Recomandări Social

Cum arată porţiunea modernizată din DN 17 C între Coşbuc şi Telciu (FOTO)

Pe o porţiune din DN 17 C, între Salva, Coşbuc şi Telciu se poate circula în condiţii bune şi de siguranţă rutieră sporită graţie lucrărilor de modernizare realizate vara aceasta de drumari. Şoferii care folosesc această rută în şi dinspre Maramureş mai au de aşteptat până vor putea circula pe tot drumul în condiţii la fel de bune.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, declara, în iunie 2018, că este mulţumit de felul în care au lucrat drumarii pe tronsonul Salva – Coșbuc – Telciu.

„Îi mulțumesc domnului Narcis Neaga, directorul general CNAIR, pentru că a înțeles importanța acestor proiecte și le-a susținut. Concret, vor continua lucrările la tronsoanele Feldru – Ilva Mică – Sîngeorz-Băi – Maieru – Rodna și Salva – Coşbuc – Telciu, urmând ca în perioada următoare să fie definitivate documentațiile tehnice și pe tronsoanele Telciu – Romuli – Dealul Ștefăniței și Rodna – Șanț – Valea Mare – Rotunda. De asemenea, am avut o discuție constructivă legată de centura ocolitoare a municipiului Bistrița și de implicarea noastră ca autoritate locală în elaborarea studiilor de fezabilitate pentru o șosea expres care să ne conecteze de orașul Dej”, a spus atunci Radu Moldovan.

 

”Sper ca până la finalul anului viitor (2019 -n.r.) să se poată finaliza reabilitarea DN 17 C și DN 17 D până la nivelul celor trei dealuri. Am avut o discuție tehnică, CNAIR va găsi în etapa următoare finanțări pentru lucrările mai complexe din Dealul Ștefăniței, Dealul Dumitrei și Pasul Rotunda. Până la sfârșitul anului viitor vom avea o rețea de drumuri naționale și județene aproape integral reabilitată”, a completat şeful CJ.

”Încercăm să finanțăm cu fonduri europene lucrările pe DN 17 C. În cazul în care mai trebuie completat ceva la studiul de fezabilitate vrem să finalizăm completările în acest an, astfel încât în 2019 să începem lucrările. Este un drum care leagă două zone de importanță majoră. În ceea ce privește Dealul Dumitrei, au fost identificate zone în care ar fi posibilă o a treia bandă, și pe urcare și pe coborâre. Nu se pune problema să nu fie găsite soluții tehnice pentru că nu discutăm despre poduri suspendate, pasaje sau tuneluri, este pur și simplu o lucrare de drum care se poate face. Și o vom face, traficul o cere, nu cred că vor fi probleme. O echipă tehnică va începe măsurătorile”, a afirmat Narcis Neaga.

5 comentarii

 • Chiar am circulat ieri pe aceasta portiune . E o problema destul de mare cu parapetii : acestia nu sunt montati perpendicular pe suprafata drumului. Au o evidenta inclinatie inspre interior, ceea ce face ca automobilele sa circule mult inspre axul drumului. Nu a mai observat nimeni ?

  • Pui niște întrebări de parcă n-ai știi răspunsul… A intrat și CNAIR în era digitală și s-au inspirat din Need for speed: hot pursuit, adică au presărat drumul cu capcane. Întrebi de parcă n-ai fi jucat NFS…

 • Drumul este cu o singura banda, cu un singur sens? Sensul este de mers sau de venit?? Intreb pt ca se vede foarte ingust. :))

 • Buna ziua,

  Poate sa spuna cineva cat de circulabil este drumul spre nord de la Primaria Telciu, spre Romului si mai departe Dealu Stefanitei – Sacel – Moisei.

  Multumesc anticipat
  Drumuri bune

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.