Actualitate Recomandări

Am ieșit de sub cod roșu, am intrat în cod galben. Prefectul, în comunele afectate de inundații

(FOTO) ”Am ieșit de sub cod roșu, dar tocmai am intrat în cod galben de inundații, până la ora 23.45. Continuăm să fim în alertă și să gestionăm efectele negative produse de situația hidrometeorologică de până acum. Misiunile sunt coordonate din teren și din punctul de comandă al CJCCI BN de către prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, și comanda ISU Bistrița-Năsăud”, informează Instituția Prefectului.

Ovidiu Frenț, în calitate de președinte al CJSU BN, a fost în toate zonele afectate, și anume în comunele Șieu, Șieuț, Monor, Mărișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița, alături de echipele care gestionează misiunile încredințate.

”Mulțumesc și îi felicit pe eroii acestei perioade – ISU Bistrița-Năsăud, IPJ, SVSU din zonele afectate! Le mulțumesc pentru implicare primarilor și viceprimarilor, dar și mass-media care a transmis informații, tuturor celor care au sărit în ajutorul celor aflați la nevoie și împreună am reușit să nu avem pierderi umane. Mâine este așteptat în zonele calamitate dl. ministru Ioan Deneș împreună cu conducerea ANAR pentru constatarea pagubelor și prioritizarea lucrărilor de intervenție pe cursurile de apă în vederea protejării comunităților. Recomandăm cetățenilor să urmărească cu atenție anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. Și conducătorilor auto le recomandăm să se intereseze din timp asupra stării vremii, atunci când intenționează să plece la drum”, spune prefectul Ovidiu Frenț.

Alături de prefectul județului și echipele operative, sunt pe teren vicepreședintele Consiliului Județean Vasile Puica, inspectorul-șef ISU col. Constantin Florea, directorul Ștefan Rus, inginer-șef Attila Decsei (SGA), Gabriel Pop (LDP).

3 comentarii

 • frumoasele voastre poze…
  voi cu pozele si noi cu…pagubele….
  TOTI
  pagubitii…ca nici constitutia nu o respectati!
  CUM IMI GARANTATI VOI MIE PROPRIETATEA?

  • pentru cei ce dau minus
   ATI AUZIT DE NEGLIJENTA in SERVICIU?
   SCUZE…SUNTETI CEI CE ASTEPTATI MODIFICARILE LA CODUL PENAL!

 • Din cele câteva articole, însoțite de fotografii și videoclipuri, precum și din constatările de pe teren ar fi trebuit să se constate și cauzele ce au dus la urmările inundațiilor, ceea ce nu rezultă din ”inspecția zonelor calamitate”, care s-au rezumat doar la constatarea pagubelor rămase în urma puhoaielor dezlănțuite. Nu am citit din articolele referitoare la influența nefastă a manifestărilor și schimbărilor meteorologice bruște asupra mediului natural în care trăiesc comunități umane nimic în legătură cu acest aspect, iar dacă nu se caută cauza nu ai cum să lupți pentru prevenirea calamităților. Toată lumea consideră, pe bună dreptate, că principala cauză este exploatarea irațională a pădurilor. Este adevărat acest lucru, tăind copacii de pe versanți distrugem obstacolele din calea apei, care ar putea să reducă din viteza și puterea apei provenită din ploi, care antrenează și pământul fertil de suprafață, în care s-ar fi putut reface vegetația silvică. precum și colmatarea văilor din drumul parcurs de puhoaiele formate. Dar în aceste cazuri este vorba de altceva, și anume de nepăsarea omului pentru a-și satisface anumite nevoi, respectiv de tăierea copacilor în vederea obținerii materialului lemnos necesar pentru construcție și încălzire. Omul duce acasă numai trunchiul, iar crengile rămân pe locul în care s-a tăiat copacul. Aceste ”resturi” sunt antrenate de apa curgând cu viteză spre văi, adunându-se în unele locuri mai înguste, unde se fixează, iar apa își caută alt loc de trecere, inundând suprafețe mai întinse decât cele cuprinse între malurile pâraielor, care și ele sunt colmatate și pline de gunoaie, tot datorită activității umane iresponsabile. Dumnezeu ne dă lecții, din care ar trebui să învățăm, dar noi nici nu ne sinchisim să observăm aceste lecții!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS