Actualitate Recomandări

Avertizare meteo de precipitații și vânt. Recomandările Prefecturii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo de precipitații moderate cantitativ, sub formă de ninsoare, și intensificări temporare ale vântului, valabilă până duminică 27 ianuarie, ora 10.00.

Precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în regiunile nordice și nord-estice, dar mai ales la munte, unde temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi la altitudini mari, cu viteze la rafală de 60…70 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud atrage atenția:

”Având în vedere avertizările meteorologice de precipitații mixte şi polei, precum şi încălzirea vremii din ultima perioadă, se pot produce fenomene hidrometeorologice periculoase cauzatoare de importante pagube materiale. 

Avem rugămintea ca persoanele fizice/juridice să curețe trotuarele din fața proprietăților!

De asemenea, primăriile – comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor dispune luarea tuturor măsurilor legale ce se impun pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor, după cum urmează:

• curăţarea străzilor, pieţelor şi a celorlalte locuri publice, îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe străzi;
• înlăturarea zăpezii şi a ţurţurilor formaţi la acoperişuri, care prin cădere pot pune în pericol viaţa trecătorilor sau pot produce pagube materiale;
• curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale şi asigurarea secţiunilor de scurgere la podurile şi podeţele de acces la gospodăriile populaţiei şi instituţii;
• supravegherea permanentă a podurilor, podeţelor şi a altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocajelor, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor;
• completarea stocurilor de materiale și mijloace de apărare împotriva inundațiilor și ghețurilor”.

2 comentarii

  • Este bine să fim atenți la avertizările meteorologice și la sfaturile date, deoarece trebuie să avem responsabilitatea faptelor noastre, care pot să producă daune, atât nouă înșine, cât și semenilor noștri. Democrația nu înseamnă doar LIBERTATE, ci și RESPONSABILITATE. Aceasta este DEMOCRAȚIA ADEVĂRATĂ, nu cea afișată de guvernanți, care spun că respectă STATUL DE DREPT, bazat pe drepturile și libertățile cetățenești, dar au uitat de RESPONSABILITATE!!!

    • si prefectura cand spune ca trebuie sa curatam trotuarele e pentru ca ei sa aiba trotuArul curat CAND IL FAC?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.