Sănătate

Aparatul RMN, funcţional. La Bistriţa se fac acum servicii de imagistică medicală avansată

De la începutul lunii, Hiperdia Bistriţa a adăugat platformei sale de imagistică medicală avansată un nou echipament de ultimă generaţie: RMN-ul Siemens Magnetom Essenza de 1,5 Tesla. Odată cu punerea în funcţiune a noului RMN, bistriţenii nu mai sunt nevoiţi să meargă la clinicile şi spitalele din judeţele învecinate.

”Această importantă investiţie vine în întâmpinarea necesităţilor medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud, putând asigura la un nivel înalt de performanţă solicitările de investigaţii de rezonanţă magnetică. Acest tip de investigaţii completează astfel gama de servicii de imagistică medicală avansată a Hiperdia Bistriţa, clinică deschisă în 2009 prin punerea în funcţiune a Computerului Tomograf GE Bright Speed de 16 secţiuni”, anunţă Hiperdia.

Hiperdia Bistriţa, situată în incinta Policlinicii Judeţene, realizează acum investigaţii imagistice minim-invazive de acurateţe pentru o mare varietate de patologii:

Rezonanţă Magnetică (IRM), cu şi fără substanţă de contrast: IRM craniu, IRM torace, IRM angio craniu, gât (carotide), IRM abdomen, IRM pelvis, IRM coloană, IRM extremităţi, IRM sâni, IRM prostată, IRM căi biliare şi pancreas, etc.

– Computer Tomograf (CT), cu şi fără substanţă de contrast: CT abdomen, CT coloană, CT cap, CT gât, CT torace, CT pelvis, CT membre, CT angio periferic, gât, torace, abdomen, pelvis şi cap, CT urografie, CT colonoscopie virtuală, CT bronhoscopie, reconstrucţii 3D, etc.

Tuturor acestor investigaţii li se pot adauga, graţie sistemului informatic al reţelei de clinici Hiperdia, interpretările imaginilor şi în sistem Second-Opinion de către medici specialişti din Cluj sau din Bucureşti.

Serviciile Hiperdia Bistriţa se adreseaza atât asiguraţilor prin CAS, cât şi pacienţilor neasiguraşi sau pentru cazurile de urgenţă.

Informaţii suplimentare şi programări la telefoanele: 0263/237.552, 0746.034.724, la Call-Center: 0268.405.300 sau prin e-mail: bistrita@hiperdia.ro.

Etichete

7 comentarii

    • De ce ti-ar face? Trec peste melodramatism si ma raportez doar la faptul ca acesta este un centru medical privat, care a inchiriat un spatiu in policlinica, si in contul chiriei ofera servicii de imagistica spitalului judetean care e proprietarul spatiului. Dar e privat. Adica pe bani. CJAS deconteaza partial costul.

  • propunere de ancheta jurnalistica :
    de ce spitalul judetean nu este dotat cu CT ? cat a platit spitalul la PRIVATUL Hyperdia din 2009 pana acum pentru servicii de CT ?posibil sa fi depasit costul unui CT…..chestia asta este ca si atunci cand mergi la spital sau policlinica si medicul de acolo te indruma la cabinetul lui privat….

  • Este o chestie foarte buna cu externalizarea unor servicii catre privati. Statul nu poate intretine si nu poate exploata astfel de echipamente fara discontinuitati. Costa o piesa de schimb de RMN sau tomograf cu sutele de mii de euro, pe an! A se vedea cum stau pe tusa aceste aparate in alte spitale din tara. Privatul nu isi permite sa le tina neutilizate, fac credite, se descurca si ele functioneaza pentru toti pacientii. Statul sa faca bine si sa asigure ce are de asigurat asa cum trebuie. Asa se intampla oriunde in lume.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.