Actualitate

Anca Cârcu îl atacă pe Alexandru Câţcăuan: A tras în piept sute de elevi care au dat bani pentru luxul lui

Şcoala Postliceală "Carol Davila" a pierdut, de la începutul anului, 33 de elevi care s-au transferat la Şcoala "Henri Coandă" Beclean. Printre ei se numără şi Anca Cârcu, aflată în mijlocul unui scandal monstruos cu Alexandru Câţcăuan, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, care "păstoreşte" şcoala. Avem şi poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud!

Anca Cârcu, fost candidat de deputat în Colegiul 3, susţine că s-a înscris la Şcoala Postliceală ”Carol Davila” din Bistriţa ca să devină asistentă medicală. După ce şi-a achitat la zi taxa de şcolarizare, 2000 de lei, ea a aflat că a pierdut banii şi că „face şcoala de pomană” întrucât ”Carol Davila” Bistriţa nu ar avea autorizaţie de funcţionare. Ea a reuşit să se transfere la Şcoala Postliceală „Henri Coandă” Beclean care e acreditată şi are şi taxe mai mici.

Am fost păcălită de domnul Alexandru Câţcăuan care mi-a zis că şcoala este acreditată, că profesorii sunt cei mai buni şi multe alte Alexandru Catcauanminciuni. Mie mi s-a părut încă de la început că ceva nu e în regulă la ”Carol Davila” Bistriţa, dar, din respect pentru acest om am zis să nu fac investigaţii. După patru luni de şcoală, am decis totuşi să văd şi eu dacă e totul în regulă. Era să fac stop cardiac când am descoperit actele acestei şcoli. E o adevărată fabrică de bani aici. Elevii, deci şi eu, am semnat un contract fals, cu o anume asociaţie de femei, organizaţie desfiinţată de câţiva ani. Mai mult, toate actele acestei şcoli fantomă sunt false. Omul acela a tras în piept sute de elevi care au dat banii pentru luxul lui Câtcăuan. Eu am reuşit să mă transfer la Beclean, aşa cum au făcut şi alţi colegi şi să nu mai dăm bani pentru ca un om şi clanul său să se îmbogăţească pe spatele nostru. Fac un apel către organele competente să ia măsurile care se impun pentru a stopa această ecrocherie”, a spus Anca Cârcu.

Ca să aflăm cum stau lucrurile am contactat-o pe Lucica Iacob, inspector şcolar care răspunde de învăţământul postliceal şi privat în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Dânsa ne-a declarat că Şcoala Postliceală „Carol Davila” Bistriţa are dreptul să funcţioneze în baza unui ordin de ministru dat în 2012 pentru o singură specializare, cea de asistent medical generalist.

„Au avut acreditare în anii 2000, apoi, o vreme, nu au mai funcţionat. Anul trecut, domnul Câţcăuan a obţinut ordin de ministru ca să poată funcţiona cu o singură specializare din trei, cea de asistent medical. Mai aveau ceva legat de farmacie. Acum trebuie să facă actele pentru acreditare. Numai anul acesta, 33 de elevi de la Carol Davila s-au transferat la Henri Coandă Beclean care e acreditată şi are şi taxe mai mici, de 1100 de lei. Ştiu fiindcă am fost întrebaţi de cei de la Beclean dacă îi pot primi. În rest, nu ştiu ce să vă spun”, a spus Lucica Iacob.

Potrivit sursei citate, Şcoala Postliceală „Carol Davila” Bistriţa a început anul şcolar 2013-2014 cu două clase de anul întâi cu 57 de elevi, trei clase de anul II cu 103 elevi şi o clasă de anul III cu 24 de elevi. „Cei care s-au transferat majoritatea erau din anul doi, dar erau şi din alţi ani”, a spus Iacob.

Directorul Şcolii Postliceale „Carol Davila” Bistriţa este Carmen Muscan. Reamintim că, de curând, Alexandru Câţcăuan a devenit membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. El nu a putut fi contactat.

Contractele de şcolarizare ale elevilor care învaţă la „Carol Davila” Bistriţa sunt încheiate de Asociaţia Liga Femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud. reprezentată de asistenta medicală Livia Câţcăuan în calitate de preşedinte şi de Carmen Muscan ca şi director de studii.

Cristiana Sabău

22 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS