Actualitate

Amendă pentru schimb ilegal de valută. Ce sumă au confiscat polițiștii

În 6 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul schimbului ilegal de valută. Astfel, s-au făcut controale şi verificări de specialitate în Bistrița.

”Operațiunile ilicite de schimb valutar se constată doar în flagrant. În cadrul activităților desfășurate, a fost depistată în flagrant o operațiune ilicită de schimb valutar, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională conform Legii 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, a fost confiscată suma de 100 de euro, care a făcut obiectul schimbului ilegal de valută”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Foto cu caracter ilustrativ

3 comentarii

  • Au confiscat iar 10 euro pe acte, din cei 50.000 euro pe care i-au luat de la bisnitari (taxa de protectie)? Cu siguranta , dupa „marele control” facut doar de PR politiei, pe hartie evident, maine „agentii de schimb valutar” vor fi din nou in Decebal sau pe Dornei, la datorie , gata de un schimb „avantajos”.
    Sa ne anunte politia ziua in care cele doua zone din Bistrita vor disparea complet bisnitarii. Ar putea plasa acolo pe timp indelungat doi politisti in civil ca sa fie siguri de asta.
    Pana atunci sunt doar vorbe goale… centrul si piata orasului vor fi tot „cartiere de negri” in care politia intra doar cu permisiune.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.