Actualitate

Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă” a oferit daruri de sărbători: 76 de familii, peste 1.100 kg alimente

În ajunul Crăciunului, Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă”, prin Cantina socială ”Sfânta Muceniţă Filofteia”, le-a oferit celor nevoiaşi pachete cu legume, alimente, dulciuri, haine şi jucării pentru cei mici. 76 de familii, în total peste 200 de persoane aflate în evidenţele asociaţiei au primit pachete de sărbători.

Pachetele cântăresc între 15 şi 20 de kilograme, în funcţie de numărul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 200 de persoane şi 1.160 de kilograme de alimente, informează Radio Renaşterea.

”Donaţiile sunt din partea credincioşilor. Persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bistriţa au făcut un gest impresionant, renunţând două zile la porţia de pâine ce li se oferă în instituţie, în schimbul a 300 de kilograme de făină, pentru o oferi celor sărmani de la cantina noastră. Credincioşii parohiei Sebiş au organizat o colectă de alimente pentru proiectele noastre în cantitate de 650 de kilograme”, a declarat pr. Marius Pintican, preşedintele Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă” – Filiala Bistriţa-Năsăud.

Programul de funcţionare al cantinei este de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcţie de stocul de alimente disponibil.

Cantina Socială ”Sfânta Muceniţă Filofteia” şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul Simeon”, situate la parterul sediului Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii, sunt proiecte ale Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă” – Filiala Bistriţa-Năsăud şi au fost inaugurate în 25 februarie, în prezenţa ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.