Actualitate

Alimentele trimise nevoiaşilor de Uniunea Europeană, via Guvernul României, cărate cu taxiuri

Zeci de persoane s-au adunat încă de când s-a crăpat de ziuă la Cantina Socială a Primăriei Bistriţa ca să primească alimentele de sărbători trimise de UE nevoiaşilor, via Guvernul României. Mai ales bătrânii s-au descurcat foarte greu cu căratul cutiilor mari şi grele, aşa că au chemat taxiuri.

Şeful Direcţiei de Servicii Sociale din Primăria Bistriţa, Radu Dreptate, a declarat pentru Timp Online, că ajutoarele alimentare pentru persoanele defavorizate sunt distribuite în ordine alfabetic celor 7000 de beneficiari. Este vorba de şomeri, oameni care primesc venit minim garantat, alocaţie de sprijin, revoluţionari, veterani de război, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.

„Fiecare persoană care deţine un cupon primit prin poştă primeşte 4 litri de ulei,4 kilograme de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de făină de mălai, două pungi de paste făinoase, opt cutii de conserve cu carne de porc, şase cutii de cornserve de vită a trei sute de grame şi 10 cutii de pate de ficat. Fiecare pachet conţine 26 de kg de alimente care valorează în jur de 100 de lei”, a  explicat Radu Dreptate.

El a explicat că joi, începând cu ora 6.00, un angajat al Primăriei Bistriţa a distribuit numere de ordine, iar Poliţia Locală s-a ocupat ca acestea să fie respectate, iar oamenii să intre pe rând în incinta Cantinei Sociale.

„Programul este zilnic de la 7.00 la 15.00. Distribuţia se face în ordine alfabetică. Astăzi este litera A, vineri B, iar sâmbătă C. Între sărbători, la fel va fi o programare. Cei care nu au primit cupoane acasă se pot prezenta după data de 5 ianuarie 2015 la sediul Direcţiei de Servicii Sociale de pe strada Dornei nr. 12 unde vor fi trecuţi pe liste suplimentare. Anul acesta beneficiari sunt 7000 de oameni. Noi estimăm că, până la Crăciun vor veni peste 3000 de oameni. O parte din marfă e în depozit. Urmează să mai sosească încă 11 TIR-uri. În funcţie de cum sosesşte marfa, vom face distribuţia”, a adăugat Radu Dreptate.

Întrucât cutiile cu alimente sunt foarte grele, mulţi oameni au chemat taxiuri ca să le poată duce acasă.

alimente UE 2 alimente UE 3 alimente UE 4 alimente UE 5 alimente UE 6 alimente UE 8 alimente UE 9 alimente UE 1

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS