Actualitate

Aproape toți aspiranții la gradații de merit și-au supraevaluat activitatea. Unul a depus …

Peste 92% dintre candidați din Bistrița-Năsăud la gradații de merit și-au supraevaluat activitatea fiind depunctați de comisia de evaluare a dosarelor condusă de inspectorul general-adjunct Deak Zoltan și formată din inspectorii școlari.

Potrivit tabelului cu punctajele candidaților la concursul de acordare a gradațiilor de merit aprobate în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud din data de 12.06.2024, și-au depus dosare 81 de candidați.

Dintre acestea, unul nu a fost evaluat, al profesorului de matematică dr. Budișan Sorin Monel, directorul Școlii Gimnaziale ”Grigore Silași” Beclean, care ar fi prezentat mai multe adeverințe și diplome de pe care a șters sau acoperit unele nume ale altor persoane ca să și-l treacă pe al său, conform unui e-mail care a venit pe adresa redacției noastre. Falsurile au fost depistate la ISJ, cerându-i-se să prezinte originalele, iar în final, dosarul lui nu a mai fost evaluat.

Dintre cei 80 de candidați cărora le-au fost evaluate dosarele, 92,5% și-au acordat punctaje mai mari decât meritau. Doar în șase cazuri evaluatorii ISJ au mențiunut aceleași punctaje pe care și le-au acordat cadrele didactice.

 • 88,5 puncte – profesor de fizică și informatică (25 de ani vechime) la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița
 • 127 de puncte – profesor de istorie (26 de ani vechime) la Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului
 • 136 de puncte – profesor învățământ primar (24 de ani vechime) la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru
 • 122 de puncte – profesor învățământul primar (18 ani vechime) la Liceul Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna
 • 97 de puncte – profesor Religie ortodoxă (20 de ani vechime) la Colegiul Tehnologic InfoEl Bistrița
 • 127 de puncte – profesor Tehnologia prelucrării produselor agricole (19 ani) la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

Cel mai mare punctaj, 145 de puncte, l-a obținut un profesor de Educație fizică și sport de la Școala Profesională Târlișua.

Gradațiile de merit le aduc beneficiarilor 25% în plus la salarii timp de 5 ani.

23 comentarii

 • Doamne și ferește!!
  Un director al școlii să se ocupe cu falsuri atât de vizibile..
  😂😂😂
  Felicitări candidaților corecți și felicitări ISJ-ului pt depistarea manevrelor!

  45
  2
  • Titlu :
   Prof.de sport cu cel mai mare punctaj este hilar .
   Deci ,arunci mingea elevilor ageamii de gimnaziu și tu ca profesor de educație fizică și sport stai cu mâinile
   încrucișate, îi privești cum obosesc și transpira copiii pe terenul de sport(zgură sau ciment), dar ei sunt obișnuiți că aleargă zilnic după miei, vaci și fân , mai ales pe la țară.
   Bineînțeles te și amuzi, apoi tragi linie și foloase necuvenite, pt.că apare îndoiala și conștiința integră :ce-ar fi fost dacă aș avea de corectat o lucrare la sport , măcar odată pe lună ?
   Trebuie precizat că respect.prof.de sport este și director de școală , membru PSD., Consilier județean PSD. la Radu ,cu state vechi, dar și paznic la oi ,împotriva lupilor ca președinte al Asociației vânătorești BN.
   Mai vreți gradație !? –-:))

   27
   8
  • Jos gradații- le ,că miros a sistem vechi, putred și bătrânețe ruginită comunistă !

   19
   9
  • Titlu : Prof.de sport cu cel mai mare punctaj…
   Un prof.de sport nu poate obține punctaj maxim ,pt.că i lipsește obiectul muncii.
   Spre ex.la o școală gimnaziala de comună, dar și la oraș, nu poți decât să arunci mingea elevilor ageamii, să-i privești cum se întrec, cum obosesc și transpiră de parcă ar alerga după miei și făcut fân pe câmp.
   Desigur că dl.prof.are o mare dilemă morală: cum ar fi dacă aș avea de corectat o lucrare ka/la sport, măcar odată pe semestru ‘ ?
   Dar intervine politicul și i întinde mâna stângă: dl.in cauză este și director la școală, este membru PSD cu state vechi, inclusiv consilier județean fost și actual PSD decât lui Radu președinte, dar și președinte al Asociației vânătorești BN., deci un fel de lup paznic la oi…..:)):))….

   15
   10
  • Hai domnu’ pensie specială …la câți ani te-ai pensionat eroule? La 45? N-ai tu ce să critici pe alții fie că e psd ist , fie că e pnl ist.Voi n-ar trebui să vă implicați in chestiuni politice.

   14
   22
  • Și acel profesor de la liceul ,,Radu Petrescu” din Bârgâu cu punctaj supraponderal, este tot director ;
   dar mai tânăr după ce a,, sucombat-o pe o altă veșnică directoare”….

