Actualitate

Bancă din Parcul Municipal, vandalizată. Bistriţenii întreabă: Unde este Poliţia Locală?

O bancă din cele peste 220 care au fost montate în Parcul Municipal a fost deja vandalizată, o bucată de lemn pe care s-a stat cel mai probabil cu picioarele, fiind ruptă. Un cititor Timp Online a fotografiat-o şi ne-a transmis imaginea întrebarea: „Unde este Poliţia Locală care are un buget de 55 de miliarde de lei vechi pe an?”.

Reamintim că în reabilitarea şi modernizarea Parcului Municipal s-au investit 4 milioane de euro, proiectul fiind gata la sfârşitul anului 20123. Banii s-au folosit şi pentru montarea a 224 de bănci, 70 de coşuri de gunoi şi pubele, a şase panouri de informare, pentru amenajarea unui luciu de apă, reabilitarea spaţiilor verzi cu gazon tip rulou, sistem de irigaţii, montare a patru cişmele de apă, modernizarea şi exinderea străzii Parcului până la str. Ion Raţiu, refacerea trotuarului aferent şi amenajarea de parcări auto.  Atunci, primarul Ovidiu Creţu a declarat că întreţinerea parcului va necesita destui bani, dar că ”frumuseţea şi democraţia costă”.

„Cu siguranţă ne va costa întreţinerea parcului, nu-l putem lăsa de izbelişte, va trebui să avem o persoană care să se ocupe de grupurile sanitare, una-două persoane pentru cositul ierbii şi adunatul frunzelor, intervin costurile cu iluminatul public şi consumul de apă. Va costa ceva, dar se ştie că frumuseţea şi democraţia costă”, a declarat primarul Ovidiu Creţu la recepţia lucrării.

Din păcate însă, prea multe din lucrurile bune făcute cu bani europeni se degradează sau sunt distruse fiindcă autorităţile nu sunt suficient de vigilente şi de aspre cu cei care se comportă ca nişte huligani, revolta bistriţenilor fiind justificată.

4 comentarii

  • Politia Locala patruleaza prin parc numai cand nu e necesar , vara , cand supravegheaza copiii sa nu faca accident cu tricicletele . In perioada sarbatorilor cand e plin de betivi pusi pe distrus bunuri in parc au disparut din peisaj politistii lui Cretu . Si-au luat oamenii liber exact cand era cea mai mare nevoie de ei .

    • Cumva corect, in logica vremurilor actuale… De ce vara, cand parcul e aglomerat? De ce nu iarna, cand e „plin” parcul de… 2 dezaxati. De ce asa? De ce nu altcumva, oricum? N-ar strica nici cateva „legiuni” de „oameni de ordine „, poate imbracati in camasi verzi sau negre, cu cagule pe fata, care sa intre noaptea si sa stinga lumanarile si tigarile de prin casele oamenilor. Pentru ca si in situatia in care nu sunt chiriasi, tot pot sa dea foc intregului bloc… Sau nu? Sa fim vigilenti! Oamenii nu-s perfecti si pot gresi! Sa nu ne scape niciunul! La arme!

  • Piromanul ( the arsonist ) comenteaza ca sa se afle in treaba . E chiar posibil ca afland IP-ul piromanulu sa gasim dezaxatul care vandalizeaza banci prin parc . Dupa cum te semnezi , tot ce se poate , nimic nu-i exclus . Daca iti place sa dai foc e posibil sa ai apucaturi si de vandal . Vandalismul tine de penal piromanule . Dormi linistit , mascatii lucreaza pentru tine .

    • Sorry Sergiu… Ai castigat, ma dau batut! Faci parte din categoria celor impotriva carora nu se poate lupta nici cu vorba, nici cu ranga. Esti mult prea tare pentru mine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.