Actualitate

Banca jefuită, redeschisă, dar tot fără agent de pază

Închisă pe tot parcursul zilei de marți 5 iulie după ce un bărbat înarmat a amenințat angajatele băncii și a fugit cu 19.000 de lei, sucursala Raiffeisen Bank de pe strada Năsăudului din Bistrița a fost redeschisă a doua zi, cu program normal de funcționare.

”Banca s-a deschis și lucrăm normal. Nu a pățit nimeni nimic, funcționăm normal. Nu există agent de pază. Nu vă pot da informații privind măsuri de siguranță suplimentare. Banca are și asigurare, angajații sunt pregătiți pentru astfel debanca reiffeisen jefuita situații. Noi suntem pregătiți pentru așa ceva. Angajatele care au trecut prin această situație sunt libere astăzi, avem grijă de angajații noștri”, a declarat pentru Timp Online directorul unității bancare unde a avut loc jaful, Manuela Vlaşin.

Reamintim că marți 5 iulie, după ora 10.00, un bărbat cu șapcă și ochelari de soare a intrat în bancă și a amenințat cu un pistol casiera să îi dea totți banii din seif. Bărbatul i-a pus pistolul la ceafă angajatei și i-a dat un rucsac în care să îi pună banii. Timp de 20 de secunde, individul nu și-a dezlipit arma de gâtul femeii, apoi a continuat să îl țină îndreptat spre ea. Îngrozită, femeia a deschis seiful împreună cu o colegă și amândouă i-au dat toți banii. După ce atacatorul a dispărut, angajata a apăsat și butonul de panică. Hoțului i-a fost ușor să ia banii, pentru că în bancă nu exista paznic. Banca e dotată doar cu camere de supraveghere și sistem de alarmă prin contract cu o firmă de pază.

Polițiștii îl caută în continuare pe autorul jafului.

Etichete

7 comentarii

 • S-ar putea ca angajatele sa ramana cu sechele pe viata.
  Eu nu sunt convins ca se vor intoarce la lucru si ca vor munci ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Au nevoie de psiholog. Vor munci cu teama in suflet si vor fi stresate ca in orice moment s-ar putea repeta episodul respectiv.

 • Auzi la ce declara…Noi suntem pregatiti pentru asa ceva, … care noi ce-i de la ghiseu care stau cu frica de avea pistolul in ceafa sau directorii care din somptuasele birouri ies si fac declaratii belicoase?

 • Nici macar un geam antiglont… Asta este grija fata de angajati! Cine trebuie sa verifice conditiile de aparare a spatiului bancii in eventualitatea unui atac ?

  • Am observat însă o reacţie rapidă când am intrat în sediul băncii. Au ţipat câteva doamne: „Nu vorbim cu presa!”. Au găsit rezolvarea situaţiei în silentio stampa. Ce să mai zicem?

 • Doamna Cristiana, eu cred ca sarmanele angajate nu au nici o vina ! Ma gândesc ca aceasta tăcere le-a fost impusa …! Asa se intampla un general ! Simplele functionare bancare sunt ca ” sclavii pe plantatie ” !

 • La banca BCR inchisa de la ambient cand s-a deschis acum vreo 8 ani..i-amzis in gluma casieritei ca e mai bine un aprozar decat atatea banci!
  Asta recomand bancilor…..sa vanda castraveti !
  SI NU INTELEG ATATA ZARVA PENTRU 20000 LEI!!!!!!!!!!!
  LA MINE CAND MI-AU FURAT…… A VENIT POLITIA DUPA TREI ZILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SI M-A PUS SA ARAT FACTURA PE PRODUS!!!!!!!
  de asta e buna de parasit…..romania…pentru unii ciuma pentru altii ciuma!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.