Actualitate

Supercom, amendată cu 29.500 de lei. Niculae: Lucrurile trebuie îndreptate în cel mai scurt timp

”Bistrița trebuie să rămână un oraș curat! Sancționăm Supercom-ul pentru că nu-și face treaba bine! Acum trei săptămâni, am solicitat Supercom-ului măsuri concrete de îmbunătățire a activității de colectare, una dintre ele fiind și curățarea platformelor de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. Am fost foarte ferm în solicitările mele și le-am solicitat o implicare mai mare și pe zona de măturat stradal și golire a coșurilor de gunoi stradal”, spune viceprimarul Cristian Niculae:

”Am verificat din nou, în prezența celor de la Supercom, în peste 20 de puncte de colectare modul de implementare a acestor măsuri trasate de mine, precum și modul în care-și îndeplinesc obligațiile contractuale. Din păcate, am observat doar o mică îmbunătățire în decursul celor trei săptămâni în activitatea lor, dar nesatisfăcătoare, comparativ cu așteptările cetățenilor.

Prin urmare, am dispus Poliției Locale sancționarea companiei Supercom cu amendă de 25.000 lei pentru necurățarea platformelor de colectare și 4.500 lei pentru faptul că în câteva locuri am găsit coșuri de gunoi stradal negolite de câteva zile.

Dacă la cererea mea de înlocuire a containerelor negre supraterane de deșeuri menajere deteriorate au răspuns pozitiv și în câteva zile vin cele 100 de containere, nu pot să zic că nu au mai avut sincope în respectarea programului de ridicare a deșeurilor.

Periodic, voi verifica activitatea Supercom în Bistrița ca să mă asigur că-și îndeplinesc obligațiile contractuale conform caietului de sarcini și regulamentului de salubrizare. Nu îmi face placere să dispun sancțiuni, dar lucrurile trebuie îndreptate în cel mai scurt timp”.

https://www.facebook.com/publicromanianperson/posts/1006320836414128?__xts__[0]=68.ARASPVDkxE0Gj-dEXU-4VXgTfJL5z458fUE0_4OE46i__WR5HP_VKkvkssIJib-rJX6rLJ8RaLmVagi-ReFqZX1fy79G4SHX-w5F1OcGBstl2NfESqfOFCHWNEqw_GRZ5yEBlsVKPr2M-ATg_di6T3SEewhd0NTlkZ9xLOfioUU-VvjA12x2lt9vlog0liZkN5O08Sbn8s-1G7m9ROE_ZA5LYZ2SVhIjxyb0nVE6mFCHiyw4tdUjnAnGgPXLUx711ESxJptVxgQAAqcWaH4LTM1Yyh5M26BCyzzjlBajvp-ULOqlepo-ezQqPiENP59LDbWmsllFrE-5QemKGlXbu5aLjQ&__tn__=-R

28 comentarii

  • Drumul pe care se află în inspecție domnul Niculae, e plin de gropi imense. Ieri, știind că merge în vizită de lucru a trimis un utilaj sa mai îndrepte drumul. Păi ce … prostii pot circula prin gropi. Trebuia să îl lase tot asa. Draga Nicolae, cu o astfel de mentalitate eu nu te votez.

 • E bine ca Vicele mai da cate o sanctiune celor de la Supercom. Dar il rog sa dea porunca si sa isi faca curat in propria ograda de la un imobil al Primariei. Da ca nerge GARDA de MEDIU in control langa adapostul de caini comunitari, acolo in baza Primariei iti pui mainile in cap. Fereasca Sfantul ce gunoaie sunt depozitate pe malul raului si prin toate dosurile curtii. Infectie generalizate pe sute de mp. Si asta de ani de zile . Este de-a dreptul gretos.

 • Daca nu-si fac treaba, trebuie amendati! Asta trebuie sa faca primaria – sa verifice cum isi fac altii treaba. Daca nu-si respecta obligatiile, trebuie sanctionati!
  Foarte bine, d-nul vice!

 • Asta-i veste buna. Cineva trebuia să-i tragă la răspundere. Sper ca nu e o măsură temporara, sper ca controalele se vor menține și în perioada următoare.

 • Deci, se poate…
  Masuri de amendare ar fi bune si pe alte colaborari ale Primariei Bistrita cu diversi constructori care nu-si fac treaba cum trebuie!

 • Joc de glezne,dupa ce le-ati aprobat noile tarife si le-ati bagat in cont 8 milioane de euro,acum veniti si dati amenda de 29 500 lei,un fleac pt mitici,mai mult o sa si conteste aceasta amenda.
  O vecina ma intreaba ,dar pina acum ce-ati facut ,unde ati fost?Oare inainte de a fi vice,cine era Comisar Sef la GNM?Se apropie campania electorala,sa fie doar tumbe electorale? Ce-i raspund la vecina ca-i curioasa rau?

  • Sa-i răspundeți ca vicele a fost comisarul care a dat cele mai multe amenzi pt deșeuri atât Vitaliei cât si primarilor care nu curățau râurilor
   De altfel, vicele este cel care curată răul Bistrița de 4 ani. In fiecare primăvară.

