Politică

”Am eliminat păcănelele în peste 90% din localitățile din România”

Un proiect de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Practic, prin lege, cresc taxele pentru jocurile de noroc, se interzic păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori (în peste 90% din localitățile din România) și se măresc amenzile substanţial.

În perioada următoare vor fi adoptate alte acte normative pe această temă. 

”Astăzi prin lege am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15.000 de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control”, a precizat Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În județul Bistrița-Năsăud, doar municipiul Bistrița va mai avea săli de jocuri de noroc.

7 comentarii

 • N-ai eliminat nimic, babyDăncilă! Oriunde este Internet, „păcănelele” sunt la îndemâna oricui. Din păcate voi scrieți niște legi, de regulă voit proaste să nu se poată aplica, crezând (sau mai corect spus: sperând ) că lumea vă crede „harnici”. Problemele cu jocurile de noroc ce trebuie rezolvate sunt colectarea taxelor și tratarea dependenților, iar astea nu le-ați rezolvat! La fel, cu drogurile „ați rezolvat-o” în sensul de nici vorbă!
  Tot la fel, rezolvă sau mai corect spus „deblochează” și celălalt „mare rezolvator”, tot sectorul digital!!! Doar că tot sectorul bugetar e BLOCAT în digitalizare, cloud-uri n-avem, interconectări de baze de date n-avem (cum să avem? să fie descoperiți cei mai mari hoți? nu e voie!!!)

  37
  4
 • o simplă căutare pt. localitățile sub 15.000:
  Lechința Str. Principală nr.510A, Măgura Ilvei Str. Principală nr. 210,
  Maieru Nr.204, Rodna Gh. Doja nr.1415 Str. Principală Bl.3, Șant Str. Principală nr.106

  19
  1
 • Bine că la televiziunea publică bubuie reclamele la păcănelele on-line. Nu v-ar fi rușine obrazului. Nici lege nu trebuie ca să le scoateți de pe televiziunea publică dar nu ar fi rentabil. Nu, Suciule?!
  Dar, trebuie să recunosc că legea asta este un pas. Sunt tineri care și-au pus capăt zilelor din cauza nenorocirii ăsteia pe care ați lăsat-o tot voi să prolifereze. Așa că nu te împăuna prea tare că exploatarea celor mai vulnerabili de catre cei fara scrupule a fost posibilă numai și numai din vina voastră. Nu era salon de jocuri în Romania cand ai ajuns tu deputat. Voi le-ati semănat, voi ați umplut țara de pecinginea asta.

  27
  2
 • Vom continua….cand? In ce fel? De ce nu a-ti luat acum niste masuri mai severe ca sa stopati fenomenul? cazionourile/ salile de jocuri scoase in afara oraselor iar cele din online interzise. Ce va opreste?!

  17
  1
 • trebuie nu eliminate sa le dea foc ca mor oameni ingropati in datorii vai de mama lor si eu am avut in familie asa ceva 35 ani nu o facut decat sa isi bage toti banii acolo plus cand o murit o platit copii lui datoria la banca si nu o fost mica deloc suma si nu e usor sa stiti oameni buni

  14
  1
 • E o frectie cu crema Diana la piciorul de lemn al constiintei celor care au propus si livrat aceasta lege.
  Practic s-au facut ca fac si au dat-o la pace cu fratii din industria de jocuri de noroc.
  Pacat ca nu scapam de meteahna asta de a politiza initiative care ar trebui sa ne faca bine pe noi ca popor si sa ridicam poporul pentru incasari mai mari la buget.
  FACETI SPITALE IN CARE SA-I BAGATI PE BIETII OAMENI PE CARE-I IMBOLNAVITI CU LEGILE VOASTRE.

  13
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.