Sport

”November Run” revine cu ediția a V-a. Traseul se vrea a fi amenajat permanent

Pădurea Schullerwald va găzdui, în primul week-end de luna viitoare, ”November Run 2023”. Competiția, organizată de Mihai Ungur, a ajuns la ediția a V-a și va avea mai multe probe de concurs. Traseul ar putea fi amenajat permanent pentru alergători dacă va fi acceptat pentru finanțare în sesiunea de bugetare participativă din 2024.

Concursul din 4 noiembrie va avea următoarele probe:
👍Tura lungă (aprox. 31 km), start 10:00
👍Tura scurtă (aprox. 13 km), start 10:15
✌️Nordic Walking (aprox. 13 km), start 10:30
✌️Cursa Copiilor/Family Run, (aprox. 1 km), start 12:00

Înscrierea se face în ziua concursului, exclusiv la fata locului! Taxa înscriere (tura lungă, tura scurtă, nordic walking) este de 60 lei și se plătește în ziua concursului la fața locului. Cursa Copiilor este gratuită! Ridicarea numerelor de concurs și achitarea taxei se va face între orele 8:00-9:30.

Amenajarea permanentă a traseului pentru alergare, drumeție și nordic walking

”Împreună cu Mihai Ungur și în numele multor bistrițeni care practică mișcarea în aer liber, dorim amenajarea permanentă a unui traseu de aproximativ 30 km prin pădurile din zona Bistriței, mai exact în Pădurea Schullerwald, Dealul Dumitrei zona antenei, fostele Cetăți.

Este vorba de un traseu consacrat în rândul amatorilor de alergare de teren din Bistrița și împrejurimi, întrucât pe acest traseu s-a desfășurat timp de 4 ani consecutiv una dintre probele concursului de alergare November Run probă denumită traseul lung, organizat în perioada 2015-2018.

Amenajarea presupune:

  • amplasarea de marcaje cu caracter permanent care să ghideze trecătorii pe circuit. Acestea constau în marcaje efectuate cu vopsea pe copaci după modelul traseelor montane cu un design specific acestuia portocaliu cu alb.
  • amplasarea de marcaje pe stative de lemn, cu însemnele specifice, în zonele unde nu este posibilă marcarea pe copaci.
  • amplasarea la zona de pornire pe traseu a unui panou informativ ce descrie traseul hartă, estimează un timp de parcurgere pentru fiecare dintre variante alergare, drumeție, nordic walking și marchează locurile unde sunt izvoare, băncuțe și coșuri de gunoi.
  • amplasarea unor bare metalice din 5 în 5 km, pentru marcajele specifice de localizare prin care călătorii sunt informați cu privire la kilometrul la care se află pe traseu
  • semnalizarea izvoarelor
  • amplasarea a 3 băncuțe de lemn și coșuri de gunoi în zonele de odihnă.

Atât nordic walking-ul, cât și alergarea montană și drumețiile au numeroase beneficii asupra sănătății și bunăstării populației, contribuind la îmbunătățirea fizică și mentală a indivizilor. Cu 35.000 de lei bani de la bugetul local va fi stabilit cu exactitate traseul pentru a evita intersectarea cu suprafețe private, ulterior va fi întreținut.

Proiectele vor putea fi votate în perioada 3-20 noiembrie pe https://participativ.e-bistrita.ro/

Foto: arhivă Timp Online

Etichete

44 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS