Economie Sănătate

Asediul Şcolii „Carol Davila”! Foştii elevi, în frunte cu Anca Cârcu, îi cer lui Câţcăuan banii înapoi

Peste 30 de foşti elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare "Carol Davila", în frunte cu Anca Cârcu, s-au dus, miercuri după-amiază, la sediul instituţiei să-i ceară lui Alexandru Câţcăuan înapoi banii plătiţi pentru taxa de transfer. "Am plătit fiecare câte 150 de lei, deşi nicăieri nu scrie, în contractul nostru de şcolarizare, că se percepe o astfel de taxă. Să ne dea banii înapoi!", au spus foştii elevi.

Tinerii s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de pe strada Alexandru Odobescu în jurul orei 16.00. Ei spun că, la un moment dat, Alexandru Câţcăuan, directorul şcolii, a ieşit din clădire, iar când a trecut pe lângă ei, le-a spus să se adreseze pentru orice problemă directoarei adjuncte Carmen Muscan.

Cum aceasta era la ore, tinerii au aşteptat să-şi încheie activitatea, iar apoi i-au spus pentru ce au venit. „Ne-aţi perceput, ilegal, o taxă de transfer de 150 de lei. Ilegal pentru că nu era prevăzută în contractul de şcolarizare. Vrem să ne-o daţi înapoi. Domnul director a intrat în direct la o emisiune televizată şi a spus că ne restituie banii. Am venit să ni-i daţi”, a spus unul dintre foştii elevi. El a adăugat că are informaţii că au fost persoane care s-au transferat şi care nu au plătit nicio taxă.

Carmen Muscan a spus că nu a achitat nicio taxă o persoană care s-a retras. „Există un singur caz, o persoană care s-a retras. Vă rog să completaţi fiecare câte o cerere, să o înregistraţi la secretariat şi le vom analiza. Vă vom da un răspuns. Nu pot să vă spun acum dacă va fi favorabil sau nu. Vă asigur doar că veţi primi răspuns”, le-a spus Carmen Muscan foştilor elevi după care s-a întors în sala de clasă.

Anca Cârcu, cea care a pornit tot scandalul legat de Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” despre care a spus că nu e autorizată şi nu funcţionează legal, i-a invitat apoi pe toţi foştii ei colegi în biroul lui Alexandru Câţcăuan care întâmplător era deschis. Toată lumea s-a aşezat pe unde a putut şi a completat câte o cerere de restituire a banilor.

„Acestor oameni li s-a făcut o nedreptate. Alexandru Câţcăuan trebuie să le dea banii înapoi urgent. Mie mi-a promis 500 de milioane de lei vechi dacă las şcoala în pace. Nu cred că va fi o problemă pentru el să le restituie 4800 de lei. Sunt 32 de colegi care au plătit taxă de transfer. Să le dea banii înapoi şi să conceapă de acum contracte de şcolarizare corecte, să obţină autorizaţie şi să fie în regulă. Să nu-şi mai bată joc de nimeni”, a spus Anca Cârcu.

Vom urmări subiectul şi vă vom ţine la curent cu situaţia.

Davila 1 Davila 2 Davila 3 Davila 4 Davila 5 Davila 6 Davila 7 Davila 8

15 comentarii

 • Este o adevarata Robin Hood a judetului, ea imparte dreptatea si pacea printre oameni. Sa va fie rusine ca promovati asemenea non valori. Doamna Cristiana Sabau stiu ca sunteti pornita impotriva domnului mai sus mentionat dar daca ati ajuns sa va faceti reclama cu o asemenea individa nu va mai inteleg!

 • Taxa de transfer nu se stipuleaza in contractul de studii! Aceasta taxa se hotaraste de catre consiliul administrativ si profesoral, si se stipuleaza in regulamentul interior. Cereti informativ un contract de la alte scoli private, si va veti lamuri in aceasta dilema.daca s-ar stipula toate taxele care ni se cer intr-un contract, acela ar avea un numar foarte mare de pagini, de aceea se foloseste regulamentul de ordine interioara.

