Actualitate Economie

Complex comercial Penny – Altex pe Calea Moldovei. Retailerul electro-IT îşi face magazin

ACTUALIZARE Zona comercială de pe Calea Moldovei va avea încă un punct de atracţie pentru bistriţeni. Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, îşi va deschide un magazin care va fi construit lângă Penny, cu care va forma un complex comercial. Planul urbanistic este în consultare publică.

ACTUALIZARE

Primăria Bistriţa a pus în consultare publică documentaţia de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu ”Construire complex comercial format din Magazin Penny Market şi Magazin mixt Altex”, pe un teren situat în intravilanul municipiului Bistriţa, str. Calea Moldovei nr. 15, beneficiar SC Cometex SRL. 

După consultare, documentaţia va fi supusă aprobării Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi va deveni act administrativ.

Planul Urbanistic de Detaliu se referă la amplasarea unei clădiri cu destinaţia de spaţiu comercial Altex (produse electrice, electronice, electrocasnice), care împreună cu magazinul Penny Market să formeze un complex comercial comun.

”Terenul care face obiectul lucrării este un teren proprietate privată a lui Mathe Francisc şi Oana şi are o suprafaţă de 1.966 mp. Se va studia o suprafaţă de 7.501 mp, aferentă complexului comercial. Există o promisiune de cumparare între Mathe Francisc şi SC Cometex SRL. Necesarul de parcaje calculat este: pentru magazinul Penny Market – 30, pentru magazinul Altex – 34. Pentru complexul comercial se propun 114 parcări (din care 3 pentru persoane cu dizabilităţi)”, se arată în PUD. 

Ştirea iniţială 30.03.2015 – Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, îşi face magazin lângă Penny, pe Calea Moldovei

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a primit o solicitare din partea SC Cometex SRL pentru obţinerea unui aviz de mediu şi declanşarea etapei de încadrare pentru un Plan Urbanistic de Detaliu care să vizeze construirea complex comercial format din Magazin Penny Market şi Magazin Altex, în municipiul Bistriţa, Calea Moldovei, nr. 15.

Potrivit unor surse Timp Online, firma Cometex SRL ar fi cumpărat terenul dintre magazinul Penny şi Ambient unde va face un magazin ce se va întinde pe o suprafaţă de 870 de metri pătraţi, în regim P+1, cu 16 locuri de parcare.

În magazinele Altex, clienţii găsesc, de regulă, peste 10.000 de produse din categoriile TV, laptop-uri, tablete, telefoane, electrocasnice mari şi mici, sisteme audio şi jocuri. În plus faţă de preţurilemici din piaţă, ei au la dispoziţie şi servicii cum ar fi xtragaranţia sau instalarea produselor achiziţionate la domiciliu.

Firma Cometex este divizia real-estate a Grupului Altex care mai are în portofoliu centre comerciale în Buzău, Braşov, Suceava, Fălticeni şi Alba Iulia, precum şi spaţii de birouri, spaţii comerciale şi terenuri în Suceava, Fălticeni, Piatra Neamţ şi pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

Grupul Altex are un lanţ de 90 de magazine de produse electronice, electrocasnice şi IT&C. La Bistriţa a funcţionat un magazin Altex în complexul Winmarkt, însă acesta a fost închis.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS