Actualitate

Antal Francisc a ajuns pe jos până la Vatra Dornei. Din ce cauză a abandonat marşul spre Chişinău

(VIDEO) Bistriţeanul Antal Francisc (64 de ani), care plecase luni, pe jos, spre Chişinău, să ducă steagul judeţului Bistriţa-Năsăud şi al României la Marşul Unionist din capitala Republicii Moldova, a ajuns, după două zile de marş la Vatra Dornei. Vremea potrivnică şi vârsta înaintată şi-au spus cuvântul. Din motive de sănătate a fost obligat să renunţe.

„Din motive de sănătate, pentru că am şi eu o vârstă, sunt nevoit să abandonez”, a spus Antal Francisc, după două zile în care a mers pe jos prin ploaie şi frig.


Unioniştii bistriţeni, în frunte cu profesorul Florin Bojor, au găsit însă o soluţie pentru ca steagul să meargă mai departe.

„Suntem în Vatra Dornei, la Catedrala Sfânta Treime din oraş. Până aici a reuşit să ajungă bistriţeanul nostru Antal Francisc cu steagul României şi cu steagul judeţului Bistriţa-Năsăud pe care este scris Unire. A venit pe jos în drumul său către Chişinău. Noi, unioniştii din Bistriţa-Năsăud, îndrăznim să facem o provocare unioniştilor din Suceava şi din judeţul Iaşi: să alăture steagului nostru steagul judeţului Suceava şi al judeţului Iaşi şi să le ducă mai departe până spre Chişinău”.

Preoţii din Vatra Dornei i-au mulţumit lui Antal Francisc pentru efortul său şi au promis că vor avea grijă ca, în stil ştafetă, steagul să ajungă la Chişinău, aşa cum îşi doresc bistriţenii.

Ei doresc ca steagul unionist al judeţului Bistriţa-Năsăud să ajungă pe Aleea Scriitorilor din Chişinău la cele trei statui de bistriţeni (Andrei Mureşanu, George Coşbuc şi Liviu Rebreanu), iar luni, 26 martie, steagul la Soroca (cetate ridicată de meşterii bistriţeni în vremea lui Petru Rareş) şi la mânăstirea Căpriana la racla Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni (bistriţean).

Potrivit profesorului Bojor, marţi dimineaţa, 27 martie 2018, de Centenarul Unirii, steagul bistriţenilor va ajunge la Sadova, localitatea de baştină a preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon şi va fi dat cadou Primăriei şi Consiliului Local din Sadova ca semn al preţuirii dintre românii de pe cele două părţi ale Carpaţilor: ardeleni şi moldoveni.

34 comentarii

 • Felicitări! Ați înfrânt!
  Mă bucur pentru decizia pe care ați luat-o, omul era în vârstă, nu avea echipamentul necesar și nu era pregătit pentru asta. Haideți acasă și vă vedeți de treaba voastră,azi-mâine încep protestele și este nevoie de voi.

 • L-a tras curentul pe Fery in masina cu care a mers pe jos la Bucuresti si inca nu si-a revenit destul ca sa ajunga la Chisinau.Eu zic sa-l faca locatar de onoare la el pe scara blocului pentru astea 2 zile de mers pe jos. Sunt curios sa vad cu ce explicatii vin sustinatorii lui acuma ,talpa bocancilor nu era destul de flexibila,curbele de pe drum prea stranse,asfaltul prea aspru,de ce a fost marti 13 etc

  • Bravo, Francisc, pentru ce ai reușit să faci până acuma. Să te ferească Dumnezeu să ajungi în gura românilor. Așa cum te spurcă ei nu te mai spurcă nimeni de nu reușești să te cureți de mocicoș nici cu toată apa Bistriței. Petre Țuțea, care i-a cunoscut bine, le-a zis: un popor de idioți!

  • Bai Gyorgy tu daca esti sovin de mic acuma cand esti mare numai te joci :)) eu nu am spus nimic in comentariul meu de faptul ca Fery e maghiar. Cred ca te ustura ochii ca l-ai vazut pe Fery cu tricolorul nostru in spate

  • Cu bascalia ta de 2 bani chiar nu se poate pune nimeni.Esti spiritual, ce sa-ti zic altceva „decat” „felicitari” pentru ironizarea unui om bine intentionat.

  • Nici eu n-am spus că Petre Țuțea n-avea dreptate, doamne apără și păzește.

  • Avrame, sunt și soroșist. În plus le iubesc pe românce. Românii rămân pentru Pomohaci.

 • Nu că dacă ar fi fost dl. Ovidiu Crețu în loc sunt sigur că ar fi mers până la capăt. Păi l-ți văzut vreodată pe primarul nostru renunțând la vreun proiect?

 • Din punct de vedere al mediatizării acțiunii, faptul că dl. Antal a abandonat poate că este un plus!
  Chiar ar fi bine, să apară cât mai multe evenimente „neprevăzute”, pentru ca această acțiune să nu treacă neobservată.
  Lucrul cel mai important nu este finalul, înmânarea steagului, ci drumul până la Chişinău şi sensibilizarea opiniei publice.
  Cei care nu susțin unirea cu Moldova, sprijină conştient sau inconştient Rusia şi Putin. Sunt antieuropeni.

 • Ce naiba tot promovati un ungur care duce un steag?? Chiar nu mai exista subiecte?? De ce nu se promoveaza un elev olimpic ?

  • Sunt de acord cu Gustibus. Francisc nici măcar nu și-l pune steagul pe burtă cum face îndeobște Ovidiu Crețu pe la ceremonii. Ce-ar fi să desființăm la Bistrița toți acești prapori care ne deranjează așa de mult și să atârnăm în locul lor cârpe? S-ar potrivi cu spiritul acestui oraș, nu?

 • Gata ???
  Asa cum am mai spus si in celalalt articol…….totul este o scena de teatru bine regizata si cu multe surprize.
  Cum a mers omul asta pina in Bucuresti ??
  Chiar asa de prosti puteri sa ne credeti domnilor organizatori de tot felul de astfel de tâmpenii??? In frunte cu cei doi…..nu mai zic care….ca nu are rost.

 • Pentru toți mistocarii si ironicii din spatele tastaturii : va aștept pe toți la următorul protest civic . Respect, domnule Antal, de la un profesor de istorie naționalist la un maghiar si in același timp roman adevărat .

  • Ce sa fac la protest dl Tiberius ?? Sa pierd vremea ?? Sa urlu ca lupu la luna ?? Sa stau in frig ca nenea sdta sa mă răcesc ??
   Îmi platiti tratamentul ??
   Ce sa fac la protest??
   Dvs nu vedeti ca e comunism ??
   Trebuie aplicate alte masuri si altceva trebuie facut. Mi-e teama sa spun ca ati văzut legea lu comunistul ala cu defaimarea….! Asa ca pina la arestari si cenzuri mai este putin .

 • Ce sa facem la protest?? Selfie cu fostul edil cu Balan si cu popa ???
  Si mai nou cu nenea asta…..ca deja e un om greu. ….
  Ce sa facem altceva ???

 • Cu toată austeritatea, îi propun domnului primar Cretu să-i dea un ajutor social somerului raul, poate așa își va găsi ceva de lucru în folosul comunității , înafara postărilor inepte, care-i ocupă tot timpul, dar care seamănă între ele de parcă-ar fi produse de un CD zgâriat.

  • Mai bine m-ati impusca. V-ar costa mai putin si nu v-ati mai enerva cu unul cate spune adevăruri .
   Stiu ca doare……ca de aia e si asa de greu de suportat.

 • Cum sa-mi pun mintea cu atatia idioti ? Vorba lui PETRE TUTEA . ANTAL FRANCISC ramane un reper de adevarat CETATEAN.

  • Domnule Marius Bălan, la Bistrița dacă nu ești un pic de Nicolicea, dacă n-ai ceva din Florin Iordache ori Șerban Nicolae, dacă nu ești chiar mai prost decât aceștia trei la un loc, n-ai nici o șansă.

  • E important si cine ii evalueaza.
   Domnului Antal i-ati fi putut da macar un magar, asa nu ar fi renuntat decat daca ar fi renuntat magarul. Isus a putut merge pe magar si Antal nu? =))

  • Adevărat. Există la Bistrița un grajd dalat cu bălegar, care n-a mai fost rânit de la alegeri și în care rage acum un măgar bătrân. Am auzit că Teleormanul ne-a întrecut și la capitolul ăsta deoarece deține chiar o zebră de-i zic oltenii măgarul cu zăbrele pentru că are viitorul asigurat.

 • 500 de km pe jos in blugi si cu bocanci. Pai nu e prost cine cere…..ci ,cine crede.

  Popa organizează excursie cu auto …..interesant da vedem daca îl ia si pe nenea asta ….!
  Sa vedem.

  • Plus ca si conditiile meteo au fost destul de dificile. La #lacrimogeni#telenovelisti merge orice prosteala, ei halesc instant.

 • Corect.
  Măcar plateste cineva biletele ???
  Sau sînt la liber ….ptr prostime ??? haaaa…haaaa…..haaa. ……!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS