Actualitate Social

Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud vor sprijini victimele violenței în familie

Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud se vor implica în acțiuni de voluntariat, având ca public țintă victime ale violenței domestice, care beneficiază de serviciile oferite de către Direcția de Asistență Socială Bistrița, în cadrul proiectului VENUS – împreună pentru o viață în siguranță!.

Ca urmare a experienței dobândite deja, în domeniul voluntariatului, văzând și proiectul FAST – educație juridică în școli, care s-a bucurat de un impact extrem de pozitiv, am înțeles că implicarea in viața comunității este o componentă obligatorie a celor care apără drepturile și libertățile persoanei.

Protocol de colaborare între Baroul Bistrița-Năsăud și Direcția de Asistență Socială Bistrița – avocații se implică în noi acțiuni de voluntariat!

În data de 22.03.2023 la sediul Direcției de Asistență Socială Bistrița a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Direcția de Asistență Socială Bistrița – Primaria municipiului Bistrița prin reprezentantul legal director Radu Dreptate și Baroul Bistrița-Năsăud prin decan Dacia Rübl.

Protocolul are ca obiect stabilirea unor relaţii de colaborare între cele două părţi, în cadrul cărora să se asigure consilierea juridică a persoanelor – victime ale violenței domestice, care beneficiază de serviciile oferite de către DAS Bistrița, în cadrul proiectului VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!, implementat de către Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați în parteneriat cu DAS Bistrita.

Consilierea juridică se va realiza prin intermediul activității de voluntariat, de către avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, care se vor înscrie în program.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.