Actualitate

Angajările în Primăria Bistrița se fac pe bune, dă asigurări primarul: Veniți la concursuri!

Primarul Bistriței, Ioan Turc, spune că lumea nu se prea înghesuie la concursurile organizate de municipalitate, având în vedere lucrurile care se întâmplau în trecut, și face un apel ca oamenii să vină cu încredere deoarece toate sunt corecte.

”Fac un apel la toți bistrițenii care doresc să lucreze în Primăria Bistrița, să vină la concursuri. Din păcate, organizăm concursuri pentru specialități pentru care avem probleme, suntem descoperiți, ingineri spre exemplu, sau la Poliția Locală pe componenta de disciplina în construcții și nu prea vin concurenți”, a afirmat Ioan Turc.

El a declarat că toate concursurile se desfășoară în mod cinstit: ”Eu știu că există în oraș o anumită opinie cu privire la concursuri măsluite, oamenii au un sentiment de deja vu când aud de organizarea unor concursuri la Primărie, dar țin să-i asigur că perioada aceea a trecut, practic toate concursurile care se organizează la Primăria Bistrița sunt concursuri corecte, cinstite. Dacă voi avea cel mai mic indiciu că acest lucru nu se întâmplă într-o anumită situație, nu voi ezita să aplicăm legea, pentru că este o faptă penală, iar colegii mei știu acest lucru, am avut discuții aplicate”.

30 comentarii

  • Serios?
   Asa zicea si alalalt. Daca erati asa cum doriti sa pareti, deja ati fi restructurat aparatul si ati fi redus la jumate numarul sefilor.
   De asta nu va crede nimeni!

 • Fix așa este. Țetcu și Gaurean sunt două foarte bune exemple în acest sens. Dacă avea primarul cal și calul era angajat acum și ar fi băut la ora asta apă din bideu.

 • La primarie si femeia de servici are nevoie de pile altfel nu da cu matura. Toata lumea stie cum e cu personalul din primarie… pile, relatii si cumetrii politice.

 • Domnul TETCU CRISTIAN cel mai avantat activist de mediu din BN a dat examen greu cu multe intrebari scris si oral + vizita medicala serioasa, asa ca lasati-o moarta stimati comentaci de aiurea.
  Domnul FLORIN GAUREAN are o mare educatie primita si studii pe masura.
  Daca va simtiti lezati, frustrati si inutili apucati-va de studiu, aratati-va diplomele cu pregatirea si scoala facuta la zi si intrati la urmatoarele anunturi la concurs si rupeti usa la primarie in numar cat mai mare.
  Sa auzim de bine si fara rautati inutile ca sunteti pe langa subiecte aproape de fiecare data.

 • Nu stiu cum se face ca la foarte multe concursuri se dau note mici la oral pt.mai toti cei care iau note mari la scris, iar cei care de abia trec scris-ul iau cele mai mari note la oral. Oare de ce?? Stau si ma intreb. Poate stie domn’ primar mai bine.

  • Pai la proba orala se trag sforile, nu numa la primarie, ci peste tot din pacate.
   Turc spune pivedti cu printi… e in lumea lui.

 • Domnule Alex, in mare parte ai dreptate dar în ce l privește pe dl Găurean acesta este un post politic care se încheie odată cu mandatul primarului.
  Avram care a fost ales de Crețu a plecat când dl Crețu și a încheiat activitatea.
  Consilieri personali la fel.
  Dacă vreți luptați va cu legislația, incercati sa o schimbați.
  După părerea mea consilieri personali n a avut niciun primar până când PSD-ul a dat lege în acest sens.
  O mare prostie.
  Dar menegerul orașului are un rol f important in alte tari, bine plătit iar primari sunt onorifici aceștia având alte activității.
  Este doar o părere.

  • Domnule Primar, dacă e asa cum spui de ce nu ai scos postul de ADMINISTRATOR la concurs, ești ff inconstant sau slab, ca și Emil Radu Moldovan care la numit pe viata pe Moldovan Grigore administratorul județului Felicitări aveti 2 persoane care………… SUCCES. De acea nu progresam ca județ, dorim concurs doar la PORTAR (dar și acela recomandat). Doamna Sabau ar fi bine pentru bistrițeni sa ne prezentați realizările Administratorului Județului, sa vedem pe ce și-aluat salariul.?

 • D le Bălan ,observ ca in toate comenturile bistritenilor,jigniți din toți rărunchi, rinichi,fiind un bun avocatul al primarului si al celor din preajma lui,nu va inteleg ,desi aveti o vârstă onorabilă ,jigniți bistritenii non stop,inainte va certați cu vechiul primar,oare dc ,fiecare are opinia lui despre ceea ce simte si vede ca se intampla in orasul asta,adică nimic,NIMIC nu face nici turc,cum nu a facut nici crețu, asa ca un pic mai moderat in comenturile d voastră cu cei care nu sunt de acord cu d voastră,v-ar onora

 • La majoritatea posturilor vacante din priimarie se cere o vechime de minim 7 ani, cei care schimba joburile mai des de 7 ani, nu au nici o sansa.

 • Felicitari celor care au luat concursul cum este CRISTIAN TETCU , felicitari lui FLORIN GAUREAN.
  Felicitari IOAN TURC care isi aduce oameni noi in administratie si care are o alta abordare fata de nevoile bistritenilor.
  Sustin acest aparat format din oameni capabili.
  No sa aud ce mai spuneti dragi frustrati ?
  Eu nu jignesc ci totul porneste fix de la voi.
  Uitati-va cati aveti de lucru cu ceea ce gandesc si afisez, deci va raspund cu aceeasi moneda.
  Cand va vedeti de lungul nasului si cititi doar articolul fara sa va legati de dreptul meu la opinie atunci nu o sa va mai raspund deloc.
  Insa multi nu va prindeti ca va si enervez prin stilul meu .
  Va scot din pepeni, asa=i ?