  • Nu peste tot este corectitudine …din păcate .. oamenii își cumpără adeverințe… Atașează 600 de adeverinte. Cand mai fac ore ???? Dezamăgitor !!! Noi trebuie să devenim model ..dar din păcate ….. E greu pt unii

 • Va dati seama ce nivel de etica si integritate aduc aceste persoane institutiilor in care isi desfasoara activitatea.

  Bine, vina principala nu este a lor, ci a ceea ce se cheama sistem, care promoveaza aceste hartii ca o cheie pentru mai multi bani la salariu. De la stat, normal.

  Invatamantul superior, de la diploma de licenta pana la doctorate si postdoctorate, nu ar trebui finantat de la bugetul de stat, indiferent de specializare. Sa imi spuna mie cum il ajuta pe un cadru didactic (sa zicem, profesor de geografie), in activitatea lui, un doctorat, cand el preda la ciclul gimnazial sau liceu, atata timp cat aceste scoli nu sunt centre de cercetare? Va spun eu: DELOC. De-asta avem, anual, sute de doctori in geografie, istorie, educatie fizica si sport etc., cu studii facute pe banii statului, adica pe banii contribuabililor. Bani care, de-obicei, nu aduc plus valoare inapoi in societate (se vede din rezultatele elevilor la examenele nationale).

  Chiar daca deviez de la subiect, in SUA, studiile (in marea lor majoritate) se fac prin scheme de imprumuturi acordate studentilor – student loans. Studentii platesc aceste imprumuturi, dupa terminarea facultatii. Deoarece sunt cazuri cand fostii studenti sunt (inca) indatorati chiar si dupa varsta de 50 ani, stanga democrata (libtarzii, neo-comunistii), din cand in cand, sterg din aceste datorii. Invatamant universitar si postuniversitar gratuit exista DOAR prin acele schoolarship-uri (bursele de la noi), care se dau, in marea lor majoritate, DE CATRE ENTITATI PRIVATE, prin tot felul de scheme sau intelegeri: absolventul sa lucreze un nr de ani pentru compania X etc.

  Ar mai fi multe de zis vizavi de paragraful de mai sus, insa ma rezum a spune ca sistemul de invatamant este SUPRAFINANTAT, insa fondurile sunt gestionate prost (ca la statul degeaba roman). Faceti greva (voi, „cadrele” – termen din comunism) si veti primi si mai multi bani. Sau, daca aveti demnitate, dati-va demisia si construiti un sistem de invatamant privat. Ca suntem in capitalism de 35 de ani. Teoretic.

  38
  7
 • Scoala romaneasca, ca mai toate institutiile publice, reuseste foarte greu sa se descotoroseasca de vechile metehne comuniste.
  In multe institutii, anumite proceduri sunt manevrate si anumite mecanisme menite sa filtreze sistemul sunt fentate „ca sa fie bine la toata lumea”, cu o complicitate covarsitoare.
  Exact cum prin MAPN se maresc salariile inainte de pensie ca sa ramana omul cu pensie mai mare.

  Sper sa se deschida niste dosare penale.

  24
  4
 • E limpede că profesorul cu pricina așa a obținut și titlul de doctor.
  Felicitări ISJ că a avut onestitatea să devoaleze frauda!

  45
  2
 • FELICITĂRI ISJ?????? ALOOOOO!!! Oameni buni…va spun sub anonimat (fiind profesor la sGrigore Silasi) cum stau lucrurile cu adevărat!!! Așa zisul director șmecheraș,a mers mâna în mână cu ISJ-ul știind ambele părți de blatul grosolan,NICIDECUM NU S-A AUTOSESIZAT ISJ-ul…ci în urma zvonurilor și a scandalurilor din școala acestui directoraș ISJ-ul a dat înapoi…altfel era gradat dnul Monel!! Prin urmare ar trebui să își dea demisia și organele competente să își facă treaba! Cum mai poți cere copiilor din școală să fie corecți și să nu copieze când DIRECTORUL E UN FALSIFICATOR ???

  59
  5
 • Sunt de aceeași părere!
  Demisia,luat la răspundere și nu în ultimul rând să își respecte colegii.Profesori cu zeci de generații sunt batjocoriți aproape zilnic.
  E nevoie de o schimbare la Silaşi.
  Să nu uităm…”La roue est ronde! „

  28
  1
 • Eu am auzit că cei din sindicate au sesizat problema, că ISJ-ul s-a făcut că plouă și a evaluat, în prima fază dosarul. Amu”, că așa o fi, nu știu, dar cred că ISJ-ul ar trebui să ne lămurească.

