(FOTO) Atelierul „Shevalet” al artistului plastic Georgiana Vrânceanu Cotuţiu este neîncăpător zilele acestea când ne apropiem de cea mai aşteptată sărbătoare a anului: Crăciunul, prilej numai bun să ne împodobim casele şi inimile cu bucurie. Părinţi şi copii confecţionează de zor ornamente pentru brad, dar şi diverse alte decoraţiuni cu care îşi vor împodobi casele.
„Este atelierul meu de suflet pentru că, de Crăciun, e permis absolut orice. Facem decoraţiuni şi pictură cu care să ne împodobim casele. Ateliere de Crăciun se fac în toată ţara, dar al nostru are în special faptul că pictăm. Avem un brăduţ pe care vrem să îl împodobim noi. Acum toată lumea îşi face brăduţul după ultimele culori, ultimele pene, şi am zis să facem un brăduţ al nostru pe care copiii să şi-l poată decora cum vor ei, să nu aibă intervenţia mamei. Copiii au voie să-şi pună ce vor ei pe el, iar în jurul brăduţului vrem să construim o poveste. Decoraţiunile de Crăciun pe care le folosim sunt făcute din lut, dar au formă de turtă dulce, crenguţe de brad, conuri, alune şi mult, mult sclipici. Copiilor le place sclipiciul şi mie, mai ales de sărbători”, a spus artistul Georgiana Vrânceanu Cotuţiu.
Foarte încântaţi că sunt lăsaţi să facă ce vor ei, copiii au pictat pinguini, în timp ce părinţii lor au colorat globuri mari pe care le vor atârna pe bradul de acasă.
„Ne relaxăm la aceste ateliere împreună cu cei mici. E o ocazie foarte bună să petrecem ore altfel împreună cu ei. Noi pictăm, de exemplu, o planetă – că aşa a vrut Tudor – care va fi în final atârnată într-un brad, deci tot un fel de glob”, ne-a spus Oana Milea, managerul Hotelului Metropolis.
Artistul plastic Georgiana Vrânceanu Cotuţiu lucrează în atelierul „Shevalet” de pe strada Alba Iulia atât cu copiii, cât şi cu adulţii. Mai multe despre activităţile pe care le găzduieşte puteţi citi AICI.
„Pentru că suntem mulţi, ca într-o mică făbricuţă de spiriduşi, dintr-o cutiuţă ne luăm fiecare obiecte şi le transformăm în decoraţiuni din materiale reciclabile, din crenguţe, conuri de brad, coroniţe de paie, coajă de copac. Crăciunul asta înseamnă: să lucrăm împreună, să fim mai toleranţi, înţelegători, să le dăm spaţiu şi libertate copiilor şi un cuvânt de spus”, a conchis Georgiana Vrânceanu Cotuţiu.
Adaugă comentariu