Fosta consilieră a lui Ion Iliescu conduce lista socialiştilor. La PSD, mai candidează pe locuri eligibile nevasta lui Ponta sau distrugatoarea educaţiei din România- Abramburica (66 ani, pensionară). Tot pe loc eligibil este Claudia Tapardel, consiliera personală a lui Vanghelie. Alianţa Ponta-Voiculescu-Oprea se bazează pe reţeaua electorală şi pe antene.
PNL, aşa cum am mai spus, începe lista cu Norica Nicolai (susţinută puternic de PNL Bistriţa-Năsăud), următoarele locuri fiind ocupate de nevasta lui Crin, nevasta primarului Sectorului 6, Mănescu, şi nevasta ministrului Mihai Voicu, Claudia Benchescu.
Partidele de dreapta îşi încep listele cu oameni calificaţi şi asta s-ar putea să conteze mai mult decât îşi imaginează mulţi. Fie că sunt de la PDL, PMP, FC, PNŢCD sau NR, primii de pe liste sunt asimilaţi ca fiind personaje care cunosc problematica politicii europene şi a relaţiilor externe. Monica Macovei, Theodor Stolojan, Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Traian Ungureanu, Cristi Preda, Teodor Baconschi, Ruxandra Dragomir, Aurelian Pavelescu sunt calificaţi pentru a reprezenta România în PE.
Faptul că fiica presedintelui nu candidează deloc este o lovitură marca Traian Băsescu. Am sperat tot timpul la această decizie foarte inspirată Antenele cu ocazia asta pot să-şi închida câteva emisiuni, iar din toamnă, activitatea.
Hotărarea partidelor de dreapta ca fiecare să mearga separat este curajoasă şi demnă. Şi-au asumat competiţia pe acelaşi segment de populaţie, care, din păcate are o prezenţă la vot mai redusă.
Surpriza plăcuta ar fi ca PPE, prin partidele amintite, să adune la fel de mulţi europarlamentari români cât socialiştii PSD-PC-UNPR.
Cu siguranţă ar aduna dacă votul ar fi liber. Pe fondul absenteismului, activismul socialist, implicarea primarilor şi găleţile înăbuşă votul cetăţenesc. Dacă ar fi prezenţă la vot de 15%, PSD ar câştiga, cred, cu peste 70% singur. Dacă ar merge la vot peste 80% la vot, PSD nu ar trece de 25%. PSD o să se laude cu voturile aduse de găleată şi de primarii de comune care au sute de modalităţi de constrângere asupra cetăţenilor. Începând cu lista asistaţilor sociali şi terminând cu faptul că grajdul ţăranului nu are autorizaţie de construcţie. Dacă nu votează aşa cum trebuie nu mai primeşte ştraiful de lemne gratis şi nici firmele nu o să-i aducă vreodată o maşină de piatră spartă.
Fiind alegeri europarlamentare ne întrebăm ce au facut europarlamentarii. Cine ştie ce au făcut primii din lista socialistă? Cetăţenii nu cred că ştiu care sunt aceştia. Fără glumă. Cine ştie de Corina Creţu?
În schimb, mulţi au auzit de activitatea Monicăi Macovei sau a lui Theodor Stolojan. Cred că multora li se pare potrivit ca Teodor Baconschi sau Cristi Preda să se ocupe de politica europeană. Şi cred că foarte mulţi l-ar vota pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru a promova politica externă a ţării sau pe Mihail Neamţu care este sprijinit de premierul Marii Britaniei.
Votul meu în mod firesc va merge spre PDL şi implicit pentru Monica Macovei, cel mai performant europarlamentar roman. Aşadar, nu votăm stânga socialistă, ci dreapta creştin-democrată, votăm Partidul Popular European, votăm cu premierii Germaniei şi Poloniei care au oferit modele de dezvoltare pe timp de criză.
Alin Seserman, consilier municipal PDL
De la cap se impute lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Europarlamentarul Corina Cretu este cap de lista de candidaţi propusă electoratului de către PSD. Singura „contributie majora” a europarlamentarului PSD, Corina Cretu a fost propunerea de Retragere a medaliei lui Tokes, ca si cum asta-i motivul pentru care o duce prost Romania. Din cauza medaliei lui Tokes guvernul Ponta „trebuie” sa mareasca pretul carburantilor de la 1 aprilie. In fruntea listei se mai Catalin Ivan- un badaran care s-a “remarcat” prin acuzele grotesti aduse Comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding. El a acuzat-o că s-a comportat precum un “agent electoral al lui Traian Băsescu”, aducând drept “dovadă” faptul că s-a îmbrăcat “în portocaliu”. Pentru aceasta “contributie” individul a fost trecut in fruntea listei PSD la viitoarele alegeri europarlamentare din 25 mai 2014. Pe lista PSD se mai afla si sotia preierului, desi in 2010, insusi Ponta afirma ca Daciana Sarbu nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, avand in vedere “noua situatie”. Se referea la faptul ca el a fost ales in fruntea PSD, precizand ca este vorba despre o decizie a sotiei sale: “Am discutat cu Daciana. Nu va mai candida la un nou mandat (de europarlamentar)”. De fapt la Ponta minciuna a devenit o stare de spirit.
.
Dl Seserman,
inteleg ca santem prosti-pdl-ul este un partid care face invers de cum spuneti.
oare eba ce a fost-un accident sau o sarcina de partid.
Dl Seserman- va rog sa profefati in jurnalism-eu stiu un lucru-crestinii nu mint si nu vand iluzii.
Dl linul PDL a gresit de multe ori. Inclusiv cu promovarea unor personaje. Si am spus asta nu o data. Nu merg pe principiul ca unii trebuie protejati. Eu relatez si informez o realitate de azi. Nu sunt de acord ca PSD poate fura non stop fiindca au furat si altii.
corect si sant de acord.va intreb daca va amintiti o afirmatie a dnei udrea in acest sens.daca nu va voi spune eu.
dvoastra ca om politic trebuie sa face ti nu sa ne tot spune ti ca VOM FACE.
ori la putere ori in opozitie trebuie sa face ti.
la politicieni le place cea ce scrie in constitutie privind drepturile lor,dar ignora un articol important, art. 47 al 1.
politicienii respecta acest art din constitutie pentru ei,familie,prietenii si altii.
Norica Nicolai este cel mai bun exemplu pentru o reprezentare buna a Romaniei in parlamentul european!