Recomandări Social

Instituţiile de interes public din comuna Rebrişoara, într-o singură clădire cu lift

Instituţiile de interes public din comuna Rebrişoara se află acum, într-o singură clădire, mulţifuncţională, prevăzută cu lift. Ideea i-a venit primarului Viorel Clapău (PNL) care a fost obligat să caute o soluţie pentru mutarea administraţiei locale. Aceasta a funcţionat, până acum o lună, în clădirea căminului cultural care a intrat în reabilitare.

Clădirea multifuncţională, aflată la drumul principal, a fost ridicată la începutul anilor 2000 de vechea administraţie cu scopul de a asigura spaţiu pentru cabinetele medicilor de familie şi al stomatologului, iar la etaj locuinţe pentru aceştia, însă medicii au spus că nu mai au nevoie fiindcă locuiesc la Năsăud, iar dinstanţa între cele două localităţi este de doi kilometri.

„Noi a trebuit să ne mutăm cu primăria de la căminul cultural şi nu aveam unde. Aici aveam clădirea în roşu din 2002. Am făcut două cabinete pentru medicii de familie şi un cabinet stomatologic, iar la etaj ne-am mutat cu primăria. Aş fi vrut să facem una pe pământ, ca la Dumitra, mică şi cochetă, dar nu am găsit teren pe care să construim altă primărie. Aşa că am adunat bani timp de doi ani şi ne-am apucat să curăţim ce era acolo şi să finalizăm construcţia în interior şi exterior cu izolaţii şi tot ce înseamnă antifum, antiefracţie, tot. Am reuşit să terminăm clădirea şi să mutăm şi primăria. La parter sunt cabinetele medicale, iar la mansardă postul de poliţie”, a spus primarul.

 

Întreaga clădire a fost circa 350.000 de euro, dar investiţia a meritat fiindcă a fost curăţată de mizerie o zonă centrală şi i s-a găsit o utilitate. Clădirea arată acum foarte bine şi este dotată chiar şi cu lift.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.