  26
  1
 • Vreau sa incep prin a va felicita pentru acest articol, sunteti singura care a avut curajul sa demaste o tentativă de frauda de peste 60.000 lei (1000 lei x 12 luni x 5 ani).
  Avand in vedere aceasta suma, consider ca organele competente ar trebui să se autosesizeze si sa deschida un mic dosarel penal (pentru el si acolitii care l-au sprijinit/ajutat/incurajat). Domnii sefi de la ISJ BN ar trebui sa-i ceara demisia – PUBLIC – si sa umble nitel la niste sanctiuni disciplinare si calificative pe masura, sa nu mai pupe el functii de astea macar 10 ani. Aici si acum isi vor dovedi maiestria acesti mari sefi ai ISJ.
  In altă ordine de idei, acest surogat de director nu face nimic la scoala, toate documentele (extrem de putine si proaste) sunt copy-paste de alte scoli din tara. El se ocupa cu intimidari, cu bagarea pumnului in gura celor care au un cuvand de spus, cu amenintari, cu reprosuri, cu abuzuri psihice si alte cele. ISJ stie toata situatia, dar ca sa nu-l supere pe nasu (Vasile Marc), nu face nicio inspectie tematica, audit, verificari, nu da curs la sesizari etc.
  Intr-un comentariu viitor o sa mai dezvalui detalii picante din acesta unitate de invatamant si din acest sistem infect.
  PS. Domnule director, joi la festivitatea claselor V-VII, va rog sa le spuneti, in plen, elevilor si parintilor, dar si colegilor, cum se cheama fapta d-voastra!
  RUSINE!

  33
  4
  • Este inadmisibil așa ceva!!
   Nu mă irită articolul atât de tare(se știe cum e conducerea în școala noastră de când este el),pe cât nu mai suport batjocura către mulți profesori din partea lui și în special al soției.
   Rog cadrele didactice să lase frica la o parte și să nu mai rabde injurii și toate cele din partea lor.
   Nu meritați asta.
   Nu face ISJ-ul inspecții și verificări? Sesizați mai departe!

   27
 • Intrebare:
  De ce ISJ ul a sigilat dosarul si l a trecut la neevaluat, când trebuia evaluat si sesizate organele competente pt fals în înscrisuri si uz de fals?
  Dosar penal si DEMISIA!
  DOMNULE Nicula, se aude?

  37
  2
  • De ce au trecut cu vederea cei de la ISJ?
   Pentru că a2 + b2 = c2
   Tot un neam între ei.

   21
   1
 • Nu se aude la domnul Nicula, decât ce se vrea. Ca rudă a unui angajat de la Liceul Infoel vă pot spune că și de acolo s-au făcut reclamatii cu privire la ce fac directoarea si administratoarea și inspectoratul nu a luat nici o măsură. Ba s-au și dus inspectorii cu reclamatiile la directoarea Puțura, ca să fie siguri că cei care au făcut reclamatii vor fi pusi la punct. Pe Nicula nu-l doare capul că și acum sunt oameni care se duc cu groaza la serviciu la Liceul Infoel. Nici de mancarea copiilor nu l-a durut. Cate articole cu problemele din scoala aia au apărut in ziare și inspectoratul a tacut. Chiar îl rog pe domnul Nicula să ne spună câte reclamatii au ajuns anul ăsta în inspectorat, din toate scolile, și cum le-au soluționat, ce măsuri au luat. Cred că demisiile ar trebui să înceapă din inspectorat, cine acoperă abuzuri nu are ce căuta în funcție.

  38
  2
 • Astăzi a plecat directorul din scoala, pe usa din dos, drum bun!
  Dar socul a fost altul. In sedinta ad-hoc convocata de generalul Nicula, acesta a început prin a adresa acuzații personalului didactic pt faptul ca s-a ajuns asa departe, în presa locala și nationala. Dacă ei luau masuri din timp, asa ceva nu se întâmplă.
  Dupa reproșuri au urmat amenințări, ca aduce aracip ul si ne desființează, ne face structura la scoala lui pe persoana fizica – CNPR. Ca descaleca cu inspectorii si o sa verifice tot, portofolii, orar, condica, documente, burse, contracte utilități, contabilitate, secretariat și administrativ, ca ne aduce din vacanta și ne pureca cum n-am fost vreodată. Ma întreb, doi ani în care au fost sesizați ca nu este un document în scoala care sa fie ok, de ce nu si-a facut datoria?
  Acum se mira ca familia Grigore Silasi este dezbinata, sa nu se mire, directorul Monel a aplicat aceeasi metoda ca Nicula pe când era director: dezbina si cucerește!
  Noi suntem mai uniti ca niciodată, și nu vom accepta un surogat de director, unul care sa nu fie obiectiv, corect, empatic, harnic si un bun exemplu pentru noi!
  Un lider, ca sef am avut!

  11
  • Toți ne vom plăti greșelile! A primit ceea ce a meritat.
   Mai are soția lui tupeul de a batjocori atât pe colegii ei cât și pe elevi dacă a fost scos din ecuație soțul?
   Copilul meu nu este handicapat!
   La roue est ronde,să bagi la cap dragă!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.