Actualitate

Bani pentru modernizarea trecerilor CF de două străzi, la rectificarea de buget

La rectificarea bugetului local din 22 august, municipalitatea alocă sume pentru lucrări de modernizare la trecerile la nivel cu calea ferată de pe străzile Ion Slavici și Lucian Blaga din Bistrița.

Pentru montarea de dale elastice la trecerea CF de pe str. Ion Slavici, lucrări cuprinse în obiectivul ”Creare acces auto între strada Arțarilor și str. Colibiței, inclusiv modernizare str. Colibiței”, se repartizează 200.000 de lei (contractarea execuției și realizarea documentației necesare pentru obținerea avizului de la CFR).

În vederea modernizării trecerii CF de pe str. Lucian Blaga cu instalație de semnale luminoase și acustice, suma alocată la începutul anului (955.000 lei) va fi suplimentată cu 145.000 de lei pentru execuția lucrărilor.

(Din proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară)

2 comentarii

  • O trecere la nivel cu calea ferată ar fi necesară si in zona strazii Romană. In felul acesta, pe portiunea cuprinspe portiunea cuprinsă intre strada Ioan Slavici si strada Romană, străzile Artarilor si Eroilor situate de o parte si de alta a căii ferate, ar putea fi amenajate ca străzi cu sens unic, ceea ce ar fluidiza foarte mult circulatia auto din zonă. Astfel, cei care circulă pe străzile perpendiculare pe calea ferată (Ioan Slavici, Cuza-Vodă si chiar Romană) vor face doar viraje la dreapta fără a mai traversa peste linii decât dacă merg înainte sau virează la stânga. De altfel, prin anii 1970 a axistat o trecere la nivel cu calea ferată, atunci când strada Romană făcea legătura intre bulevardul Decebal si strada Zefirului.

  • De atunci s-a facut precizarea ca sistemul Strail ( elementele elastice de trecere la nivel cu calea ferata) va fi montat ulterior și este comandat deja.
    Nu mai fi rautacios si privi toate lucrurile in negru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS