Recomandări Social

Autoritățile au făcut ședință cu angajații școlii din Șanț, unde rata de vaccinare este scăzută

În urma ședinței care a avut loc săptămâna trecută la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud cu directorii unităților de învățământ unde rata de vaccinare era sub 60%, luni 15 noiembrie, din cele 16 unități de învățământ care funcționau în sistem online 10 au revenit la desfășurarea activității cu prezență fizică.

Dacă în Școala Gimnazială Negrilești a început să crească rata de vaccinare și cel mai probabil elevii vor reveni la școală începând cu 22 noiembrie, Şcoala Gimnazială ”Enea Grapini” din comuna Șanț este una dintre unitățile unde nu era prevăzută prea curând desfășurarea activității didactice cu prezență fizică, rata de vaccinare fiind de 37% vinerea trecută.

Ca urmare, prefectul Stelian Dolha a participat la o ședință cu angajații Școlii Gimnaziale “Enea Grapini”, alături de primarul comunei, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, directoarea școlii și medicul de familie din comună.

“Trebuie să înțelegem că elevii sunt foarte importanți, iar educația la distanță nu facilitează foarte mult procesul de învățare. Suntem vinovați dacă în calitate de cadre didactice nu facem tot ce ne stă în putință pentru a ne îndepărta cât mai mult de varianta școlii online. Haideți să facem un efort comun pentru a readuce elevii în școală!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

5 comentarii

 • Oare profesorii aia primesc salarii de la buget??
  Ia umblatile un pic la leafa, verificatii fac orele online din clasa asa cum ar trebui, verificatile continutul materiei predate online si absorbtia informatiei de catre elevii lor din aceasta perioada ( noiembrie 2021) si o sa vedeti cum incep sa-si revina la cap.
  Vorba romanului ” unde nu-i cap vai de picioare” care se mai poate transpune in ” unde nu-i scoala vai de viitor”

 • Acuma citeam un articol pe o alta publicatie ca Sindicatul din invatamint solicita guvernantilor ca testele de saliva copiilor sa le faca parintii acasa. Ba fratilor ba, voi ati inebunit de tot, categoric nu sunt de acord sa se faca de profesori sau cadre didactice sau nedidactice din scoli dar nici de parinti. Ba voi sunteti dusi cu pluta cind un procent insemnat de copii provin din mediul rural unde parintii la o parte dintre ei sunt vai de capu lor nu stiu cit fac 2+2, voi le cereti sa faca teste de saliva. Ba voi pe ce lume traiti asa zis sindicat din invatamint.
  Testele acestea categoric trebuie facute de medicii de familie si cu eliberare de certificat de testare parafat si asumat de doctor.
  Ba voi chiar va bateti joc de tot ce inseamna medicina, asigurarea actului medical de preventie de absolut tot.
  INCREDIBIL CITA INCONSTIENTA LA NIVEL INALT AL UNUI CARTEL SINDICAL DINTR-O RAMURA CARE SE VREA A FI VIITORUL ROMANIEI.

  • baaaaa, tantalauleeee – profesorii au cerut sa se aduca teste in scoli? esti dus cu pluta sau iti place sa scrii degeaba? ia leaga-te de ministerul sanatatii, nu de sidicatele din invatamant si de profesori. thaaaaaaa!!!

 • Vorba unui elev din zonă, „m-am plictisit să tot intru dintr-o vacanță în alta, în on-line mă pun părinții la lucru, e mai bine la școală…”. Legat de dascăli, „Dumnezeu cu mila”! Până la urmă vom intra în normalitate și în amonte pe Someșul Mare, în Șanț alias Rodna Nouă. Să fiți sănătoși!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.