Actualitate

Armistiţiu pe Aleea Trandafirilor. Cât timp se face sport pe teren, nu se vor parca maşini, anunţă edilul

Cât timp se va face sport pe terenul de pe Aleea Trandafirilor, acesta nu va fi transformat în parcare duminicală, a anunţat primarul Ovidiu Creţu, vineri. Edilul continuă să susţină ideea că locatarii blocurilor din jurul terenului dau dovadă de "exclusivism religios" şi îi anunţă că, în momentul în care vor opri activitatea sportivă, Primăria BIstriţa le va permite penticostalilor să-şi parcheze maşinile.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, dacă s-a răzgândit în privinţa terenului de sport de pe Aleea Trandafirilor dând curs solicitării locatarilor care spun că nu vor acolo o parcare de duminică, Ovidiu Creţu a declarat: „Niciodată nu am administrat ceva, oraşul sau fabrica, din punct de vedere sentimental. Eu cred că administratorii trebuie să aibă mintea rece şi inima caldă şi nicidecum invers, inimă rece şi minte înfierbântată”.

Primarul a ţinut să precizeze că Biserica Penticostală „Sfânta Treime” a cerut utilizarea cu scop de parcare în cursul zilei de duminică a unui teren care „nu era folosit de nimeni”.

„Dacă era folosit terenul înainte, nu-l cereau. Ne-au spus treaba aceasta, am fost de acord cu ei. Acum văd că terenul este folosit. Dacă ştiam, puteam aplica şi la alte terenuri această metodă astfel încât să scoatem oamenii din casă şi să-i ducem pe teren. Dacă terenul respectiv va fi folosit în mod constant şi uzual pentru sport, el nu va fi transformat în parcare. Dacă nu, nu. Nu am de ce să mă răzgândesc subiectiv, dar, dacă motive obiective fac ca lucrurile să se schimbe şi subiectivismul apare, spun eu, în abordarea cetăţenilor din zona respectivă, nu este niciun fel de problemă să revenim. Nici cei de la Biserica Penticostală nu doresc să folosească pentru parcare un teren care e folosit pentru alte scopuri, dar, dacă nu e folosit, atunci e păcat să-l lăsăm nefolosit. Lucrurile la ora actuală, cel puţin, sunt în folosul celor care fac sport, deci oamenii ies şi fac sport. Dacă făceau treaba asta şi înainte, nu îi trecea nimănui prin cap să facă parcare temporară”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Întrebat cât durează această „perioadă de probă”, el a declarat: „Atât timp cât va fi activitate sportivă pe terenul respectiv, însă va trebui să ne gândim şi la viitorul apropiat, nu cel îndepărtat. Oamenii au ieşit să facă sport, dar eu repet, este o acţiune şi o atitudine de exclusivism religios. Acum timpul e frumos şi oamenii ies acolo, dar va veni toamna, vor fi ploi, va fi frig, o să văd dacă lumea va ieşi să facă sport duminica, pe zăpadă, sau pe ploaie şi pe frig. Dacă vor continua să facă sport pe acel teren, el nu va fi folosit ca parcare, dar dacă se opreşte activitatea sportivă eu cred că moral putem folosi acel teren şi pentru alte scopuri dacă el nu este utilizat în scopul pentru care a fost folosit”, a declarat Ovidiu Creţu.

Reamintim că, în fiecare duminică dimineaţa, când penticostalii vin la biserică, locatarii blocurilor din jurul terenului de sport de pe Aleea Trandafirilor se adună în jurul lui să-l păzească, iar copiii fac sport.

Cristiana Sabău

9 comentarii

 • hahaha!Frumoasa rezolvare!Cine seamana vant culege furtuna.Acu sa va vad cat va tin bracinarii ca sa faceti sport?

 • si eu am spus asta tot timpul. acum sa-i vad pe oameni aceia. acest primar arogant si incapatinat in 2[doua] saptamini face parcare . cine merge la un pariu cu mine ????cistiga ……experienta.

  • raul adrian, tin eu pariul.Propun ca mize un foarfece de gradina contra o brishca de altoit.Adica daca pierd eu va alegeti cu un foarfece de gradinarit nou nout (e bun la curatat copacii si via) iar daca pierdeti dumneavoastra ma gratulati cu o brishca de altoit (poate sa fie si veche, din aia cu lama fara varf si cu spatula, pt. altoiri in ochi dormind, ca tot vine sezonul).
   Ei, ce ziceti, tineti pariul? Ne intalnim peste 3 saptmani pe terenul de sport?

  • Raul Adrian o să caut pentru tine acel briceag. Dar nu sunt deloc imparţial.

  • asa e SUBSCRIU!
   omul e incapatanat
   l-am mirosit de la inceput
   O sa faca parcare pun PARIU!

  • Domnule Alin Suvagau, pariul de mai sus ramane valabil.Intotdeauna pe teren va fi cel putin un copil sau tanar care va face sport.Iana, vara, soare sau ploaie, nu conteaza.Vorba cantecului, Fie zi cu soare fie, sau cerul noros / Fie ploi, ninsoare fie, noi mergem voios.
   E bine si pentru sanatate si e bine si pentru a pastra terenul de sport pentru cei ce vor fi.
   Toate bune, si multumiri tuturor pentru sustinere.
   Cu ocazia aceasta s-au intamplat mai multe lucruri bune.Unul dintre acestea a fost descoperirea ca nasc si la Bistrita ziaristi de calitate ce pot oricand sa dea lectii de profesionalism unor ziaristi din presa centrala.Respect.

 • In timp ce terenul de sport va fi folosit in continuare pentru activitati sportive, concetatenii nostri pot folosi parcarea de pe Ursului din spatele institutului de proiectari, care duminica sta goala.
  Noi am declarat ca le sustinem doleantele, asa ca probabil vom face si demersuri oficiale pentru a obtine de la rectoratul UBB precizari privind conditiile in care se poate parca in spatele cladirii de pe Slavici, acolo unde sunt 26 de locuri marcate si inca 5 nemarcate si care le fel, duminica stau in majoritate neocupate.Pentru cine nu crede, se pot vedea fotografiile cu parcarile goale pe pagina de facebook salvati terenul de sport.
  Din orice intamplare trebuie luate lucrurile bune.Ori, eu cred ca este un lucru bun faptul ca in urma acestor intamplari am contribuit si noi cu gasirea unor locuri libere de parcare pentru concetatenii nostri.
  Suntem in continuare alaturi de ei si ii vom ajuta cu orice tine de noi pentru a gasi locuri libere de parcare.Dar nu pe terenul de sport.In rest, toate bune.

 • Nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase. Cam aşa este domnul Primar. O ia ca „mitică blajinul” cu uşoară ironie care se doreşte subtilă („dacă ştiam, puteam aplica şi la alte terenuri această metodă astfel încât să scoatem oamenii din casă şi să-i ducem pe teren” – spune primarul). Apoi cu ameninţare că dacă nu sunt oameni pe teren va face parcare.
  Domnule primar, indiferent că ies sau nu oamenii la sport, moral şi legal nu puteţi folosi acel teren şi pentru alte scopuri. Trebuie să vă examinaţi conştiinţa să vedeţi cum aveţi inima, caldă sau rece?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.