Actualitate

Studiile pentru un Aquapark în zona fostei baze Mecanica, la licitație

Primăria Bistrița solicită oferte de preț pentru elaborarea studiului de Fezabilitate cu componente DALI în vederea obținerii avizelor și acordurilor solicitate în certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții ”Complex de agrement” pe str. Poligonului nr. 26 (zona fostei baze Mecanica).

Valoarea estimată a contractului este de 251.247,03 lei fără TVA.

Ce se dorește, conform temei de proiectare, pentru complexul care se va întinde pe o suprafață de 32.837 mp și pentru care municipalitatea vrea să acceseze (și) bani europeni: demolarea construcțiilor existente, construirea de clădiril verzi, eficiente energetic şi cu pereţi sau acoperișuri verzi, refacerea zonelor înierbate, plantarea de arbori și arbuşti, alei pietonale din materiale ecologice, sistem de iluminat smart si ecologic, utilizarea de soluții verzi pentru utilitățile publice, sistem de supraveghere video, soluții de acces la internet (hot spot wifi), amenajarea zonei cu mobilier urban smart, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, obiecte/lucrări de artă urbană care să confere specificitate și originalitate zonei amenajate. 

Proiectul cuprinde construcția următoarelor infrastructuri turistice: 

Ştrand – Plajă amenajată, șezlonguri şi umbrele pentru relaxare, bazine pentru înot și tobogane. Acest obiectiv de investiție este destinat tuturor categoriilor de turişti, precum și locuitorilor orașului Bistrita. Dată fiind destinația acestuia, ştrandul funcționează doar în sezonul de vară. Cuprinde o plajă amenajată, umbrele, șezlonguri, 4 bazine de înot, tobogane. Zona bazinelor va include, fara a se limita la acestea: Lazy River (râu apă lină cu poduri), adâncime: 90 cm; Baby Lagoon (loc de joacă cu apa pentru copii), adâncime: 40 cm; Relax Pool (bazin de înot şi relaxare), adâncime: 120 cm; Splash Pool, adâncime: 180 cm. Zona toboganelor va include, fără a se limita la acestea, următoarele tipuri: Twister; Space bowl; Black hole; Rafting; Kamikaze.

Bazin acoperit – Funcționare 12 luni pe an. Construcţie de tip S+P+1E, cu o suprafaţă desfășurată de cca. 8.000 mp, care dispune de: bazin de înot 25m x 50m, adâncime 2,10 m; Vestiare cu minimm 1.000 de dulapuri; cabinet medical; saunǎ; sală de forţă; 200 şezlonguri; restaurant, bar, terasă.

Terenuri de tenis (3)

Teren de baschet 

Terenuri de minifotbal (2)

Locuri de joacă pentru copii

300 de locuri de parcare

Piste pentru biciclete și role

Zonă pentru spectacole

Casă pază și control

Alte amenajări exterioare (spații de parcare, stații de încărcare mașini electrice, zone de spații verzi și platforme dalate în zonele de acces la diferitele funcţiuni, o zonă de joacă pentru copii, zonă pentru biciclete și role, platformă betonată pentru organizarea diferitelor evenimente, târguri și spectacole). 

Anul trecut, primarul Ioan Turc anunța preluarea fostei baze Mecanica, contra sumei de 4,2 milioane lei fără TVA, pentru a transforma zona într-un nou areal de agrement, cu o multitudine de funcțiuni pentru divertisment și relaxare.

Etichete

28 comentarii

  • Asa e. Si eu mergeam des acolo. Chiar imi amintesc de tine, stateai mai mult pe spate la soare.
   Frumos. Abia astept sa se redeschida. Cum te pot recunoaste? Vei avea ochelari de soare?

   7
   5
  • A fost excelnt la ştrand la Mecanica de aceea îmi doresc să revin acolo cât mai curând cu nepoții. Îmi doresc ca acolo să fie mai multe facilități pentru nepoți mei decât pentru mine.

   26
   1
  • Era frumos deoarece la ștrandul Mecanică venea lume selectă cu bun simț nu ca la Ștrandul Mare unde veneau toți „concetățenii” din Zăvoaie și Valea Budacului.

   25
 • Fiindcă se amenajează o plajă și este vorba de un ștrand este nevoie acolo de minim un teren de volei.
  Se poate renumța la un teren de minifotbal sau teren de tenis care să fie înlocuit cu două terenuri de volei .

  52
  3
  • În străinătate pe plaje și la ștranduri sunt terenuri de volei. La Aqua Parcul Mecanica este necesar să se facă un teren de volei pe plajă cu nisip lângă plajă și un teren de volei clasic. În Bistrița nu există nici-un teren de volei însă există multe terenuri de minifotal și tenis. Există chiar în apropiere în Pădurea Shullerward un teren de minifotbal și există terenuri de tenis chiar lângă ștrandul Mecanica la ștrandul IPROEB.

   35
  • Ar frumos să avem în Bistrița și o sală de volei asta pentru a există o activitate sportivă permanentă și pentru fete nu numai pentru băieți . Poate așa vor mai lăsa deoparte pierdutul timpului pe telefoane și calculatoare.

