Actualitate

Aplicarea corectă a lentilelor de contact. Care sunt avantajele întrebuințării accesoriilor medicale oftalmologice?

Viața cotidiană activă te determină să oscilezi adesea între a continua să porți clasica pereche de ochelari de vedere sau, din contra, să renunți la „vechile obiceiuri” în detrimentul unei soluții mult mai performante și practice: lentilele de contact.

Accesoriile medicale moderne sunt special adaptate nevoilor tale și se pot întrebuința extrem de ușor.

Dacă folosești lentile de contact pentru prima dată și nu ești sigur care sunt pașii de care trebuie să ții cont atunci când aplici și îndepărtezi lentilele de contact? Nu ai niciun motiv să fii îngrijorat, oricat de încărcat ar fi programul tău! Procesul de aplicare și de întreținere a lentilelor de contact este foarte ușor de respectat, chiar și de către cei mai putin familiarizați cu folosirea accesoriilor oftalmologice de corecție optică.

La început poate fi o adevărată provocare și o adevarată aventură. Însă, dupa ce te obișnuiești, totul pare mult mai simplu.

Pentru a nu pierde timp prețios, îți prezentăm, mai jos, pașii esențiali care trebuie urmați la aplicarea și îndepărtarea lentilelor de contact, indiferent de tipul acestora.

Aplicarea lentilelor de contact este mai ușoară acum!

Un prim pas îl constituie, evident, spălarea pe mâini cu apă și săpun, pentru a dezinfecta bine mâinile înainte de a manevra micile accesorii. Săpunul este de preferat să nu fie cu arome sau parfum. Un săpun simplu, de casă, ar fi cea mai bună alegere și cea mai bună decizie pe care ai putea să o iei mai ales atunci când vine vorba despre utilizarea lentilelor de contact, cât și despre sănătatea ochilor tăi.

Apoi, este indicat să te usuci foarte bine pe mâini după ce te-ai spălat temeinic, în prealabil. Mâinile trebuie șterse cu un prosop curat înainte de a-ți atinge ochii. Acest proces trebuie urmat pentru a reduce cantitatea de apă care ajunge pe lentile și, de asemenea, pentru a preveni apariția germenilor pe suportul destinat depozitării lentilelor de contact.

După aceea, trebuie să iei lentila de contact din folie, dacă o folosești prima dată, sau din suportul special dacă te afli deja la a doua sau la a treia purtare.

Tehnica aplicării lentilelor de contact

Chiar dacă în această faza ai o stare crescută de iritare, este bine să știi că aplicarea lentilelor de contact este mult mai ușoară decât ți-ai putea imagina. Pentru un confort crescut în timpul operațiunii, stai în fața unei oglinzi bine luminate. Lentila de contact se așează pe vârful degetului și se verifică dacă aceasta nu este cumva pe dos. Lentila trebuie să aibă forma literei „U” sau sa fie „semisferică”. În niciun caz nu trebuie să prezinte forma literei „V”, caz în care nu este aplicată așa cum trebuie. În continuare, se verifică dacă nu cumva lentila prezintă urme de deteriorări, lacrimi sau praf. În acest caz, mai bine alegi să înlocuiești lentila cu una nouă. Dacă este foarte murdară, șterge-o cu soluție proaspată pentru curățarea acesteia.

În niciun caz nu purta lentile murdare, deoarece pot produce infecții bacteriene sau iritații ale ochilor.

Mai departe, aplicarea lentilelor de contact începe cu ochiul drept, pentru a nu încurca lentilele. Se ține pleoapa superioară folosind degetul arătător și cu degetul mijlociu se trage cu atenție pleoapa inferioară. Acest lucru te împiedică să clipești sau să atingi lentila.

Degetul arătător se așează ușor peste iris și se priveste în sus pe măsura ce lentila este așezată pe suprafața ochiului. Înainte de a finaliza operațiunea, asigură-te că marginile lentilelor sunt în permanență în contact cu ochiul.

Mai apoi, odată încheiată manevra, clipește pentru a fixa lentila pe poziție și pentru a verifica dacă imaginile obiectelor apar clare.

În cazul celorlalte purtări, nu trebuie decât să repeți aceiași pași pe care i-ai învățat deja!

Reține!

Daca ai parcurs toți acești pași și observi că lentila de contact îți produce iritații ale ochilor în timpul purtării, trebuie să o scoți imediat și să verifici dacă nu cumva ai pus-o pe dos ori, în cazul cel mai nefericit, dacă nu cumva este deteriorată.

Dacă ochiul este uscat și îți este extrem de dificil să îndepărtezi lentilele, ai la îndemână picături de ochi sau lacrimi artificiale, care se pot folosi în timpul purtării de lentile de contact, pentru a le scoate mai ușor. Ele umidifică eficient și delicat ochii.

Despre avantajele lentilelor de contact

Te-ai gândit să renunți deja la tradiționalii ochelari de vedere? Este bine să cunoști care sunt avantajele accesoriilor medicale oftalmologice și să înțelegi de ce sunt mai potrivite pentru ochii tăi!

Iată care sunt, pe scurt, aceste beneficii:

  • Îmbunătățirea vederii periferice – Purtarea de lentile elimină unul dintre principalele dezavantaje ale ochelarilor – câmpul vizual redus și vederea periferică neclară. Acesta este un avantaj în special pentru persoane care practică frecvent activități sportive și au nevoie de o vedere clară, cât și pentru conducătorii auto.
  • Ușor de folosit – Folosirea lentilelor de contact este rapidă și ușoară. După ce te obișnuiești cu procesul de aplicare și scoaterea, acesta va deveni rapid și fără niciun disconfort. Nu putem nega, și purtarea ochelarilor de vedere este ușoară, însă nu la fel de confortabilă.
  • Confort sporit – Acesta este unul dintre principalele motive pentru care vei vrea să alegi purtarea lentilelor de contact. Sunt ușor de folosit, potrivite pentru orice ocazie sau mediu. În plus, lentilele de contact zilnice, neavând nevoie de niciun fel de îngrijire specială, sunt și mai ușor de folosit.
  • Indicate pentru persoanele cu dioptrii ridicate – Persoanele care au dioptrii ridicate, care au întâmpinat deja problema lentilelor de ochelari destul de groase, care fac ochelarii să fie mai grei și să nu aibă un aspect placut. Alegând purtarea lentilelor de contact care sunt mult mai subțiri, evitați disconfortul ochelarilor.

Așadar, acum ai toate motivele să treci la o pereche de lentile de contact moderne în locul tradiționalilor ochelari de vedere.

(ADVERTORIAL)