Amendă pentru schimb ilegal de valută. Ce sumă au confiscat polițiștii

Holistic

În 6 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul schimbului ilegal de valută. Astfel, s-au făcut controale şi verificări de specialitate în Bistrița.

”Operațiunile ilicite de schimb valutar se constată doar în flagrant. În cadrul activităților desfășurate, a fost depistată în flagrant o operațiune ilicită de schimb valutar, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională conform Legii 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, a fost confiscată suma de 100 de euro, care a făcut obiectul schimbului ilegal de valută”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto cu caracter ilustrativ

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Zsigmond

  Au confiscat iar 10 euro pe acte, din cei 50.000 euro pe care i-au luat de la bisnitari (taxa de protectie)? Cu siguranta , dupa „marele control” facut doar de PR politiei, pe hartie evident, maine „agentii de schimb valutar” vor fi din nou in Decebal sau pe Dornei, la datorie , gata de un schimb „avantajos”.
  Sa ne anunte politia ziua in care cele doua zone din Bistrita vor disparea complet bisnitarii. Ar putea plasa acolo pe timp indelungat doi politisti in civil ca sa fie siguri de asta.
  Pana atunci sunt doar vorbe goale… centrul si piata orasului vor fi tot „cartiere de negri” in care politia intra doar cu permisiune.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.