Actualitate

Au fost decernate șase titluri de Cetățean de onoare al județului

Cei mai noi cetățeni de onoare ai județului, președinții consiliilor județene din străinătate cu care Bistrița-Năsăud este înfrățit, au primit distincțiile în cadrul unei festivități care a avut loc la Hotel Coroana de Aur.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, le-a înmânat titlurile aprobate prin hotărârile CJ din 29 februarie următorilor parteneri ai județului: Josef Wojcieck Tomal – președintele Consiliului Județean Myslenice (Polonia), Antje Hochwind-Schneider – președintele Consiliului Județean Kyffhauser (Germania), Heiko Ernst Dietmar Karger – președintele Consiliului Județean Mecklenburgische Seenplatte (Germania), Doron Shidlov – președintele Consiliului Regional Brenner (Israel), Oxana Albu – președintele Raionului Glodeni (Republica Moldova), Oszkar Janos Sesztak – președintele Consiliului Județean Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria).

Titlurile cu nr. 55, 56, 57, 58, 59 și 60 au fost acordate ”în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă la promovarea valorilor, a respectului reciproc, a prețuirii valorilor fundamentale universale și promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud pe plan internațional”.

”Este un moment special în care recunoaștem și sărbătorim legăturile strânse și prietenia durabilă cu partenerii noștri externi. Avem privilegiul de a conferi titlul de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud unor personalități remarcabile, președinții consiliilor județene partenere din străinătate, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea și consolidarea relațiilor noastre internaționale și la dezvoltarea comunității. Prin toate eforturile dumneavoastră demonstrați că prietenia și colaborarea transfrontalieră sunt fundamentale pentru progresul și prosperitatea noastră comună. Astăzi, vă primim în familia noastră extinsă, familia cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud, recunoscându-vă astfel contribuția la consolidarea legăturilor dintre comunitățile noastre și promovarea valorilor de respect reciproc și înțelegere interculturală. Să fie această ceremonie un prilej de celebrare a solidarității și a colaborării între națiuni, un moment în care ne amintim că, indiferent de granițe sau diferențe culturale, suntem uniți în aspirația comună pentru un viitor mai bun și mai prosper!”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

Aici registrul cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud.

5 comentarii

 • Daca toți sunt la fel ca și-al nostru….cu „valori fundamentale deosebite „, prefer să mă înec într-un pahar cu apă…
  Am uitat…e scumpă rău și apa.
  Astept sa plouă, să umplu paharul!
  Wtf…..

  29
  9
 • Poliglotul si cosmopolitul din Chintelnic ne reprezinta cu mare onoare in relatiile internationale.
  Debordeaza de cunostinte despre cultura altor natii.

  13
  3
 • Județe și județe. Dar unde-i județul ăla din China unde s-au dus tovarașii în excursii? Pe ei de ce nu i-a bagat la cetațenii de onoare? Mai compensau un pic la populație. Că județul din Israel e mai mic decât comuna Feldru.

 • Urmeaza mese inmbelsugate cu toate pe mese ca noi prosti stam la rand la inceput de an la taxe si impozite doar avem reducere cu 10 o/o si asa banutul public pleaca ba in buzunarele hotilor, ba pe mese cu protocoale cu purcei, vin de mandera s m d solutia ar fi un sindicat al poporului si nici un leut la talhari[romi nu dau 1 leu la impozit]

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.