Economie

Așteptările românilor privind economia rămân pesimiste

Așteptările românilor privind starea economiei s-au îmbunătățit semnificativ de la jumătatea anului trecut, însă pe medie rămân pesimiste, iar sentimentul consumatorilor la nivel european a evoluat pozitiv în trimestrul doi pentru prima dată de la declanșarea crizei, potrivit unui sondaj GfK, preluat de Mediafax.

Studiul GfK probează climatul de consum din Europa, evaluând așteptările privind starea economică, prețurile și veniturile, precum și dorința de cumpărare în rândul consumatorilor din România, Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, Cehia și Spania, țări care însumează circa 80% din populația totală a UE, se arată într-un comunicat al companiei.

Datele economice din trimestrul al doilea indică în multe țări un trend ușor ascendent față de primul trimestru al anului.


Așteptările privind economia indică depășirea momentului critic al crizei pentru majoritatea țărilor europene, iar indicatorul a înregistrat o îmbunătățire semnificativă în România.

Totodată, românii sunt mai optimiști cu privire la venituri, așteptând o îmbunătățire a situației personale financiare în viitorul apropiat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS