Politică

Alegeri prezidenţiale: Cum arată buletinele de vot care vor fi folosite în 2 noiembrie, la primul tur

Pe buletinul de vot în forma unui pliant A4 ce va fi folosit la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, numele celor 14 candidaţi înscriși în cursa pentru Cotroceni sunt tipărite pe două pagini, respectiv opt pe prima pagină și şase pe următoarea, pe două coloane, în ordinea în care au fost trase la sorți. (FOTO)

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a precizat că în cursul zilei de luni au primit buletinele de vot şi tabelele electorale mai multe Prefecturi, printre care și cea din Bistrița-Năsăud.

Pe prima pagină sunt imprimate opt patrulatere cu numele următorilor candidaţi: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PP-DD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo) şi Teodor Meleşcanu (independent).


Pe pagina a doua a buletinului de vot sunt înscrişi candidaţii Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Patrulaterele cu numele candidaţilor sunt înscrise pe două coloane, numerele impare în partea stângă, iar cele pare în dreapta.

Iată cum arată buletinul de vot:

1 buletin vot alegeri prezidentiale 2 noi model 2 buletin vot alegeri prezidentiale 2 noi model 3 buletin vot alegeri prezidentiale 2 noi model 4 buletin vot alegeri prezidentiale 2 noi model

Campanie electorală, care a început vineri 3 octombrie, se încheie în 1 noiembrie la ora 7.00. Procesul de votare va avea loc duminică 2 noiembrie, în intervalul orar 07.00 – 21.00. În cazul foarte probabil al unui al doilea tur de scrutin, campania electorală va începe în 7 noiembrie şi se va încheia în 15 noiembrie, la ora 7.00. Al doilea tur va fi duminică 16 noiembrie, între orele 7.00 – 21.00.

Spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2009, va fi permisă exercitarea votului de către persoanele care nu se află în localitatea de domiciliu, după ce Legea 370/2004 a fost amendată anul acesta de către Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, ase prevede acum că ”alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin”.

În Bistriţa-Năsăud vor funcţiona 313 secţii de votare, dintre care 83 în mediul urban şi 230 în mediul rural. În municipiul Bistrița vor fi 57 de secții de votare. AICI vedeți străzile arondate la fiecare secție în parte.

Bugetul Instituţiei Prefectului pentru aceste alegeri este de peste 2 milioane de lei, din care 1,6 milioane reprezintă cheltuieli de personal. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean este judecătorul Ioan Părăuan, în timp ce judecătoarele Gabriela Cristina Frenţiu şi Diana Emiliana Linul sunt locţiitor respectiv membru.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS