Actualitate Recomandări

Cum va arăta un bloc nou, ridicat în centrul istoric al oraşului. Cât costă apartamentele

Apartamentele noi, construite într-o zonă centrală a Bistriţei, costă cât o casă, iar în acest preţ nici măcar nu este inclus locul de parcare pentru care locatarii trebuie să plătească în plus între 5000 şi 7000 de euro. În total vor fi patru apartamente a câte 110 metri fiecare pentru care viitorii proprietari trebuie să scoată din buzunare în medie câte 100.000 de euro.

 

Potrivit anunţurilor postate pe site-urile de imobiliare, acesta reprezintă „un proiect de lux, o bijuterie rezidențială”, ridicată la rangul de „spectacol al istoriei”.

Blocul cu un singur etaj şi o mansardă se va întinde pe o suprafață de 360 mp şi va avea parcare subterană. La parter vor fi amenajate spații comerciale, iar la etaj patru apartamente de lux, cu compartimentari diferite. Apartamentele se vor preda finisate la cheie, fiecare client având posibilitatea să își personalize viitoarea locuinţă.

Ansamblul Park Residence la care se lucrează  acum de zor va fi dat în folosință la sfârșitul anului 2018.

Pentru comparaţie, un apartament de 120 de metri pătraţi situat într-o casă nouă, ridicată în 2018 pe strada Lucian Blaga costă 75.000 de euro. E compus din parter + etaj, o sufragerie, trei dormitoare, două bai, un dressing. Apartamentul are garaj cu telecomandă. Suprafaţa utilă este de 120 mp, apartamentul având şi 2.5 ari de teren amenajat.

12 comentarii

 • Unde ai loc de garaj cu telecomanda pe Lucian Blaga cand accesul este de aprox 2 m nici nu poti intra la subsol.
  Unde sunt atatea garaje cu telecomanda la cate apartamente sunt?
  Blocul respectiv cu un etsj si mansarda pare frumos daca se va face asa.
  O sa cumpere cine are bani, normal ca este facut pentru cei cu bani.

  • Pe Lucian Blaga nu era vorba de blocul de pe colt ci de unele case construite , duplexuri care au garaje . Blocul respectiv are parcare subterana pentru o parte din viitorii locatari

 • Asa cum spuneati d-na Sabau n Bistrita fiecare construieste dupa cum il taie capul fara sa tina cont de nimic! Iar idiotii astia din primarie dau autorizatii care de cele mai multe ori incalca legea!

 • Va rog comparati aceste apartamente super laudate cu o casa pe str.GHINZII nr. 97 pe care o vinde OTP BANK CU 78000 EURO,are garaj cu telecomanda ,gradina de 450 mp ,suprafata utile de 146 mp,parter si mansarda,toate utilitatile cuplate,iesi din casa pe asfalt,padure la 100 de metri.

  • Proasta comparatie. : ). Va inteleg punctul de vedere, dar nu se compara valea Ghinzii cu centrul orasului.

 • No asa da,
  iote ce echipament de protectie au muncitorii!
  Firme serioase, nu orisicine!Zici ca sunt in drum spre parc si s-au oprit nitel sa admire armaturile.

  Hello….ITM,SSM mai ieczistati?

 • Foarte nepotrivita comparatia… Mere cu pere… Strada Lucian Blaga e la periferie, totusi. E de apreciat activarea locuirii decente sau chiar de lux in centrul istoric! Din punct de vedere arhitectural, locuinta colectiva din poze – nu e bloc, totusi – este, la prima vedere, o insertie de bun simt in tesutul istoric…

 • Cum reusesc sa primeasca autorizatie pe asa o mare parte din suprafata totala sa construiasca? Daca ceri CF pt o casa, iti dau in jur de 40% sa construiesti, restul spatiu verde. La blocuri, spatii comerciale … 90%. A ajuns orasul un amestec arhitectural, de vis!

 • Stilul ăsta, modernist, cu fațata cu bosaj, nu are nimic de a face cu centrul vechi. Dacă vă uitați la blocurile vechi, construite în anii 80, o să vedeți că arhitecții de atunci/forțați de sistem să umple orașele cu blocuri muncitorești/ s-au străduit să conceapă structuri arhitecturale care să aducă a istorie: vezi acoperișurile cu pante mari, ca ale clădirilor baroce, cu ferestre care imită lucarnele săsești, cu consolarea balcoanelor superioare, etc. Mult mai armonizate în contextul urban decât prostia asta bauhaus! Iar faptul că sunt unii dispuși să dea 100.000 de euro ca să locuiască deasupra unui magazin, asta imi dovedește/ o dată în plus/ că a avea bani nu te face neapărat deștept și stilat.

 • In spatele la molul de sus se fac trei blocuri si au montat doar 2 macarale …la ultimul bloc care e foarte aproape de stalpul de inalta tensiune ce a facut dezvoltatorul imobiliar pentru a reduce costurile…..a montat un brat si o contragreutate si cu un scripete a transformat stalpul de inalta tensiune in macara….
  De vreo 3 luni in Bistrita nu mai avem asigurata alimentarea cu energie electrica de la Rusi o avem doar de la nemti si de asta creste asa de mult euroribondul!!!
  Doar in romania se poate asa ceva!!!
  PS Caut un loc de transport de intoarcere pentru …careva care vine din Siria si nu vrea sa se mai intoarca!!!

 • Pentru TAZMAN.
  Normal ca nu se compara.Imobilul din poze seamana mai mult cu o casa de cultura ,bineinteles amplasata in zona 0 a municipiului ,unde din pacate mai sunt cetateni care nu au reusit sa se civilizeze la un nivel minimal ,zona verde este in curs de rebrenduire ,deci vor mai persista niste mirosuri care in momentul de fata inca nu sunt pe str. GHINZII in zona bisericii parintelui MOLDOVAL si IOV, INTRE DOUA PADURI .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS