Actualitate

Anul școlar începe cu 15% dintre unități fără autorizație sanitară

Circa 15% dintre unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud încep noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare. Unele sunt în construcție, altele funcționează în clădiri cu altă destinație și 10% în condiții necorespunzătoare, potrivit Direcției de Sănătate Publică

Dintre cele 302 unități de învățământ din județ – dintre care 284 publice și 18 private – nu dețin autorizație sanitară de funcționare 44. Dintre acestea, patru sunt din Bistrița, 5 din Sângeorz-Băi și 35 din mediul rural, a declarat medicul Ioan Suciu de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud în ședința Colegiului Prefectural.

În construcție sau în proces de reabilitare sunt cinci: Școala Gimnazilă Chiochiș, Școala Gimnazială Agrieș, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Școala Gimnazială Sângeorz-Băi.

În clădiri cu altă destinație funcționează opt unități dintre care trei în mediul urban: Grădinița cu Program Normal nr. 1 Bistrița, la parterul unui bloc ANL, Grădinița cu Program Normal nr. 17 Bistrița, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Sângeorz-Băi și 5 unități din mediul din rural.

În clădiri vechi, necorespunzătoare, fără surse de apă sau cu surse de apă nepotabilă, încălzite cu sobe de teracotă sau fără grupuri sanitare sunt 31 de unități: Școala Gimnazială Cormaia, Grădinița Cormaia, Grădinița cu Program Normal Unirea și 28 de unități școlare din mediul rural.

Toate cele 18 unități de învățământ private: 9 grădinițe, două școli, două licee și 5 școli postliceale sunt autorizate sanitar.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS