Actualitate

Buletinul cu ștampila ”Anulat” de la intrarea în fiecare secție de votare, motiv de controversă

PNL Bistrița-Năsăud a sesizat Biroul Electoral Județean, iar într-o postare pe Facebook președintele PNL BN Ioan Turc a atras atenția că nu este în regulă următorul lucru:

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/photos/a.266220787634442/431207184469134/?type=3&theater

PSD Bistrița-Năsăud neagă că ar avea vreo legătură cu specimenul de buletin de vot cu mențiunea Anulat:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2831337543564683&id=671105796254546&__xts__[0]=68.ARCIOteP_SZwejLzg9jg1KGedA1oHnJOMPMK8bHYUjJ3lFTtvT06hkEVMLP8pTn3cJnMp9_YMd3bOncl8RLMsfMDQ6FdOzpJaAeftkRaPX-ChgWBIDtTU2NrOKZ-mgjnOSaz0mrzS96Te-iVnEjoSHIrg31rcjx_O-nUtlevgzPzcwkROV-7dlR-esx78vTpya2x-Yotove1A5m3N9IgCNEIP70Th-N5KT5VozKeLiw0-xJJqD7VN4HGbeUGB6CcvF-zhOsVLhLU6FHkLoWmKfNZuzg7KLwkZbsDjH7PewXQxlETpQzoEIIBOh8W09ug8ZlvmJPqauU-IzviB5-scg&__tn__=-R

Biroul Electoral Județean a respins întâmpinarea făcută de PNL Bistrița-Năsăud:

Alex Vintilă, membru în BEJ Bistrița-Năsăud, a explicat într-o conferință de presă, de ce.

”Când a fost pusă acea ștampilă de control care este emisă de Instituția Prefectului se invalidează un document, nu are menirea de a face o altă referire. Este strict orientativ pentru cei din secția de votare, să vadă că buletinul respectiv este anulat și că nu produce niciun efect spre deosebire de celelalte ștampile de control care aparțin președinților secțiilor de votare și sunt albastre, fiind folosite la anularea voturilor predate de Instituția Prefectului. Legea prevede că se pune această ștampilă cu mențiunea Anulat, Instituția Prefectului este cea însărcinată să comande respectivele buletine de vot cu mențiunea Anulat, iar persoana care a pus ștampila pe buletinul de vot nu știm dacă a fost sau nu de rea-credință. Singurul efect pe care-l produce acea ștampilă este să lipsească de valabilitate acel buletin de vot. Atât!”, a spus Vintilă.

Potrivit acestuia, toate buletinele de vot de felul acesta au fost tipărite de o firmă la comanda Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud: ”Legea nu prevede absolut deloc nici cum se aplică ștampila, nici unde. Chiar am avut un model de referință. Un astfel de buletin specimen în Constanța avea ștampila de control aplicată pe rubrica unui candidat și era scris de mână”.

Despre cum au fost obținute aceste buletine-specimen, el a spus: ”Este un contract de achiziție publică pentru realizarea buletinelor-specimen. S-au tipărit și s-au ștampilat la comanda Instituției Prefectului. Legea nu are prevederi clare unde trebuie pusă ștampila cu Anulat. Și noi credem că, în viitor, ar trebui să existe norme metodologice care să prevadă în mod unitar cum se aplică șampila respectivă. Ce-i drept, nici buletinul de vot de acum nu ne ajută. Specimenul are o singură pagină, în mod obișnuit e de tip carte, iar ștampila se aplică pe prima pagină. În cazul nostru avem numai această hârtie simplă”, a spus Vintilă.

3 comentarii

  • Doamna Cristiana, aceiași situație a fost și la Mureș! Dar acolo sa hotărât ca stampila sa fie în afara!!! Aia au putut sa fie imparțiali? Bej Bistrița nu?

    • Ca idee… ce sa mai repare? Ce sa mai modifice??? Cum??? Inteleg ca sunt facute de la tipografie asa… ca sa fie modificate trebuia ca PNL-ul sa faca sesizarea cu 2-3 zile inainte!!!
      Oricum… e o ultima rautate facuta de aparatul de partid al prefectului… o sa vedem ca fara efect!!!! Castiga unul dintre cei 2 participanti cu peste 70%…

    • Sa nu fiu inteles gresit!!!! Castiga cu peste 70% un CANDIDAT… nu 1 partid!!!! Partidul e degeaba… la fel ca si cel de stanga! 1 partid e condus de un puscarias si o proasta, celalalt partid e condus de un manelist… trageti voi concluziile!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.