Actualitate

Alimente de la UE şi pentru o mie de şomeri neindemnizaţi din Bistriţa

Ajutor nesperat pentru şomerii neindemnizaţi. Până îşi găsesc de lucru, sunt ajutaţi cu alimente primite de la UE. E ultima categorie de beneficiari inclusă pe listă după pensionarii cu venituri mici, beneficiarii de ajutoare sociale, respectiv persoanele cu dizabilităţi. Numai din Bistriţa sunt peste o mie de oameni care zilele acestea îşi ridică alimentele de la depozitele Primăriei.

De când au aflat că primesc şi ei alimente din partea Uniunii Europene, şomerii neindemnizaţi se aşază zilnic la cozi la Cantina socială a Primăriei Bistriţa. Jenaţi de situaţiile prin care trec, unii au apelat la părinţi pe care i-au trimis să stea la cozi. Operaţiunea de distribuire merge însă ca pe roate, deşi două produse foarte căutate, făina şi uleiul, nu sunt pe stoc. Aşa se face că şomerii vor fi obligaţi să mai vină o dată să le ridice şi pe acestea.

Şeful Direcţiei de Servicii Sociale din Primăria Bistriţa, Radu Dreptate, a declarat că şomerii neindemnizaţi sunt ultimii intraţi în sistemul de acordare a produselor alimentare.

„La nivelul municipiului Bistriţa sunt 1.003 persoane aflate în această situaţie. Toţi au fost anunţaţi. Dintre aceştia, avem deja 300 care şi-au ridicat ajutoarele alimentare, urmând ca ceilalţi să se prezinte la Cantina socială în cursul acestei săptămâni. Ei nu ştiau că au acest drept, dar, de săptămâna trecută, noi am făcut o campanie de informare pe această temă, campanie care s-a derulat la audienţe şi prin invitaţii trimise la domiciliu”, a declarat Radu Dreptate.

El a spus că dintre ceilalţi beneficiari există circa 1.200 de persoane care nu şi-au ridicat alimentele, dar în următoarea săptămână se va face încă o campanie de informare pentru ca toată lumea să-şi ridice alimentele de la UE.

„O parte sunt plecaţi, dar cei care nu au venit majoritatea sunt pensionari, persoane cu handicap care nu s-au putut deplasa şi vom face în aşa fel încât alimentele să ajungă la ei. Fie vom apela la vecini, fie cu ajutorul voluntarilor”, a declarat Radu Dreptate.

ajutoareue1 ajutoareue2 ajutoareue3 ajutoareue4 ajutoareue5 ajutoareue6 ajutoareue7 ajutoareue8 ajutoareue9 ajutoareue10 ajutoareue11 ajutoareue12

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.