 • E normal sa fie trași și ei la răspundere. Bani iau destui. Se plimba în mașini scumpe și fusaresc lucrurile. In primul an când au intrat pe piata din Bistrita aspirau drumul și trotuarul, anul trecut unul nu l-am văzut aspirând. Curățau spatiile verzi de la blocuri, tundeau iarba de la blocuri….anul trecut ciuciu.
  Se poate așa ceva? Ne batem joc? Mai amendati-i până la vine mintea la cap.
  Bistrița trebuie sa fie un oraș curat și cochet. Nu cocina ca Bucureștiul

 • Doamna CRISTIANA SABAU . Daca doriti sa mergem impreuna sa trageti niste cadre in ocolul Primariei unde sunt cazati cainii , va stau la dispozitie. Ce este in afara adapostului nu va vine sa credeti. Mizeriile de la imobilul acela de pe pasaj sunt doar parfum. Acolo pe malul raului B-ta de ani de zile pe sute de mp. este o infectie generalizata. Freasca Sfantul ce imagini . Nici in INDIA nu vezi asta .Acolo sa vedeti o B-ta si o Primarie Europeana !

  • JOC DE IMAGINE CU, CURATATUL RAURILOR DE 4 ANI. POI TREBUIE GANDIT UN SISTEM IN PARTEA DE SUS UNDE SE COLECTEAZA GUNOIUL, NU CARATENIE ODATA PE AN, PRIMAVARA, SA NE AERISIM HAINELE PLINE DE FUMUL IMFUMURATILOR DE GOGOSI. DAR POVESTILE CONTINUA, PROSTII CRED

  • E amendata firma, e ok, in regula! Dar acei „cetateni” care isi uita sacii, cutiile, peturile, etc de gunoi peste tot, isi fac nevoile (caca, pisu) peste tot, ei cand vor fi educati??? Exemplu vezi dealul Herinei etc

 • Da, cosurile stradale sunt o problema in intreg orasul. Bine ca au majorat pretul iar calitatea serviciilor prestate este mai proasta ca asta vara.

 • Este bine, trebuie sa cereti firmei de salubritate să faca curatenia perfect, dar trebuie totodata sa o si sustineti pentru a reusi, altfel patesc ca Vitalia.

 • Problema, cred ca, trebuia luata mai de la radacina.
  O plimbare duminica trecuta incepind de la podul Berariei spre Zavoie, apoi spre fosta (si inca activa) gropa de deseuri si peste dealul Cighir spre Budac, trecind si zona unde iarna erau si evenimente de ski si sanius o data iti dea impresia ca te afli intrun imens spatiu de depozit de deseuri.
  Bineinteles la anotimplul asta nu se ascunde nimic prin iarba sau tufis. Totul e vizibil si arde la ochi.
  Zona din aproprierea Bistritei este asa de poluata ca se ai impresia ca in Bistrita poporul ar fi complet ne-educata si fara pic de simt bun. In utimi 25 de ani de cind locuiesc in zona, situatia nu s-a imbunatatit ci in contra.
  Amenziile date celor care colecteaza sint OK, dar mai degraba trebuie supravegherea zonei permanent si oprit masini si carute care arata ca poate transporta deseuri. Amenzi drastice si celor care construiesc si nu pot se dea dovada ce au facut cu deseuri de constructie si ambalajele. (contract si dovada predari)
  Urgent trebuie introduse si un sistem de garantie pentru sticlele PET si alte ambalaje de bauturi in toata tara. Din pacate nici pentru asta nu lupta nici macar asa zisi verzi.
  Ar fi multe de spus si de imbunatatit.

 • Lămuriți-mă cu democrația originală din România.
  Cum dispune Poliției?
  E Poliția Politică??
  A semnala e una, iar în funcție de elementele infracțiunii Poliția își face treaba
  dar a dispune, e egal cu a ordona, cam ilegal.
  Ceea ce nu e ok, azi e unul care nu-i place Primarului, mâine e altul.
  Nu că infracțiunea nu ar exista,
  Dar pare că modul de concepere a Puterii are rădăcini din epoca comunistă.
  Poliția când constată o infracțiune poate amenda sau da un avertisment.
  E Puterea ei discreționară.
  Până la urmă polițistul care semnează amenda se prezintă în fața Judecătorului.
  Nu politicianul Cristian Nicolae sau X-ulescu.
  Poliția trebuie să-și facă munca autonom, fără imixtiunea politicului.

 • Lăsați mai….că polițistul Georgiu știe să le anuleze amenzile …că o mai anulat…vreo 300…că de aia are dosar penal. Joc de glezne….penibil.

 • M-am apucat sa colectez gunoiul selectiv,problema este cum ajung sa-l pun in containerele semingropate pe linga care e plin de cacati.E vorba de cele de pe Spatarului nr.7.Fiind aproape de statia de autobuz pe linga ele e vesnic mizerie.Nici macar persoanele care matura in parcare nu pun gunoiul in containere,il lasa linga,spun ca nu este obligatia lor.Dar a cui?
  Cum ne civilizam?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.