Alergători din toată țara au venit, sâmbătă, la Bistrița, pentru ”November Run”, concurs de alergare montană prin pădurile din jurul orașului, pe două trasee de 13 și 31 de kilometri. Este printre ultimele concursuri din acest an, organizat de prieteni pentru prieteni, precum spune Mihai Ungur, cel care a reluat organizarea competiției după 4 ani de pauză.
Pădurea Schullerwald, îmbrăcată în culorile splendide ale toamnei, s-a umplut încă de dimineață de oameni veniți din București, Alba, Suceava, Mureș, Cluj, Sălaj, dar și din toate colțurile județului Bistrița-Năsăud, dornici să alerge prin pădurile din jurul orașului, să își depășească limitele și să se bucure de o zi veritabilă de noiembrie alături de alți oameni care le împărtățesc pasiunea pentru alergat.
”După o pauză de 4 ani, doi ani de pandemie și doi ani în care eu am fost plecat din țară, am hotărât împreună cu prietenii să facem acest concurs. Deviza de anul acesta este: De la prieteni pentru prieteni. Concursul l-am organizat în trei săptămâni, pe repede înainte, dar nouă așa ne place. Oricum, suntem pe viteză, de-ai drumului. Toți prietenii cu care am colaborat înainte au răspuns și acum prezent. Chiar dacă se anunță puțină ploaie, nu ne sperie. Oricum, numele concursului vine de la November Rain. Au venit prieteni din toată țara, de la Cluj, Zalău. Avem două trasee, de 13 și 31 de km, ambele prin pădure, de trail, foarte frumoase. Noi avem aici niște păduri superbe și toți alergătorii care au mai fost aici revin cu drag”, a spus Mihai Ungur.
De altfel, el a propus municipalității un proiect de bugetare participativă pentru ca traseul să fie marcat permanent, nu numai pentru alergare, ci și pentru bicicletă și nordic walking fiindcă se pretează pentru mișcare.
”Avem foarte multe zone de belvedere și vrem să-l marcăm permanent. Suntem foarte bucuroși că a fost acceptată ideea noastră, se votează acum cele mai bune proiecte, dar nu avem emoții. Sunt foarte mulți iubitori de natură așa încât se va vota în număr mare. Traseul are niște porțiuni foarte tehnice cărora le spunem noi munții din oraș. Undeva în zona antenei avem o urcare căreia i-am zis 16 etaje. Efectiv urci drept în sus, ca pe un munte”, a spus Mihai Ungur.
Bucuria lui Mihai și a prietenilor cu care organizează ”November Run” este că tot mai multă lume din oraș a început să alerge. ”Sunt foarte mulți alergători noi și tot mai mulți tineri, ceea ce este o mare bucurie. Noi asta promovăm prin evenimentul pe care îl organizăm: mișcare, sănătate, o viață frumoasă prin sport și natură”.
Proiectul ”Amenajare permanentă traseu pentru alergare, drumeție și nordic walking” îl găsiți AICI, unde puteți și vota.
Superb felicitări sportivilor !
https://timponline.ro/november-run-revine-cu-editia-a-v-a-traseul-s4e-vrea-a-fi-amenajat-permanent/
În ziua de azi nu mai e sportul sport, e un fel de doping… 😳
La acest nivel, amical și amatoricesc, nu se pune problema de dopaj. Sunt concursuri fără miză, premiile sunt simbolice, gen o pereche de adidași, un bidon de apă, o vestă de ploaie, o căciulă etc (depinde ce produse primesc de la sponsori). Concurenții merg în grupuri, se așteaptă unii pe alții, povestesc, își fac poze. Pe traseu mai fac câte o pauză, culeg mere din copaci, nimeni nu se stresează pentru un loc mai bun. Concurenții sunt amatori, poți participa și tu la un concurs de acest gen și vei vedea că e vorba despre mișcare, socializare, promovarea sportului și cam atât.
Un test/ fiecare participant în viitorul apropiat o să zică tot ce trebuie!😉
@ Sică, Ești plecat cu vaca este o competiție de amatori ce teste vrei tu ?
Păi nu o să vină nimeni să alerge de plăcere dacă va trebui să fie înjosit să fie testat ca un cobai și pentru asat să și mai plătească. Tu ești pe steau ta ?
Dute mă la fotbal dacă vrei să bagi în tine !
Fain !
A fost o compeție reușită agreabilă prin niște locuri de basm.
Acolo este locul perfect de organizat manifestări sportive și nu blocând străzile înguste și nașpa din oraș.
Acest concurs a strâns la debutul său oamenii foarte diferiți care au dorit să se simtă bine și sănătoși.
https://timponline.ro/la-72-de-ani-a-gasit-metoda-prin-care-sa-stea-departe-de-doctori-si-medicamente/
Copiii de la liceul Andrei Mureşanu încearcă să pună în valoare şi să marcheze prin programul Erasmus un traseu extraordinar de frumos până la Cetatea Bistriței de pe dealul Cetății acolo unde este antena de telefonie mobilă. Traseu care pleacă din zona hotelui Flamingo urcă pe str. Subcetate până pe deal şi coboară înapoi pe strada Constantin Brâncoveanu. Bine că pot nişte copii de liceu să facă asta fiindcă Primăria Bistrița nu este în stare de nimic să faciliteze accesu spre această zonă minunată a oraşului. https://chl.cnlr.ro/routes/4/la-antena
Foarte inspirată ideie aceasta cu traseul până la Cetatea Bistriței. Cum de sau putut gândi la aceasta niște copii iar cei din Primărie Bistrița nu s-au gândit la asta.
A mai fost un Cetățean care a propus într-o şedință de buget a Bistriței cam prin anul 2019 dacă bine îmi aduc eu aminte un traseu pornind de pe strada Subcetate până la Cetatea Bistriței de pe deal bineînțeles că de atunci cei din primărie nu au făcut nimic în acest sens.
Primăria nu au marcat până acum acest traseu până la Antenă deoarece este scumpă vopseau ha ha
Bine că sunt bani de aruncat în Bistrița pentru tot felul de bazaconi pentru pârti, pasaje, sanie pe şine, patinoar sintetic însă pentru câțiva litri de vopsea pentru acest traseu nu se găsesc.
O parte din Pista de Biciclete este deja făcută pe strada Subcetate ar fi foarte frumos să fie continuată până pe deal la Antenă lângă Cetate.
Ar fi frumos şi instalarea acolo a unor stâlpişori cu iluminat de la panourile solare ca-să putem mege şi pe înserate pe Dealul Cetății.
Bistrița beneficiează de niște locururi superbe de care ar trebui să se bucure cât mai mulți oameni din oraș.
Sper că această competiție să devină una anulă fiindcă merită.
Mă gândesc să particip şi eu cursa asta la anu.
Se pot face lucruri foarte frumoase cu bani puțini însă cu oameni inimoși.
Să sperăm că cei din primărie se vor desprinde din fotolile lor şi vor face ceva util pentru arealul acela frumos din Bistrița noastră.