Actualitate

Cum arată Grădiniţa Logos, investiţie de 180.000 de euro a Fundaţiei Gamaliel

(FOTO-VIDEO) Liceul Creştin Logos Bistriţa, frecventat de peste 400 de elevi, a deschis anul şcolar 2018-2019 cu încă un spaţiu construit în doar câteva luni, o grădiniţă nou-nouţă ce are nu mai puţin de şase săli şi în care vor învăţa, pentru început, 95 de preşcolari.

Investiţia, realizată în totalitate din fonduri private ale Fundaţiei Gamaliel, se ridică la peste 180.000 de euro.

 

Preşedintele Fundaţiei Gamaliel, Ioan Repede, a spus că lucrările au început în luna aprilie.

„Noi am bugetat-o la 180.000 de euro iniţial, sperăm că ne încadrăm în buget, nu am terminat de achitat toate facturile. Grădiniţa Logos are 560 de metri pătraţi suprafaţa desfăşurată şi 510 mp suprafaţă utilă. Are şase clase şi câteva încăperi funcţionale, cum ar fi sală pentru educatori, cabinet medical, izolator, o sală pentru catering. Vom avea program scurt, normal, dar şi program prelungit, copii care sta aici până pe la ora 17.00 şi vor lua şi masa”, a spus Ioan Repede, care i-a condus pe preşedintele CJ, Radu Moldovan, pe primarul Ovidiu Creţu şi pe deputatul PNL Robert Sighiartău să vadă clădirea.

 

Pentru copiii care frecventează programul scurt taxa este 175 de lei, iar cei care frecventează programul prelungit de 350 de lei. Potrivit regulamentului şcolii, de la al treilea copil al aceleiaşi familii, se aplică reduceri.

Reamintim că Liceul Logos a fost inaugurat în 2016. Atunci a fost gata corpul A al şcolii, iar anul trecut a fost finalizat corpul B. În această vară, a fost schimbat mobilierul, au fost amenajate laboratoare de fizică şi chimie, cabinetul de psihologie, au fost montate 9 table inteligente şi au fost făcute şi alte dotări.

În planurile Fundaţiei Gamaliel este şi realizarea corpului C pentru momentul în care vor fi mai mulţi elevi, o sală de sport şi un teren de sport.

În prezent, Liceul Logos are 405 elevi dintre care 95 vor frecventa grădiniţa.

 

16 comentarii

 • Liceul Logos a construit de la 0 cu 180000 o gradinita noua cu toate dotarile iar primaria Bistrita a turnat cateva betoane la trecerea la nivel de cale ferata de pe str. Lucian Blaga cu 80000 de euro.

 • Astora nu le e rusine sa inaugureze ceva privat cand ei la stat nu sunt in stare nici grupuri sanitare sa faca decente? Sau fala e asa de mare ca nu mai conteaza fondul problemei?

 • și conform firmei de la poartă, mai avem o premieră mondială: liceul de 13 ani, adică liceul cu clasele 0-12! Celelalte licee care există sunt cu clasele 9-12!

 • in clasa la fiul meu ,pocaitii sint in proportie de 45 % din totalul elevilor.

  preconizez ca in 1-2 ani procentul sa fie de 75-80%, urmind ca in 4 ani sa fie totalitari.
  asta e adevarul.

  cu 10 copii media pe familie , raportat la 1-2 copii media la romani…….nu se poate ca finalul sa fie altfel.

  pacat …..trist….dar adevarat !!!

  • N-o să fie probleme, tineretul este emancipat și nu mai înghite toate gogoșile servite de bătrâni. După vârsta de cca 12 ani, încep să-și pună întrebări, încep să caute răspunsuri, ceea ce religia nu permite, iar lor nu li se va părea normal să creadă toate inepțiile din Biblie și să refuze rezultatele cercetărilor științifice. Trebuie să dispară în mod natural generația actuală de religioși și lucrurile se vor îndrepta. Pe de altă parte, cu ce te deranjează pe tine că unii mai cred în Moș Crăciun?

  • Și până la urmă e bine că măcar ei se înmulțesc, pocăiții măcar sunt educați și lucrează… spre deosebire de o altă naționalitate conlocuitoare la care media e de peste 10 copii/familie. Pocăiții nu fac nimic rău, cel puțin nu fac mai mult rău decât orice alt român. Și cu siguranță copiii lor nu vor mai fi atât de fanatici.

  • 10 copii media pe familie? Eu, locuind intr-o localitate cu 80% penticostali, abia cunosc o familie care are peste 10 copii. Familie gospodara si instarita. Cred ca exagerezi. Majoritatea penticostalilor au in jur de 3-4 copii, in niciun caz media nu e 10. Penticostaliamul este un fenomen mondial, nu doar in Romania. Au ajuns a doua religie in lume, dupa catolici, depasindu-i cu vreo 20 mil. pe fratii ortodocsi. Si asta nu doar pentru ca au copii, ci pentru ca au loc multe convertiri.

   Pentru Astrologic (da, super nume pentru cineva caruia ii place stiinta, ce sa zic!? :)) ):
   Copiii evanghelicilor oricum nu sunt botezati, nici nu sunt pusi sa pupe obiecte de cult sau sa pupe poala popii. Penticostalii sunt un cult liberal fata de cele traditionale. Tinerii isi pun intrebari, asa e. Asa cum mi-am pus si eu, devenind agnostic si pe urma un crestin practicant convins. Parintii penticostali nu m-au fortat sa merg la biserica, nu m-au obligat sa invat versete biblice si nici rugaciuni.
   Nu inteleg de unde aveti voi asemenea informatii aberante, dar penticostalii nu sunt deloc fundamentalisti.

  • @Ioan – nu crestinismul este religia nr 1 in lume avand in vedere populatia Chinei si a Indiei in consecinta penticostaliamul nu are cum sa fie a doua religie ca importanta si oricum media de 3-4 copii a familiilor de pocaiti este cam dubla fata de cea a crestinilor ortodocsi

  • Într-adevăr Raul , așa este precum ai spus …Păcat… trist și adevărat este faptul că există” oameni” cu o gândire de genul acesta ca a ta ! Ți.e frică cumva că mâine poimâine copiii creștinilor îi vor mânca sandwich_ ul băiatului/fetei tale, că o sa vina acasă agresați de aceștia sau de ce te panichezi așa….???

 • Felicitari!!!eu acuma deviez putin de la subiect..il vad oe candidatul psd la festivitatea de la Liviu Rebreanu..si il intreb ceva..de cind un teren de fotbal fara porti se vede in cadrul indepartat..??bravo penticostalilor.ca fac ceva..clar ei investesc bine..daca proiectul asta era facut de primarie ajungea la ordinul milioanelor..

 • O treabă buna pt. Comunitate. Poate ca autoriitatiile vor invata ceva – Cum sa faca un lucru bun cu bani putini . Asta se numeste Eficienta ( economică si religioasă )

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.