Social

Avertizare de ger. Temperaturile ajung la minus 26 de grade Celsius (actualizare)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ger şi intensificări de vânt valabilă în toată ţara până sâmbătă la ora 18.00, fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în Transilvania.

În după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, vântul va continua să prezinte intensificări în nord-estul, centrul ţării şi la munte, dar mai ales în regiunile sudice, spulberând sau viscolind zăpada.

Începând de joi vremea se va răci treptat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade, până în jurul valorii de -26 de grade în estul Transilvaniei.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în până în 23 decembrie, în fiecare regiune a ţării. În Transilvania temporar vor fi ninsori în general slabe, cu probabilitate de apariţie mai mare în intervalele 10-12 decembrie şi 15-18 decembrie.

ACTUALIZARE

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, joi, informarea meteo de intensificări de vânt şi ger.

Vineri 14 decembrie, vântul se va intensifica în Banat, Crişana, local în Transilvania şi la munte. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă 15 decembrie vor fi intensificări şi în Moldova.  În aceste regiuni, vântul va atinge la rafală viteze de 55…60 km/h şi pe arii restrânse va spulbera sau viscoli zăpada depusă în zilele  precedente.

Vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade, până în jurul valorii de -26 de grade în estul Transilvaniei.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.