 • „pe bune”, după regula românească! Să nu uităm faptul că la noi, anormalul e normal, iar normalul, anormal. Deci, în această cheie să vedeți și sintagma „pe bune”. Să nu uităm totuși, în momentul venirii la guvernare a celor două molime, reunite sub egida fsn, prima ordonanță de urgență adoptată de premierul plagiator și semianalfabet, ce să vezi! nu a fost una care să vizeze îmbunătățirea vreunui serviciu public, ci a vizat deblocarea concursurilor și posturilor în sistemul public. Credeți că acest fapt s-a datorat nevoii de personal care să ducă la îndeplinire interesul public? Să fim serioși. Au venit băieții și fetele cu o foame maximă și cu un puhoiu de camarilă de partid, una mega înfometată, căreia trebuia să i se găsească un post călduț, care să ofere leafă pe măsură, dar fără a presta nimic în schimb. Pentru societate, pentru partid… oooo, da, doar pentru partid! Administratorul public ar trebui să fie cea mai importantă poziție în arhitectura instituției regăsite la nivelul unei unități administrativ-teritoriale. Pe cale de consecință, ar trebui să fie cel mai bun manager din respectiva UAT. Plătit pe măsură, selectat așa cum trebuie și tras la răspundere periodic pentru activitatea sa. Dar ce să vezi? De regulă, această funcție este dată unui băiețaș „jmeker” de partid, unul în care primărașul are încredere și care răspunde la ordinele politice. Nu trebuie să ne surprindă și să ne irite, dacă am vrea cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, am face ceva și ne-am revolta în fața unor astfel de practici. Dar, henț! ce să vezi, majoritatea dintre noi se bazează pe practici neloiale, respectiv: încălcatul legii, apelarea la cunoștințe, râvnirea la ce nu e al nostru, dacă o putem face, la întinsul mâinii când situația o cere, la punerea batistei pe țambal etc. Dacă ne comportăm de așa manieră, mă întreb, la ce schimbări ne așteptăm?! Schimbarea unei stări de fapt începe cu fiecare dintre noi. Până atunci… vax, ne distrăm, discutăm și facem mișto când auzim de manifestarea corectitudinii, obiectivității meritocrației, cinstei, valorilor și legalității în discursul unor autorități strâmbe și puse doar pe manipulare și jocuri subterane!

 • Cata ipocrizie! Despre ce corectitudine si cinste face vorbire domn primar?! Dupa ce ca asteptam si strigam sa se faca reorganizarea promisa in primarie, domn primar angajeaza cu nonsalanta si sfidare alti directori.
  Pe priceputul de Tetcu l-ati angajat cu grija sa nu aiba alti contracandidati iar pentru asta ati omis cu buna stiinta sa anuntati concursul pe siteul primariei! De ce suntem noi obligati sa suportam salariul acestuia si a altor invitati la mila publica? Si mai vorbim de corectitudine…

 • Pe holurile primăriei dacă strigi MAMA ! sau TATA!, se deschid toare ușile! Așa că, să nu ne spună primarul bideu că sunt corecte concursurile !

 • Poate domnul Tetcu o fi foarte bun și implicat mai ales pe probleme de mediu dar nicio șansă nu are să facă ceva de acel director de la direcția de servicii publice.
  Am auzit că pe ăla ori îl pupi în c–r ori e vai de tine.
  Nu permite nimănui nimic, doar el trebuie să fie remarcat, singurul care are dreptate.
  De ce nu o rocada domnule primar , Tetcu la conducerea direcției, până mai este timp și nu l schimba situația.
  No numa zic, sa mai analizați.
  Și la organigrama promisă doar un director, AJUNGE.

 • Mai ales la poliția locală, toți sunt neamuri, soț, sotie, unchi, mătușa, 😂
  Ar fi interesant daca s ar publica situația de la poliția locală.
  Sunt și cate cinci angajați/familie.
  Sigur domnul primar Turc ia primit la pachet.
  Se scot posturi la concurs dar acolo unde e de lucru și responsabilitate nu participă nimeni.
  Batalion de angajări pe pile sunt și la direcția cu fonduri europene, sunt vreo 25-30 și nu înțeleg cu ce se ocupa sau dacă pregătirea ii recomanda.
  O analiză temeinică domnule primar n ar strica.
  Prima sarcina a administratorului nou asta ar trebui sa fie asta și fără pretenii vechi .

 • Domnule primar, daca domnul direvtor Tetcu o fi bun asa cum se aude ,un mare activist de mediu, luati in calcul reorganizarea directiei, un singur director nu 2,3 si Dl Tetcu sa preia directia, se aude ca directorul actual este un slab comunicator, neimplicat si caruia ii place sa fie ridicat in slavi si lăudat.
  Mai ales ca ia plecat din primărie si sprijinul in persoana doamnei de fier de care toata lumea este nemultumita, a mai ramas doar o pripoana politica la care acest director ii pupa mana.

 • Felicitari CRISTIAN TETCU om de valoare.
  Felicitari FLORIN GAUREAN om educat cu scoala !
  Multumim IOAN TURC ca va mai aduceti si oameni de isprava pe langa dumneavoastra.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS