Cultură

Alexandru Grecu de la ”Tudor Jarda”, din nou pe locul 1 la un festival internaţional de chitară clasică

Alexandru Grecu, elev la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa, câştigător a numeroase premii la festivaluri internaţionale de chitară clasică, a obţinut un nou premiu I, dar şi un premiu III, la Transilvania International Guitar Festival de la Cluj-Napoca, unde au concurat peste 70 de chitarişti din ţară şi străinătate.

În perioada 5-10 august, la Cluj-Napoca a avut loc Festivalul internaţional de chitară clasică Transilvania International Guitar Festival.

Festivalul, aflat la cea de-a XXII-a ediţie, s-a desfăşurat pe mai multe componente: concurs de chitară solo pe mai multe categorii – very young (până la 9 ani, categoria I (9 – 11 ani), categoria a II-a (12 -14 ani), categoria a III-a (15-18 ani) şi categoria a IV-a (fără limită de vârstă) -, muzică de cameră (două categorii de vârstă), expoziţie de instrumente a lutierului Andrei Oprişan şi a fabricii de instrumente Hora din Reghin, cursuri de măiestrie, precum şi concerte.

Anul acesta, invitaţi au fost Costas Cotsiolis din Grecia, maestru al chitarei, şi Anton Baranov din Rusia, câştigător al celui mai prestigios concurs de chitară clasică din lume, Guitar Foundation of America (GFA) Competition 2013.  Au concurat peste 70 de chitaristi din tara si strainatate.

În urma rezultatelor deosebite obţinute în ultimul an – premiul II la Guitar Art Festival Belgrad, premiul II la Enrico Mercatali International  Guitar Festival Gorizia (Italia), premiul III la Carpathian Regiona Youth International Guitar Competition Budapesta, premiul I la Alirio Diaz International Guitar Competition Rust Austria, premiul I la Sinaia International Guitar Festival, tânărul chitarist bistriţean Alexandru Grecu a fost invitat să susţină un micro recital.

De altfel, Alexandru Grecu a concurat la două categorii de vârstă, obţinand premiul I la categoria a II-a şi premiul III la categoria a III-a. El este elev la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa şi studiază chitara cu prof. Valentin Pop.

1 alexandru grecu cluj 2 alexandru grecu cluj 3 alexandru grecu cluj 4 premiu alex grecu cluj

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.