   29
   1
  • …din aia care doua cu mopul sterg gheata sa lunece o pascutza!!
   Se poate?
   Ar fi fenomenala pista in perioada sarbatorilor pascale!!!

   23
  • Voleiul este un sport frumos care poate aduce rezultate naționale şi internaționale mult mai rapid decât alte sporturi şi cu o finațare mai mică ca la alte sporturi. Un exemplu bun pentru acest lucru este echipa de volei din Blaj.

   11
 • Totuși mai trebuie să și terminați de construit pista de biciclete Drumul Cetății pentru a putea ajunge la Aquapark Mecanica cu bicicletele și cu rolele. Pista de biciclete Drumul Cetății chiar este făcută cu fonduri Europene și chiar este obilgatoriu să fie terminată altfel sutem pasibili să dăm banii înapoi pentru tot proiectul pistelor de biciclete, mai este de făcut tronsonul de la magazinul Penny până la intrarea spre Shullerward.
  https://www.youtube.com/watch?v=3vIlG-zV8ZA&list=PLjA9lNX_fbYnVsQkfqxZj7zc3QK5Z1-MT

  68
  3
  • Porțiunea rămasă de făcut din pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății trebuie făcută pe partea bună pe lângă canalul de gardă ca în proiect și nu pe partea cealaltă a străzii unde va distruge trotuarul :
   https://vimeo.com/621827687

   63
   1
  • @ Dudu mă doare burta de râs 😂🤣😂🤣😂 trebuie să fi puțin mai mult ” retard ” nu mai să te gândşti că pe acolo prin mijlocul oraşului va putea trece vreodată o autostradă . Gândeşte numai la faptul cã pe acolo trec o grămadă de rețele când vei avea de făcut o intervenție la una din rețele ce faci opreşti ciculația şi spargi autostrada ?! 😂🤣😂🤣😂

   24
  • Pentru a se putea face conexiunea cu localitățile componente Sigmir, Viişoara şi Unirea este imperios necesar ca Pista de Biciclete de pe Strada Drumul Cetății să fie prelungită pe străzile Calea Clujulu şi Simion Mândrescu.

   12
 • Deoarece acolo terenul este foarte bun ștrandul Mecanica este în condiți relativ bune deși după falimentul fabrici mecanice Mebis a rămas nefolosit . Acest ștrand se poate curăța rapid și redeschide până în campania electorală și așa Turc s-ar putea lăuda că a făcut ceva nu numai mutarea unor chioșcuri dintr-o parte în alta sau a un SF al săni pe șine pe dealul care o ia la vale.
  https://timponline.ro/prima-zi-de-piata-locala-in-piata-mica-ce-se-va-schimba/

  https://timponline.ro/sanie-de-vara-pe-dealul-cocos-peste-29-mil-lei-ce-presupune-investitia/

  39
  2
  • Nu se poate dl Urite.
   Nu se poate .
   Ștrandul ca și toată baza este dezastru.dezastru.
   Credeti-ma pe cuvint !

   Mai trebuie sa scoată s-o vreo 2 familii de ….. ,de sub tribuna.
   Asa ca e de lucru .

   1
   33
  • raul ștrandul Mecanica este în condiții aceptabile nu catastrofale. Se poate redeschide rapid după o recondiționare rapidă, nimeni nu are pretenția să arate superlux până la construirea Aqua Parcului.
   Va fi nevoie de ceva de lucru la grupurile sanitare însă acestea se pot suplimenta cu toalete ecologice.
   Deaseamenea se pot aduce și folosite ca vestiare și puncte de alimentație publică câteva din căsuțele de lemn care stau goale în Piața Mică. În ce privește stadionul de fotbal aici drenajul este foarte bun și arată bine trebuie doar înlocuite porțile și tunsă iarbă și suprafața terenului va mai bună decât la orice teren sintetic din Bistrița.

   34
  • Ștrandul Mecanica a rezistat atât de bine neîntreținut deloc nu numai pentru că terenul este bun acolo ci și pentru că a fost proiectat și construit cu cap și cu materiale bune nu cu toate rigipsurile și plasticurile ieftine cu care se construiește acum.

   30
 • Pe strada Drumul Cetății acolo unde a fost LDP-ul este necesar să fie construit stadionul de rugby a județului și orașului.

  35
  1
  • Este nevoie de diversificarea paletei de activități sportive din oraș nu numai fotbal și tenis de care este plin orașu. Din acest considerent stadionul de Rugby de pe strada Drumul Cetății este mai mult de cât binevenit.

   32
  • Locația stadionului de Rugby de pe Drumul Cetății de la LDP este excelentă fiindcă este în mijlocul orașului nu ca cea de la marginea orașului de la Cocoșu unde majoritatea covărșitoarea a oamenilor din oraș pot ajunge doar cu mașina iar copii nu pot ajunge acolo pe jos deloc.

   30
   1
 • Dacă ar fi avut ceva vizune acest Aquapark de la Mecanică putea fi făcut deja de foști adșinistratori ai orașului și județului.

  20
 • Era frumos să fi fost redeschisă acum baza de agrement Mecanica. Când funcționa această zonă de agrement cam în fiecare 1 Mai eram acolo.

  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS