Economie

Anunț privind deschiderea procedurii de concordat preventiv pentru societatea Bentexo Building SRL

Cabinetul Individual de Insolvenţă Şut I.Lorica Ileana în calitate de administrator concordatar al debitorului S. BENTEXO BUILDING SRL, cu sediul social în Bistriţa, str. Calea Clujului, nr.322 A, jud. Bistriţa-Năsăud, CUI 35775573, J06/241/2016, conform sentinței civile nr.347/13.10.2023, pronunţată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, secţia a-II-a civila, de contencios administrativ si fiscal în dosarul 2006/112/2023,

ANUNȚĂ

Deschiderea procedurii de concordat preventiv privind Societatea BENTEXO BUILDING SRL, cu sediul social în Bistriţa, str. Calea Clujului, nr.322 A, jud. Bistriţa-Năsăud, CUI 35775573, J06/241/2016.

În vederea asigurării transparenței procedurii de concordat preventiv, precum și în vederea întocmirii tabelului creditorilor concordatari, până cel târziu în data de 16.11.2023, creditorii debitorului S. BENTEXO BUILDING SRL vor proceda la precizarea creanței pe care o dețin împotriva debitoarei sus menționate.

Cererea de precizare a creanței va fi însoțită de documente justificative ale creanței și actele care atestă constituirea de garanții, în copii conforme cu originalul înscrisurilor, urmând a fi depuse sau transmise prin poștă pe adresa administratorului concordatar CII ȘUT LORICA ILEANA din Bistrița, str. Alba Iulia, nr.8, județul Bistrița-Năsăud, telefon 0745159645, e-mail loricasut@yahoo.ro.

Conform sentinței de deschidere, în termen de 60 de zile, administratorul concordatar va elabora lista creditorilor și oferta de concordat preventiv, care va include și proiectul de concordat preventiv și o va depune la dosarul cauzei și la grefa tribunalului, urmând a fi notificată de urgență creditorilor și Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud. Termenul pentru omologarea concordatului respectiv continuarea procedurii este 16.02.2023.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

(1) De la data deschiderii procedurii de concordat se suspendă de drept toate executările silite îndreptate împotriva debitorului sau acestea nu încep, indiferent de natura creanței, pe o perioadă de 4 luni. Pe parcursul duratei suspendării se va suspenda și cursul prescripției dreptului de a cere executarea silită.

(2) Pe parcursul perioadei prevăzute de 4 luni nu se va putea dispune ridicarea măsurii suspendării.

(3) Executarea silită a creanțelor salariale nu este suspendată de drept.

(4) Suspendarea de drept a executărilor silite se menține pe o perioadă de maximum 4 luni, dar nu mai târziu de data pronunțării unei hotărâri de omologare a planului de restructurare sau de închidere a procedurii ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de confirmare a acestuia. Pentru motive temeinice, la cererea debitorului, a unui creditor sau a administratorului concordatar, judecătorul-sindic poate dispune prelungirea măsurii suspendărilor executărilor silite sau poate acorda o nouă suspendare pentru una sau mai multe perioade determinate. Durata totală a suspendării, cu prelungiri și reînnoiri, nu poate depăși 12 luni de la data deschiderii procedurii de concordat preventiv.

(5 Pe durata suspendării executării silite nu se poate deschide procedura insolvenței față de debitor.

(6) Pe perioada suspendării executărilor silite se suspendă de drept curgerea dobânzilor, penalităților de întârziere și a oricăror altor cheltuieli aferente creanțelor afectate, până la data omologării planului. Ulterior omologării planului de restructurare, regimul acestora va fi cel prevăzut de plan

(7) Până la omologarea planului de restructurare, creditorii nu pot refuza executarea contractelor în derulare esențiale, nu pot rezilia, executa în mod anticipat sau modifica aceste contracte în detrimentul debitorului, pentru creanțe născute anterior intervenirii suspendării executării, exclusiv pentru neplata creanțelor.

Practician în insolvență, Ileana Lorica Şut

Etichete