Sănătate

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate renunță la protest, salariile lor vor crește

Proiectul de lege care prevede, între altele, creşteri de salarii pentru angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, ca for decizional. Au fost înregistrate 203 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”, 55 de abţineri, iar un deputat nu a votat.

Potrivit acestui proiect lege, se va veni cu o majorare diferențiată în funcție de anumite criterii, o majorare care va duce la creșterea indemnizațiilor personalului CNAS cu 20-30%.

”Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate. Adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat şi că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS. În acelaşi timp, am reparat o inechitate, pentru că profesionişti din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câştigau mult mai puţin decât angajaţi din alte instituţii cu funcţii similare”, a explicat preşedintele CNAS, Andrei Baciu.

Se mai așteaptă și rezolvare problemei penuriei de angajați.

În ultimii ani, din cauza nivelului scăzut de salarizare, din cei 4.000 de angajați ai CNAS care existau la nivel întregii țări, acum mai există 2.500.

Etichete

1 comentariu

  • Să vedeți de acum sarakilor ce viteźă va prinde sistemul de sănătate.O sa umble ăstia cu anzlizele si rmn ul dupa voi pe la domiciliu.

    17
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS