Actualitate

Anca Cârcu vrea examen de bacalaureat diferenţiat

Fosta candidată a PRM la funcţia de deputat în Colegiul 3, Anca Cârcu, a lansat o petiţie online adresată Ministerului Educaţiei prin care cere organizarea unui examen de bacalaureat diferit pentru cei care urmează cursurile şcolilor la fără frecvenţă. "Consider că nu este normal ca elevii care nu sunt zilnic la şcoală să aibă acelaşi nivel de dificultate la examene", scrie ea.

Anca Cârcu a postat petiţia pe internet şi a cerut cât mai multor oameni să o semneze, convinsă că, aşa cum i-a învins pe Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor, poate învinge şi sistemul românesc de învăţămâmânt. Iată conţinutul integral al petiţiei:

„Dragi priteni,

Suntem peste 76.000 de absolvenţi de liceu care, din diferite motive, nu am reuşit să trecem examenul de bacalaureat în această sesiune, iar eu cred că este cazul ca noi să ne unim şi să cerem autorităţilor române care au în competenţa lor sistemul de educaţie, mai exact Ministerului Educaţiei, să promoveze un proiect legislativ prin care elevii care urmează cursurile la forma fără frecvenţă să dea examenul de capacitate diferenţiat faţă de cei care sunt la frecvenţă normală.

Consider că nu este normal ca elevii care nu sunt zilnic la şcoală să aibă acelaşi nivel de dificultate la examene întrucât, oricât ar învăţa ei, nivelul de cunoştinţe nu se poate acumula la fel ca atunci când singura ta preocupare este învăţătura!

Se impune cred, ca începând cu anul viitor şcolar, pentru elevii care urmează alte forme de învăţământ în afară de cea de zi, să primească la examenul de bacalaureat teste cu un nivel de dificultate mai redus.

Vă chem alături de mine pe toţi cei care credeţi că ideea mea este corectă şi vine în sprijinul nostru.
Doresc să ne unim şi să facem presiuni asupra ministerului educaţiei pentru ca viitorul examen de bacalaureat să fie unul diferenţiat!
Dacă ne vom uni, atunci ne putea constitui într-o asociaţie şi vom putea să cerem acest lucru celor care ne conduc.

Veniţi alături de mine!
Singură i-am învins pe Becali şi Vadim! Uniţi vom putea schimba un sistem!”

Anca Cârcu

Reamintim că Anca Cârcu nu a reuşit să promoveze bacalaureatul nici după cea de-a doua sesiune.

34 comentarii

 • SINGURA forma de invatamant care ar trebui sa existe in Romania este cea la ZI, toate celelalte sunt doar fabrici de diplome care produc tampiti pe banda rulanta. Si mai grav e ca retardatii cu spiru haret se cred mari specialisti si au pretentii! Din aceasta cauza tara a ajuns la FALIMENT. Iar A.C. nu are nevoie de bac pt reusita, trebuie doar sa stie cand sa-si ridice fustita.

  • MA DA CE NESIMTIT ESTI ma GIZAS CRAIST daca saracii care nu aveau bani sa faca scoala se angajau si pe urma munca si paralel si scoala ,unii erau orfani munceau si in paralel si scoala si alte si alte exemple…ma oare nu esti tu magarul lui ROMEO care vrea sa-l dea lui DOBRA tu nu rumegi vorbesti intii si apoi ma …..si esti si primul comentator ori tio fi fost prefesor GORE din sieu odorhei

 • asa este domnule. trist dar adevarat. revenind la A.C eu i-asi da bacul , asa de ,,pomana,, ca oricum n-o sa stie ce sa faca cu el. Si ptr. Motivul ca la cit este de pornita sa-l ea , si la ce vedem ca se apuca sa faca(petitii) mai bine i-l dam si gata …..am scapat de ea . Nu ??? Deja e mult prea mult ce se intimpla. Am mai spus odata ca :mana ce nu stie sa scrie da vina pe penel(sau pe orice altceva) doar pe cap , nu ! O zi buna .

  • adrian da chiar ca nui trebuie la nimic bacul,nui foloseste ia are tot cei trebuie pentru un bun politian cum este..CEAUSESCU a facut performanta cu patru clase si meserie de pantofar….

 • aaaaa……………si inca ceva. Daca s-ar aproba bacalaureate diferentiate (doamne fereste) , atunci si pe aceea diploma sa scrie : Mini Diploma de Bacalaureat . Ca vorba aia , invatatura mai putina……si rezultate pe masura.

 • si inca ceva (Si ultima sper) . Doamna Circu :toate lucrurile se fac la timpul lor asa este normal cum si scoala se face la timpu ei. Dar va e greu sa intelegeti asta, voi vreti sa furati timpul, nu e posibil, viata te penalizeaza. Cum ar fi ca si eu sa fac o petitie la Dumnezeu in care sa cer ca prima data sa ma cadatoresc , apoi da mor , pe urma sa ma nasc din nou ??

 • Hai sa cerem si examen ptr carnet de conducere diferentiat ptr. Astia mai ,,ocupati,, care nu au chef sa invete(sa nu zic prosti) , sau alte examene de tot felul.

 • ANCUTA ESTI O FATA DESTEAPTA PE DEASUPRA FRUMOASA SI DE OMENIE NUMAI VEZI SI LA PERMISUL DE CONDUCERE NU TREBUIE SAL MERITI TREBUIE SAL AI SUCCESE IN POLITICA NU TE LASA TOTUL E BINE CUM ESTE SI SA DEVII SI PDELISTA ….

  • DA PEDELISTA …OLTEAN O SA FIE DE ACORD DACA ZICI CA NU TE VREA….BINEINTELES IN POLITICA …SUCCESE DEPLINE….

 • Corect Oana. In tara asta o sa avem parte de mari surprize. Ceausescu ……….a fost mic ,, copil,, o sa vedeti, astia (politiciennio) pot muuuuult mai mult.

  • ADRIAN astia de acum citi sint au mai mare putere ca tov. N. ceausescu…vai de noi daca continua sa gindeasca tot asa…doamne fereste.

 • Așa ar trebui.Bacalaureat pentru cei ce fac școală și altul pentru proști.La ultima categorie se inscrie și fătuca asta.Dacă ar durea prostia,ambulanțele ar sta la poarta ei.Nu o încurajați că apoi mai și semnalizează.Cu fustița sus și chiloței jos nu mergi departe.Mintea este in cap nu in c…r.Acolo e diferența,de aia nu se poate încă bacalaureat diferențiat.

  • ma grigore da ce somitate esti tu de impartesti lumea in prosti si……si ridici fuStita si cobori chiloti esti cumva vreun SEX SIMBOL si ce te-a deranjat fata dupa cum se vede este frumoasa,curajoasa si cu multa pofta de munca politica si vrea sa faca mult bine…..doamne ajuta ANCUTA.

 • Stimati concetateni „comentatori”!
  Oful lui Carcu este aberant, aveti grija, vorbiti de scoala, pregatire, bacalaureat.
  Dupa greselile gramaticale cu care va afisati nu vad diferenta semnificativa intre
  unii dintre D-voastra si Ancuta. Atentie scrieti in limba D-voastra materna nu intr-o limba
  straina invatata in 3 luni!

  • ma crestine lasa tu scrisul totul este un foc continuu graba in ziua de azi trebuie sa intelegi nu sa scrii….si nu stiu ce te deranjeaza la ANCUTA este frumoasa ,sanatoasa,ambitioasa,vrea sa va trezeasca din amorteala guvernului care l-ati instalat..vazi-ti tu de biblia si religia ta si de guvernatii care secatuiesc in contunuare aceasta tara frumoasa care se cheama ROMINIA ROAGATE SA LE VINA MINTEA BUNA..DOAMNE AJUTA…

 • este culmea ridicolului,aceasta tupeista fantastica,care rivalizaeza cu pirandele autentice vrea un bacalaureat pentru ea ,diferentiat daca se poate chiar personalizat marca vadim -carcu,ca apoi sa intre probabil la jurnalistica si sa ne dea lectii kla Brtatfaleanca ca acolo este tv .iei favorit ca OTV:sa inchis,greselile mari sant din partea ziarelor si tv .care scriu despre astfel de personaje,pacat ca acum tatale bat orce scoala,jenant

  • frumos cind te bati cu femeile..femeie la femeie trage…mihai posibil sa faci parte din aceasta categorie…

 • ma de o apreciati pe ancuta si o cunoasteti nu o lasati la greu comentati de ia ca io o cunosc si nu pot zice numai de bine..doamne ajuta noua si la ancuta sa faca bine…..

 • PROBLEMA ESTE CA ANCUTA NOASTRA CEA VITEAZA, A PIERDUT SI CONSTRUIREA CENTURII DE SUD LA REFERENDUM ….IAR PE CEA DIN NORD CONCURENTA ESTE MARE… SI TIMPUL NEIERTATOR !

  • carcotasul da ce nai avut somn la ora aceea,ai sarbatorit dupa referendum ori ai fost sa vezi ce se mai intimpla pe centura actuala….lasa fata in pace iti face concurenta cumva….

 • „Veniti alaturi de mine” spunea Ancuta, fara sa precizeze unde ( pe centura ?) si daca venim ce sa facem acolo ?.
  Cred ca BAC-ul ar trebui acordat ….dupa NEVOI si nu dupa gradul de cunostinte acumulate ( s-ar scuti multe cheltuieli cu profesorii… cu camerele de supraveghere…etc…)
  Ce vreti domnilor vrea si ea facultati fara numar … ca timpul tace si trece …si nurii incep sa mai naparleasca !
  Al dracu’ cine o mai inventat si BAC-ul !

 • Ce bac diferentiat vrea Anca C probabil materii precum fusta sus, chilotii jos, proba de microfon. Pai cu un examen diferentiat ce fel de diploma se da, ca cea de la scolile cu handicap. Atunci sigur se poate angaja in parlament cum doreste ea, dar ca femeie de servici sa mature, sa curete wc. Lasate fata de prostii si apucate de invatat,.

 • carcotasul si rebrisoara sinteti rai de luni…lasati fata sa faca politica ce aveti cu ea ori va plateste cineva sa-i stricati prestigiul un lucru rusinos din partea voastra…

 • Mircea eu o cunosc pe fatuca asta foarte bine, stiu ce-i poarta pielea.Ce politica sa faca, nu-i instare sa lege doua cuvinte. Poate sa scoata o lege cu program pt centura si omv,sigur iar place, alte proiecte nu are. Cartea pe care se lauda ca a scriso, este scrisa de altcineva, doar banii sunt ai italianului. Sanatate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS