Actualitate Cultură

Alexandru Pugna, Cristian Pomohaci şi Cornelia Ardelean cântă în Heidenfeld de Zilele Bistriţei

În fiecare zi a sărbătorii oraşului (22-24 august), începând cu ora 17.00, în Complexul Heidenfeld din Viişoara, acolo unde vor fi târgul meşterilor populari şi standurile cu mici şi bere, vor avea loc spectacole de muzică populară. Printre interpreţi, Alexandru Pugna, Cristian Pomohaci şi Cornelia Ardelean Archiudean.

afis zilele bistritei 2014 heidenfeldVineri 22 august este programată o Seară românească. Participă: ansamblul folcloric ”Doiniţa” (Casa Armatei) şi soliştii Gabriel Vârva, Raul Turda, Alina Pop, Silvia Ivan, Virginia Linul, Floarea Pop, Oniţa Ciuta, Emilia Pop Deac, ansamblul profesionist ”Meseşul” din Zalău, ansamblul folcloric ”Cununa de pe Someş” şi soliştii Octavia Andronesi, Ionela Lechinţan, Adina Băieşiu, Anton Todică, Cristina Livia Scurtu, Marioara Sigheartău, Alexandru Căpitan, Marcel Avram, Petre Petruse, Alexandru Pugna, Cornelia Ardelean Archiudean.

Sâmbătă 23 august, pe scena din Heidenfeld vor urca ansamblurile folclorice ”Purtata” din Ungheni, ”Comori ardelene” din Turda, ”Someşul” din Beclean, ”Flori de Romanaţi” din Dobrosloveni – Olt, ”Poarta Dorului” din Bran, Sergiu Vitalian Vaida şi Nănaşii, Mariana Anghel şi Cristian Pomohaci.

Duminică 24 august spectacolul va fi susţinut de ansamblurile folclorice ”Roata de la Runc” din Runcu Salvei, ”Someşana” din Năsăud, ”Baltagul” din Monor, ”Flori de Romanaţi” din Dobrosloveni – Olt, ”Doina Someşană” din Sîngeorz-Băi, ”Doina Arieşului” din Câmpia Turzii, ”Țara Vrancei” din Focşani şi soliştii Florin Boita, Emilia Dorobanţu, Maria Butilă Bonzar, Gelu Voicu şi taraful ”Lăutarii din Teleorman”.

Toate spectacolele încep la ora 17.00.

Bistriţenii vor putea călători gratuit spre şi din Heidenfeld, cu autobuze tip linia verde care vor circula cu o frecvenţă ridicată.

8 comentarii

  • Stimate „haha”,nu-s fan Pugna,dar eu stiu ca acest om canta muzica populara,indiferent de ce functie ar avea in viata de zi cu zi….

    • draga monica e destul de bine platit de la CJ ar putea sa fac o binefacere cetateniilor acestui judet si sa cante gratuit. Asa cum ne spune in campanie ca pe el il intereseaza binele cetatenilor :))

  • Eu cred ca „haha” e cineva din breazla cantaretilor, care nu incape de Pugna sau dujmanii lui politici. Daca are salariu mare la Consiliul Judetean, asta inseamna ca e platit pt munca prestata acolo. Daca e invitat sa cante oriunde in tara asta, e normal sa fie platit cum sunt toti artistii indiferent ce functii au in alta parte. Mie nu-mi place, adica nu ma omor, dupa muzica populara. Dar i-am urmarit uneori emisiunile de la As-tv si se vede ca pune suflet si aprciaza adevaratele valori romanesti. E prezent la marile evenimente de valoare din tara, la TVR, deci e apreciat la nivel national. Ca politician, este unul de bun simt. In rest rautati ale celor frustrati.

  • PUGNA SCOATE CU CIOCULETUL LUI ORIGINAL DOAR TRILURI DE PRIVIGHETOARE IMBATRANITA…. CARE AJUNG LA NOI DOAR NISTE SIMPLE LALAIELI….

  • Muzica Pop sau Folk nu se compara cu muzica populara, depinde de varsta si generatia din care facem parte, asta nu inseamna ca sunt fan ………din contra, fiecare are meseria lui care trebuie apreciata intr-un fel sau altul…….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.