Actualitate Recomandări

Băncile cu sucursale la Bistriţa au început bătălia pentru alocaţiile copiilor

Băncile cu sucursale la Bistriţa au început, odată cu noul an şcolar, bătălia pe alocaţiile copiilor. Cu girul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, două reprezentante ale unei bănci le-au prezentat directorilor de şcoli, la ultima şedinţă de la sediul ISJ, oferta de carduri pentru elevi.

Elena Gherasim, consilier la o bancă din Bistriţa, le-a propus directorilor de şcoli, un parteneriat pe care banca să îl facă împreună cu şcolile şi elevii.

„De la bun început vă spun că acest parteneriat nu are niciun cost, nici din partea şcolilor, nici a copiilor. Este vorba de o ofertă pe care noi o avem în fiecare an şi care presupune deschiderea unui cont, emiterea unui card şi servicii de mobile banking, internet banking, retrageri gratuite, interogări gratuite de sold. Pratic noi dorim să familiarizăm copiii cu produsele bancare, să îi ajutăm să fie responsabili, să gestioneze bănuţii pe care ei îi au şi care pot fi din alocaţii, cadouri sau din drepturi băneşti pe care şcolile le plătesc – bani pentru transport, burse”, a explicat ea.

Astfel, şcolile trebuie să semneze un document pe care l-au primit deja directorii şi să deschidă un cont colector la bancă precum cel pentru virarea salariilor, ambele operaţiuni fiind gratuite.

„Rugămintea noastră este dacă ne puteţi facilita accesul la elevi, câte cinci minute la sfârşitul orelor în care copiilor libanci 2 se va oferi o fişă de aderare, o vor duce acasă, vor discuta cu părinţii, pe fişa respectivă va trebui semnătura copiilor şi a părinţilor.  Dorim, dacă se poate, să avem acces la o persoană de contact din fiecare şcoală şi la un număr de telefon ca să putem povesti cu fiecare în parte. Poate mai lucraţi şi cu alte bănci, dar vă rugăm să luaţi în calcul şi banca noastră care e una stabilă, mare, în Bistriţa avem 11 agenţii, iar în judeţ peste 15 ATM-uri”, a spus ea.

Băncile se bat între ele pentru a-și fura clienții cu carduri de salarii, dintr-un motiv foarte simplu: este o sursă sigură de lichidități, care intră lună de lună în conturi și de pe urma căreia băncile încasează diverse comisioane, precum cele aferente plăților cu cardul, pentru transferurile de bani, pentru plată facturilor și alte diverse plăți. Iar cum clienții nu-și cheltuie toți banii din salariu, o parte dintre aceștia sunt transformați în depozite iar altă parte rămân nefolosiți în conturi, la dispoziția băncii.  Așa se face că în jur de 90% din cele 12,1 milioane de carduri de debit deținute de clienții băncilor românești sunt carduri pe care aceștia își încasează salariile, pensiile, alocațiile copiilor și alte venituri. o

3 comentarii

  • Este o banca (la care am avut si eu card ptr. alocatia copiilor) si din cit luam atunci 42 de lei cca. 6lei dispareau in fiecare luna ptr. comisipane. Nu spun care banca , dar e una dintre cele mai mari din sistem. Prea mare comisionul cred eu . Incasam in jur de 37 de lei. Rusine. Am mers la o alta si acum incasez tot pina la ultimul leu . Esye vorba de a treia banca din sistem.felicitari lor si profesionistilor, o merita.nu spun iarasi numele, dar va dati seama de ce. Asta e cu treaba in Romania. Deci atentie mare.va fac astia si intrenetbanking si va mai scapa de 2 lei pe luna. Sau va mai fac alte prostii si ……..gata banii vopilului. Atentie mare.

    • poi daca nu dai nume inseamna ca esti si tu ca ei. Nu ai surprins cu nimic. Reclama/antireclama faci doar daca esti din sistem, in cazul in care esti cetatean de buna credinta nu ai nimic de pierdut sau castigat daca ddai nuumele bancii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS