Actualitate

Au început lucrările pe Bd. Republicii. Circulație auto restricționată

Pe Bulevardul Republicii din Bistrița au început lucrările de înlocuire a bordurilor, montarea unui sistem de irigații, refacerea gazonului și înlocuirea arborilor la scuarul median care desparte cele două sensuri de mers.

Lucrările sunt realizate de Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița și se desfășoară concomitent în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie.


Municipalitatea a decis închiderea sensului de circulație pe banda dinspre scuar pe următoarele sectoare cuprinse între: str. Gării – str. Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu – str. Zimbrului, str. Zimbrului – str. Spiru Haret, str. Spiru Haret – str. Ursului, str. Ursului – str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, str. Barbu Ștefănescu Delavrancea – Piața Petru Rareș.

Pe perioada lucrărilor, traficul rutier pe această bandă de circulație va fi închis între orele 8.30-20.00 și semnalizat corespunzător.

În scuarul de pe Bd. Republicii va fi instalat un sistem de irigații cu aspersoare retractabile, tronsoanele de spațiu verde urmând să fie înierbate prin montare de rulouri din gazon.

Scuarul median de pe Bd. Republicii are șapte tronsoane de lungimi diferite și cu lățimea de 6,5 m, suprafața totală fiind de 5.877 mp.

Primarul Ioan Turc spunea într-o conferință de presă că pe spațiul verde de pe Bd. Republicii ”pământul este peste bordură și la fiecare ploaie el vine în stradă. Oricât de mult ai curăța și stropi, praful e inevitabil. Vom avea diferite intervenții pentru ca străzile să fie mai curate”.

11 comentarii

 • Daca aspersoarele o sa bata in strada ca la Lidl pe Colibitei o sa fie distractiv rau..nu o data s-a intamplat sa mergem linistiti cu masina si sa ne izbeasca un jet de apa direct pe parbriz de ziceai ca a aruncat cineva o punga cu apa in masina…copiii nu au reactionat chiar asa bine…deci grija mare la aspersoare

  25
  3
 • Poate asa se obisnuiesc si parintii sa isi creasca copiii mai responsabili. Pe vremea mea faceam orasul pe jos la 8-9 ani cand mergeam la scoala printre caini vagabonzi si pentru asta nu am patit nimic. Acum daca se duce copilul o zi pe jos la scoala, a doua zi e bolnav. Si ajung la 28 de ani tot pe banii parintilor pentru ca au avut masina sub sezatoare la discretie.

  28
  32
  • Erau si atunci destule, doar ca nu erau asa de mediatizate ca si acum. Acum daca e ceva, se pune pe un grup de fb si de acolo ia toata presa si in secunda 2 stie tot orasul. Soptesti la han si se aude la big. Si atunci era infractionalitatea destul de mare, mai ales ca numai ce se terminase revolutia. Am o sumedenie de fosti colegi care erau jefuiti pe strada de mancare, bani si mai stiu eu ce, de tiganusii care se plimbau si urmareau copii. Pentru aia nu a murit nimeni si au crescut mari si sanatosi pentru ca sunt chestii care se intampla si datorita carora s-au calit. Acum i duci pana in clasa daca se poate cu masina si te miri ca de fapt in loc sa creasca mare ca un baiat, e de fapt o fetita. Sa fim seriosi.

   13
   25
 • Daca mai caraiti Napoleon de Bistrita va inchide si Independentei,Libertatii,Calea Clujului , Simion Mandrescu,Lucian Blaga,C R Vivu.

  6
  7
 • Dati-ne banii înapoi pe taxe .De drumuri sparte ne-am saturat ,drumuri sparte pentru a va umple vouă buzunarele Vrem banii înapoi și așa avem numai taxe peste taxe , HOȚIE, CORUPȚIE SI GRUPURI INFRACTIONALE ORGANIZATE .

  12
  2
 • Problema nu e că pământul e peste bordură, asta e o minciună și o prostie. Bordurile sunt tot așa de 30 de ani. Problema e că bordurile au ajuns sub nivelul asfaltului de pe bulevard. Cine e responsabil pentru asta? No să vă vină să credeți! Chiar Ioan Turc. Acum 15 ani cand Bulevardul a fost reabilitat de CNAIR s-a turnat continuu peste vechiul strat de asfalt, fară ridicarea bordurilor. Reabilitarea lui Niculae nu se pune ca el a frezat în 2019 nu ca viceprimarele Turc în 2007 (cel care își arogă toate meritele lucrarii de atunci).
  A trecut deci, toată primavara și vara și taman la venirea iernii, se apucă și DSP-ul de înlocuit bordurile când se lucrează pe toate arterele principale. Și, dat fiind că lucrează angajații primariei, fac asta în orele de vârf de trafic, Doamne ferește să nu îi ținem peste program. Superb! Minunat! Ce bine e cu coaliția asta și primarul Turc! Caravanserai, ce mișto!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS