bisericii Evanghelice au devenit imediat punct de atracţie pentru elevii aflaţi în ”săptămâna altfel”, dar şi pentru adulţi, care n-au ratat ocazia să-şi facă poze.

În 2012, înainte de Paşte, în mai multe locuri din oraş au fost puse nouă ouă gigant (opt comandate de Primărie contra sumei de 13.000 de lei plus 6.000 de lei pentru vopsele şi unul făcut cadou de firma care le-a realizat pe toate, Eurocompozite), numărul lor ajungând la 12 în 2013 (6.000 de lei).

Tot 12 vor fi amplasate şi anul acesta, în aceleaşi zone: în faţa Bisericii Evanghelice (Piaţa Centrală), Piaţa Unirii (în jurul bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza), lângă Biserica Ortodoxă Sf. Ana de pe Bd. Independenţei (Big) şi pe spaţiul verde din apropierea Căminului pentru persoane vârstnice.

Ouăle pictate de elevii de la Liceul de Arte Plastice ”Corneliu Baba” au motive florale, peisaje, copaci înfloriţi, globul pământesc, mozaicuri, decoraţiuni şi chiar Biserica Evanghelică. Unul dintre ele, cel donat în 2012 de Eurocompozite, având reprezentate chipul actorului Robert Powell din filmul ”Iisus din Nazareth” şi turnul Bisericii Evanghelice, are postament rotativ.

Atunci când a introdus aceste aranjamente stradale de Paşte, primarul Ovidiu Creţu a mărturisit că s-a inspirat din cele văzute la Zagreb, unde mai multe ouă de mari dimensiuni împodobesc cea mai mare piaţă din capitala Croaţiei.

În 2011, pe străzile Bistriţei au apărut zece struţi, mascota oraşului, anul trecut mai fiind amplasaţi câţiva. Anul trecut au fost puse în mai multe locaţii şi şase mere gigant plus încă o jumătate, toate realizate de firma Eurocompozite din poliester armat cu fibră de sticlă.

”Eu cred că mediul în care trăim merită să fie unul care să ne determine o stare psihică bună, frumoasă. Dacă trăim într-un oraş îngrijit, curat, ne simţim bine. Faptul că vedem un struţ colorat ne produce un zâmbet. Acest lucru contează. Nu am pregătit alte elemente decorative pentru moment, dar nu înseamnă că am renunţat. Struţii, ouăle, merele sunt elemente care dau o tuşă simpatică oraşului nostru. Nu sunt invenţii personale, m-aş fi bucurat să fie, le-am preluat după ce le-am văzut în alte părţi şi le-am adus şi la noi acasă, în Bistriţa europeană. Bineînţeles că şi anul acesta vom amplasa ouăle de Paşti, le mai aranjăm, mai corectăm vopseaua care s-a deteriorat. Sigur, ne gândim în continuare ce să mai aducem”, spunea de curând primarul Ovidiu Creţu.

1 oua gigant 2014 2 oua gigant 2014 3 oua gigant 2014 4 oua gigant 2014 5 oua gigant 2014 6 oua gigant 2014 7 oua gigant 2014 8 oua gigant 2014

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.