Recomandări Social

Au sosit berzele! Prognoza meteo pentru perioada următoare (FOTO)

Berzele au sosit deja în județul nostru și s-au instalat în cuiburile părăsite în toamnă. De asemenea, piețele sunt pline de ghiocei. Vânzătorii ambulanți i-au smuls din pădure cu tot cu bulbi, convinși că îi pot vinde mai repede celor care ar vrea să-i replanteze în curțile și grădinile lor.

Directorul Direcției pentru Agricultură, Nuțu Tabără, a postat pe Facebook o fotografie cu o barză în cuib, realizată luni la Șieu Măgheruș.

În zona de câmpie a județului, starea de vegetație a culturilor însămânțate în toamna anului trecut, este una corespunzătoare. „Semne bune anul are…”🌱🍀 Au sosit pe meleagurile noastre și primii vestitori ai primăverii..🐦”, a scris Nuțu Tabără pe Facebook.

În Piața Decebal, mai mulți vânzători ambulanți ofereau bistrițenilor ghiocei cu tot cu bulbi.

ANM a transmis însă prognoza meteo pentru perioada următoare. Conform sursei citate, în zona noastră valorile termice vor marca o scădere accentuată în primele zile, de la maxime în medie de 20 de grade, la valori în jur de 8 grade.

În intervalul 20 – 23 martie se va mai încălzi, spre maxime de 10…11 grade, iar în a doua săptămână vor fi variații ușoare între 6 și 10 grade. Minimele vor crește ușor în primele nopți, până la medii de 2…4 grade, iar din 20 martie vor avea o tendință de scădere și se vor situa, în medie, între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în majoritatea zilelor, cu o probabilitate mai mare în 19 și 20 martie și din nou în intervalul 24 – 31 martie.

Sursa foto principal și primul calup: Facebook Nuțu Tabără

1 comentariu

  • Va rog sa ma scuzati de deranj ….dar as dori sa corectati si anume ..berzele nu au parasit cuibul in toamna, ci in luna august, luna ce face parte inca din anotimpul vara..!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.