Actualitate Recomandări

Anul acesta vom sărbători Ziua națională a bicicletei

Ziua naţională a bicicletei va fi sărbătorită în 3 iunie, când autorităţile publice centrale şi locale, societatea civilă şi persoanele fizice şi juridice vpr putea organiza sau participa la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau sportiv, consacrate informării şi conştientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

În a doua jumătate din octombrie, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă care vizează dotarea obligatorie cu suporturi pentru biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică şi nu numai.  

Etichete

4 comentarii

  • Astept cu nerabdare sa sarbatorim ziua nationala a POMPEI de la bicicleta ! Dreptate si recunoastere pentru POMPA ! Mai lucreaza cineva in tara asta in afara de harnicii Parlamentari care vor promulga aceasta lege foarte asteptata de romani, mai asteptata decat toate scumpirile la un loc ? Traiasca POMPA !

  • Mai lipsește Ziua Națională a Ploșniței. Urmează ca Parlamentul să scoată o lege cu o comisie de tăiat hârtii și frunze la câini. În rest, Dumnezeu cu mila. La mulți ani!

    • Ideea cu Ziua Națională a Ploșniței nu e chiar atât de absurdă si lipsită de dens precum pare. Micul parazit numit Ploșniță a făcut obiectul unor abordări literare din cele mai diverse. Este arhicunoscută comedia „Ploșnița” a marelui poet și dramaturg rus Vladimir Maiakovski, care dezvăluie un plan al semnificaţiilor procomuniste, adecvate epocii în care a fost reprezentată. Cele două părţi ale piesei se petrec la o distanţă de 50 de ani, iar ironia şi satira dramaturgului, deşi în registre diferite, se păstrează la aceeaşi intensitate. Personajul principal Prisîpkin, provine din deceniul al treilea al secolului al XX-lea într-o lume pe care nu o mai recunoaşte jumătate de veac mai târziu, nu poate înţelege lumea sufocată de false principii şi candori. Imposibilitatea lui a comunica cu această lume nouă se soldează cu o profundă şi omenească disperare. Desi aparent piesa pare o pledoarie pentru comunism, se dovedeşte a fi o demistificare a acestuia, deoarece ploşniţa devine simbolul „omului de tip nou”, gata să îşi uite originea, să se supună spălării creierului, dar şi simbolul uriaşului Imperiu Sovietic, care a supt vitalitatea locuitorilor săi timp de aproape un secol.
      Si asta nu e totul. Unul din cele mai izbutite pamflete ale lui Tudor Arghezi se intitulează «Ploșnițele».
      Vezi: https://anonimus.ro/2013/02/plosnitele-de-tudor-arghezi-1912/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.