Actualitate

Artiștii plastici Maxim Dumitraș și Marcel Lupșe au fost invitați să expună în Germania

Vernisajul expoziției, intitulată „Artă din Transilvania”, a avut loc în data de 04 mai, ora 19 la galeria de artă contemporană din sediul Kasseler Sparkasse

Maxim Dumitraș expune lucrări de sculptură mică, iar Marcel Lupșe pictură. Expoziția este organizată de Kasseler Sparkasse și Landkreis Kassel, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița.

La vernisaj au fost prezente peste o sută de persoane, inclusiv artiștii plastici Karl Hofeditz, Werner Gnegel, Rodica von Keyserling, consilieri județeni, prefectul districtului Kassel – dr. Walter Luebcke, prof. univ. Heinrich Schnatmann, dr. Bernhard Lauer – directorul Muzeului Fraților Grimm, Barbara Eiffert – director al Academiei de Mesteșuguri Plastice, Yanze Jiang – profesor asociat la Colegiul de Design al Institutului de Artă Plastică din Nanjing, China.

Expoziția este organizată de Kasseler Sparkasse și Landkreis Kassel, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița. Inițiativa organizării ei aparține Consiliului Județean Kassel cu care CJ Bistrița-Năsăud se află în parteneriat.

Sursa foto: modernism.ro

1 comentariu

  • L-am cunoscut personal pe Marcel Lupse. Stateam de multe ori asezati in tihna Sugalete, povestind despre toata pictura cunoscuta de la Van Gogh, Velasquez, Rembrandt, Fra Angelico, Courbet si multi altii. L-am admirat de multe ori lucrand…
    El pleaca de la o pata de culoare, de la un ton care ii suna bine, de la o tema, de la o baza; pata aceasta de culoare cheama neaparat alta, complementara sau opusa. Se schiteaza un dialog. Alte voci sau personaje cromatice se interpun, intra in acest joc, in aceasta combinatie sau compozitie, sau in aceasta constructie ce se complica gradat si mereu foarte simplu, daca pot spune asa, si in care totul se incruciseaza, se ramifica, se unifica din nou: se discuta, murmurul valurilor sau al multimilor creste, se organizeaza si se confrunta forte, se dau lupte, se sprijina reciproc, se despart, totul isi face ecou, se repercuteaza, creste, se transforma, se opreste, se solidifica, se controleaza, constituie un univers de sonoritati, de glasuri, de pasiuni, de forme, de culori, se constituie intr-un tot o lume in afara lumii, o lume a carui echilibru se realizeaza dinamic, un edificiu dupa chipul real al lumii. Vorbesc despre arta lui Marcel Lupse, arta care nu minte, arta care este adevarata, arta care nu e rasfrangerea imaginii lumii, ci ea este conforma cu imaginea lumii…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.