„Nu. A fost un concurs, iar eu am spus încă de la început că-mi doresc să câştige cel mai bun, adică să fie ales fiindcă nu am dat probe de fugă acolo. A fost o discuţie între mine şi şapte sau nouă domni şi doamne. Nu m-au întrebat cât drept constituţional sau european ştiu. M-au întrebat care sunt opiniile mele despre Europa, despre jurisdicţia europeană. Nu ştiu ce i-au întrebat pe ceilalţi fiindcă nu ne-am întâlnit unii cu alţii. Doamna care a fost aleasă este judecător acolo de şapte ani şi e normal să fie mai inspirată în problema aceasta decât ceilalţi. Eu nu ştiam dacă va merge sau nu, dar am mers acolo fiindcă mi s-a părut normal să mă duc. Nu e o ruşine să te duci şi să nu te califici. Era un singur loc şi noi am fost 11. Acum mai este şi un mic secret: se pare că trebuia să fie o doamnă numită fiindcă Europa ţine foarte mult la lucrul acesta, la proporţia între bărbaţi şi femei, iar eu chiar nu cunosc o doamnă judecător acolo, cred că e singura. Nu a fost o provocare pentru mine. Cred că mai degrabă pentru cei care m-au ascultat a fost o provocare”, ne-a răspuns domnia sa.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în vârstă de 60 de ani, a fost declarat admis, alături de alte zece persoane, la interviul de selecţie pentru desemnarea candidatului României la funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, el susţinând interviul în 3 martie, însă nu a fost ales.
Augustin Zegrean, fost senator şi deputat de Bistriţa-Năsăud, a fost numit judecător la Curtea Constituţională în iulie 2007, pe o perioadă de nouă ani, de către preşedintele Traian Băsescu. El ocupă din iunie 2010 funcţia de preşedinte al CCR.
Procedura de numire a judecătorilor la CJUE este prevăzută de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi de dispoziţiile corespunzătoare din Statutul CJUE. Potrivit articolului 253 din Tratat, judecătorii şi avocaţii generali ai CJUE sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani, după consultarea comitetului prevăzut de articolul 255 din TFUE.
Mai Victoras…Romania a intrat in NATO si UE cu o Constitutie la care a avut o contributie foarte mare acest „pensionar”.
Si are doar un certificat de handicap, nu e cu incapacitate de munca…
1. Are o mare contributie la Legea Fondului Funciar si deci harababura din reconstituirea proprietatilpr agricole il are ca autor pe dl. Zegrean.
2. Un om care primeste indemnizatie si anumite beneficii pt. handicap inseamna ca are capacitatea de munca redusa si deci nu ar trebui sa ocupe functii publice de asa importanta ca cea dela CCR.
3. Este primul post pe care dl. Zegrean a vrut sa-l ocupe prin concurs, toate celelalte locuri de munca le-a ocupat fie prin repartitie fie prin influienta politica (adica pile).
zorro…….Romania a intrat in Ue din cu totul si cu totul alte motive . Constitutia asta ce este ? o carte care nu e respectata de absolut nimeni . si atunci , despre ce vorbim. am intrat cu ea in Ue ptr. ca , oricum Ue nu da doi bani pe ea. ti-asi spune si ptr. ce am intrat in Ue, dar acum ma grabesc.
Sa apeleze la băsescu poate îl ajută el la concurs. Asta ar mai lipsi sa fie si zăgrean prin ue nu ajunge eba?