 • o vorba romaneasca spune ca cine se aseamana sa aduna. Ce mi anca carcu ce mi Cristiana sabau ambele au un trecut indoelnic ambele sant inculte anca nu mai are loc nicaeri99tv bistrita as tv tv bucuresti etc esti singura Cristiana care o mai promovezi merita pentru ca este o inculta ca si tine;

 • ” Peste 30 de foşti elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, în frunte cu Anca Cârcu, s-au dus, miercuri după-amiază, la sediul instituţiei să-i ceară lui Alexandru Câţcăuan înapoi banii plătiţi pentru taxa de transfer. ”
  INTREBARI :
  1. CEI 30 DE FOSTI ELEVI -DETIN- DIPLOMA DE BACALAUREAT ???
  2. DACA NU DETIN, CARE ESTE BAZA LEGALA PENTRU CONTINUAREA UNEI SCOLI POSTLICEALE ….DACA NU AU LICEUL ???
  3. DE UNDE S-AU TRANSFERAT ???
  4. ESTE UN NOU MIJLOC DE A ELUDA LEGEA PRIN CONTINUAREA UNOR SCOLI POST LICEU FARA ACTE LEGALE ???
  5. PE CE LEGE SE BAZEAZA NOUA DIPLOMA ” SANITARA” OBTINUTA DACA NU ARE LA BAZA DIPLOMA DE LICEU ???

  • În temeiul prevederilor Legii Educaţiei Naţionale Nr. 1 / 2011 se pot înscrie la şcoli postliceale absolvenţi de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.

 • D-le Florin, va rog sa rectificati. Cristiana este ultima persoana pe care sa o numiti inculta, doar ca, in ultima perioada abordeaza si teme de cancan. Un trafic bun al ziarului necesita scandal.

 • ptr carcotas :

  Va pot spune cu siguranta ca stiu cel putin 3 persoane(din cele in cauza, evident) care sunt absolvente de facultate…asa ca afirmatia ca la aceasta scoala s-au inscris absolventi de liceu fara diploma de bac, este total eronata . Personal ii admir pe acesti elevi, ptr ca desi au o diploma de licenta in mana, s-au gandit la o reorientare profesionala si nicidecum la ideea de a urma o scoala ptr ca nu si-au luat bac-ul. V-as sugera sa va documentati mai intai si pe urma sa iesiti public cu afirmatii ca cele de mai sus. O zi buna !

 • Abramburica ( madam Andronescu) tulbura apele, in viziunea ei ar trebui ca Scoala ” POSTLICEALA” sa fie redenumita in Scoala ” POSTGIMNAZIAL” ( cu respectarea LEN.nr.1 art.2;art.3;art.9 alin(2);art.78 alin.(2) etc… si atunci nu si-ar bate joc de saracii absolventi de la „Carol Davila ” care initial au fost admisi pe baza unei adeverinte si care dupa absolvire NU POT PROFESA fara BAC. ANEXAM Articolul… aparut in „www.b365.ro”
  Ţeapa postlicealelor: îţi promit că te fac asistent fără diplomă de BAC
  NEWS • 06 Februarie 2013 – 07:40 • Andreea Bujor

  ” Şcolile postliceale sanitare promit, prin mesaje care mai de care mai atrăgătoare, că reprezintă soluţia pentru absolvenţii de liceu fără diplomă de bacalaureat. Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaştelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) spulberă iluziile: dacă nu-ţi iei bacul, degeaba ai diploma că ai absolvit postliceala, pentru că nu-ţi vor da dreptul la liberă practică, aşa că nu vei putea profesa ca asistent sau moaşă.
  Cu sau fără diplomă de BACALAUREAT”: asta este promisiunea cu care postlicealele sanitare fură ochii multor absolvenţi de liceu. Încântaţi că vor deveni asistenţi medical după ce vor urma cursurile postlicealelor, aceştia se înscriu şi sunt convinşi că pot profesa după facultate. Ba chiar postlicealele îi asigură că nu vor avea nicio problemă la angajare: cu diploma de la ei vor avea o carieră sigură.
  Însă unii absolvenţi ai postlicealelor povestesc că totul este o păcăleală: nu primeşti permisiunea de a profesa fără diplomă de bacalaureat. „Mi-au spus la început că n-am nevoie de diplomă nicicând, că o să pot profesa fără nicio problemă. Nu mi-am închipui că fac postliceala asta degeaba, sincer. Dar am terminat-o şi acum nu am voie să profesez, nu mi se dă liberă practică până nu le dau copie după diploma de bacalaureat”, a declarat o femeie în vârstă de 45 de ani, absolventă a postlicealei Sfântul Ion, pentru B365.ro.
  B365.ro a contactat patru postliceale din Bucureşti pentru a întreba dacă, cu diploma de absolvire a respectivei postliceale şi fără diplomă de bacalaureat, se va primi libera practică e la OAMGMAMR şi absolventul poate profesa. „

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS