Actualitate

Sprijin de 700 de lei vârstnicilor cu pensii sub 2000 de lei. Angajările la stat se suspendă începând cu 1 iulie

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni.

Liderii coaliţiei, reuniţi, luni, în şedinţă, au decis lansarea unui nou pachet de sprijin care cuprinde mai multe măsuri.  

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind:  

 • Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. 
 • Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public. 
 • Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.  

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.  

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: 

 • A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.  
 • B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.  
 • C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. 
 • D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei. 
Etichete

15 comentarii

 • Deci vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu 10%,dar de fapt vor creste cu aprox 20% datorita politicii falimentare a ciumei portocalii!!Deci unii vor plati ratele ( aia smecheri nu vor plati ratele ) iar pana la 1 iulie bagati bugetari in sistem cat cuprinde!!

  • Ce înseamnă sprijin unic ?!!!
   O dată-n viață …pistol cu apă …
   Fix …

 • Da’ pentru munca nu se dau ceva vouchere si ajutoare?
  Ca mai sunt (si) unii fraieri care muncesc si abia pot trai de la o luna la alta….

 • Acum v-ati prins de ce platim 9 lei pe motorina si pret triplu la gaze si electricitate? Ciuma rosie si lepra galbena si-au dat mana si a rezultat cancerul portocaliu! Cancer care o sa ingroape Romania!

 • din nou pensionarii care s-au pensionat pentru stagiu complect si vechime complecta primesc ciu-ciu !!!!!!!!!!!!! ca au 2200 lei pensie dupa o viata de munca in care si-au facut datoria fata de stat. Din nou aceia care au lalalit-o sau care n-au lucrat aproape deloc primesc bani !!!!! un pensionar singur cu 2200 de lei nu primeste nimic Ș nici la caldura nici pentru alimente! in schimb astialalti pe care ii caram in spate de demult….primesc de toate!!!! iar daca sunt 2 pensionari in viata in familie primesc chiar sume frumusele, care depasesc cu muuult pensia celor cu pensie completa!!!!!! deci mai bine sa ne vedem de treaba, sa lucram si noi la negru la gri sau deloc….ca are statul bani ptr acestia. Consider ca acest ajutor pentru hrana medicamente si incalzire trebuia acordat tuturor pensionarilor! punct!

 • Foarte frumos! După 40 de ani lucrați și plătite toate dările la stat ,pentru 7 lei depășire cei 2000 lei rămâi cu ochii în soare. Câștigați sunt leneșii, șmecherii și hoții.

 • Dați și la proști care lucra pe un salariu de tot râsul care nu rămâne cu nimic ptr el,bani mergând tot la hoți de voi pe combustibil,RCA,TVA,alimente cu preț dublat etc

 • Motto:
  „Dacă îi dai un pește unui om, îl hrănești pentru o zi; dacă îl înveți să pescuiască, îl hrănești pentru o viață” .
  ( Proverb chinezesc)
  Incă o dovadă că guvernul Ciucă este o struto-cămilă PSD-isto _PNL-istă care în loc să promoveze programe de dezvoltare durabilă generatoare de prosperitate, continuă cu măsuri de caritate destinate consumului, prin atribuirea de pomeni iluzorii de 700 de lei celor cu venituri mici, dar acest „ajutor” mai degrabă contribuie accentuarea inflatiei si la scăderea puterii de cumpărare.
  O altă demagogie este cea legată de suspendarea angajărilor la stat, de la 1 iulie, după ce ministrul Investițiilor Europene Marcel Boloș, a anuntat că vrea să creeze 536 de posturi noi, la care se adaugă trei noi secretari de stat și alți doi subsecretari, care vor avea fiecare cabinet propriu.
  In loc să facă reformele administrative prevăzute in PNRR, care ar duce la reducerea aparatului bugetar, acesti impostori crează noi sinecuri pentru clientela politică.
  A tunat si i-a adunat. Ciucă nu înţelege economie, iar Ciolacu este un mediocru stăpânit de obsesia haiduciei, să iei de la bogati si să dai la săraci.

  • Nu.va.mai.dumniti.ca.unu.are.2000..si.altu.are.4000.ca.vine.razboiu.si.nu.va.alejiti.cu.nimica.

 • Am o pensie de 2800 lei cistigati prin munca in categoria a 2-a și specială de munca cu o vechime de 40ani de munca soția mea a lucrat 7ani a făcut întrerupere pentru creșterea copiilor apoi fabrica unde a lucrat a fost dată la fier vechi și nu primește pensie deci pensia mea se împarte la 2 suma pe persoană ajunge la 1400 îl întreb pe Budai e normal că cel ce nu a lucrat o zi să aibă pensie citit mine? Unde este echitatea? Nu mai vorbesc de cei cu pensii speciale ( nesimțite ) care nu sunt pe contributivității pentru care statul se împrumută și pe banii mei a copiilor mei și-a nepoților mei e normal? Nu atunci nu trebuie o nouă revoluție?

  • Nu îți ajunge 2800 la doua persoane?
   Pai daca ai trei case ,doua mașini ,vacante in Turcia !!!
   Du te in tara sa vezi cum au pensie după 36 ani de muncă 1800 pensie cu tot cu gradul 2 .
   Nu te mai baita că te pedepsește Dumnezeu calicule

 • SUNT PENSIONAR LA LIMITĂ DE VÂRSTĂ AM UN CUANTUM DE PENSIE ÎN SUMA DE 1.528 DE RONI SOȚIA MEA NU ARE NICI UN FEL DE VENIT AVEM 5 COPII ȘI 16 NEPOȚI. S-AU DAT ȘI S-AU SCHIMBAT O MULȚIME DE LEGI ÎN CARE OMUL SĂRAC NU MAI POATE BENEFICIA DE NIMIC.CUM AR PUTEA CINEVA DIN PARLAMENT S-AU GUVERNUL ROMÂNIEI DOUĂ PERSOANE CU SUMA DE 1.528 DE RONI GANDIDUMA CĂ ACEASTĂ SUMĂ DE BANI TREBUIE PLANIFICATĂ LUNĂ DE LUNĂ PENTRU ACHITAREA TUTUROR UTILITĂȚILOR CASNICE,MEDICAMENTE,HRANĂ ZILNICĂ ȘI NU MAI SPUN DATORIILE LA BANCĂ.CUM AȚI PUTEA TRĂI DOMNIILOR VOASTRE DIN PARLAMENT ȘI GUVERN????? FACEȚI TOT POSIBILUL ȘI SCHIMBAȚI TOATE LEGILE PROASTE CARE LE-AȚI DAT ȘI DAȚI LEGII MAI BUNE PTRU BINELE POPORULUI ROMÂN NU PTRU BINELE GUVERNANȚILOR ȘI PARLAMENTARILOR SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!

 • Pentru a face rost de banii necesari in implementarea noului pachet de măsuri din programul „Sprijin pentru România”, premierul Ciucă a solicitat la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, 25 mai, 2022, ca fiecare minister să procedeze la reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Nici acum, când din cauza crizelor multiple a ajuns cutitul la os, Guvernul de coalitie PSD-PNL-UDMR cu o majoritate parlamentară de peste 70%, nu are curajul să facă reformele interne atât de necesare si să renunte la centralizarea excesivă care a devenit o frână în calea progresului economic.
  Chiar si la atragerea de fonduri europene au existat sincope deoarece România nu a fost in stare sa facă o reforma administrativ- teritoriala compatibilă cu structurile europene. Din această cauză diferențele economice dintre județe sunt imense, iar birocrația omoară multe proiecte în fașă, desi dispune de un aparat administrativ supradimensionat, dar fără ca acesta să facă nimic. De aceea, trebuie recurs la o restructurare a acestor unități administrativ- teritoriale pentru ca structurile respective să fie compatibile cu cele europene, să devină funcționale si eficiente economic, deoarece in prezent cele mai multe dintre judete sunt adevărate feude pentru baronii locali. Trebuie in sfârsit să fie realizată regionalizarea, dar nu formal asa cum o avem acum, cu ADR-uri (Agentii de Dezvoltere Regională) ca organizații nonguvernamentale, ci cu regiuni administrative funcționale, cu forță juridică, adică să poți merge direct la Bruxelles să depui proiecte pe bani europeni fără să mai fi nevoit să treci prin București.
  În prezent, dintre cele 3.228 de orase si comune sau UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi de a asigura servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean. De aceea, in loc de tot felul de aniversări fără noimă trebuie făcută cât mai curând posibil reforma administrativă, dar pentru asta e nevoie de curaj politic şi de oameni cu pregătire nu de figuranti .

 • I mi pare așa râu unii pensionari degeaba au parul alb.Daca tu ai 2200 și nu ești de acord cu cel ce are 1500……..2000sa l ajute ai o problema .Gindeste la nivelul asta a lucrat 40in confecții noapte zi poți înțelege ?.Eu doresc sa le de a ajutoare mult mai mult așa mă simt de prost cînd văd ce cumpără gunoaiele pe care le lăsa cei cu bani adică produse expirate , verdețuri trecute de mult .Așa răutate la semeni nu înțeleg dar dumineca cu aceiași gura lăudăm pe Dumnezeul nostru Iisus.Am intilniti pensionari ce duceau pampers la bolnavi ce nu aveau aparținători banane mere i mi venea să plîng iarna fiind cu hăinuțe vechi făceau milostenie ptr cei mai saraci că eu .Nu se plingeau la colțuri că nu au .Tot respectul ptr batrinii noștrii cu bun simț și milostivi .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS